mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mvc.mehmetduran.com Yayında!
Son dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığım MVC ile bloğumunu tekrardan yazdım. Deneme amaçlı olarak açtığım mvc.mehmetduran.com adresinde bir süre deneyip, eksik ve hataları görüp düzelttikten sonra bloğumu tamamen bu sisteme geçireceğim. Kısa sürede yönetim paneli hariç bloğumu en baştan MVC ile tekrar yazdım. Daha önce yazmış olduğum nesnel kodlar bloğumu MVC ile kısa sürede geliştirmeme neden oldu. Ayrıca MVC'nin sağladığı kolaylıkları da söylemeden geçmeyim. Bir süre burada test edeceğim ve kısa sürede bu sistemi kullanmaya başlayacağım. Ayrıca yönetim panelini de bitirmeyi düşünüyorum. Ayrıca MVC ile edindiğim bilgileri, karşılaştığım sorun ve çözümleri kısa süre içinde bloğumda paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site Tanıtımı
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site TanıtımıBu yazımda sitelerimizin değerlerini öğrenebileceğimiz bir site olan "pageboss.com" sitesini sizlere tanıtacağım. Özellikle blog sahiplerinin blog değerlerini öğrenmek için kullanabilecekleri bir site. Kendi bloğumun değerlerini sıklıkla buradan kontrol ediyorum. Merak ettiğim tüm değerleri buradan rahatlıkla kısa sürede öğrenebiliyorum. Ayrıca bilgileri Ajax teknolojisi kullanarak servis etmesi ve tasarımda javascripte ağırlık verilmesi ayrıca ilgimi çeken bir nokta. Sitelerinizin önemli değerlerini pageboss.com'un sağladığı bilgi servisi ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Haziran Pazartesi 2009 1 11461 4,2
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 OlduBloğumun pagerank değeri yapılan son güncelleme ile beraber 3 oldu. Daha önce 2 olan bloğumun pagerank değeri bir değer daha yükselerek 3 oldu. Benim için ve bloğum için oldukça güzel bir gelişme. Bu türlü değerlerin artması için herhangi bir çalışmam olmasa da bloğumun hem pagerank değerleri hem de alexa değerleri gün geçtikçe artıyor. Bu da beni oldukça mutlu etmekte. Son günlerde pek fazla ilgilenemesem de değerlerin yükselmesi ilerisi için beni motive ediyor. Umarım bu gelişmeler faydalı olur ve ilerde yazılarıma devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 0 11649 5,0
Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11329 4,0
Visio için UML Sembolleri
Son günlerde okul için hazırladığım projeler üzerinde çalışmaktayım ve bu projeler hakkında çeşitli diagramlar hazırlamam gerekiyor. Bu diagramların en önemlileri UML diagramları. Bunun için Microsoft'un ürünü olan ve Office paketi altına eklenebilen programı Visio'yu kullanıyorum. Ancak programın içinde bulunan araçlar diagramları çizmem için tam olarak yeterli değil. Bunun için kısa bir araştırma yaptım ve Visio programı için eklenti olarak hazırlanmış ve ücretsiz olan UML sembollerini buldum. Faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle de paylaşıyorum. Neredeyse tüm UML sembolllerini içeren bu paketi Visio ile beraber kullanarak projelerimizin UML diagramlarını kolaylıkla hazırlayabilmekteyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Nisan Pazartesi 2009 0 27986 3,5
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009