mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Oylama (Rating) Bölümü Hazır
Oylama (Rating) Bölümü Hazır

Bugün itibariyle hazırlamış olduğum uygulama sayesinde ziyaretçiler sitemdeki yazıları değerlendirebilecekler. Daha önce hazırlamış olduğum oylama (rating) uygulamasını kendi bloğum için hazırladım ve kullanıma sundum. Umarım güzel bir uygulama olmuştur. Kullanıcılar yazılarım hakkında görüşlerini yorum yaparak veya bu uygulama ile puanlandırarak belirtebilecekler. Böylece yazılarımın kullanıcılar tarafından gördüğü ilgiyi, beğeniyi daha iyi takip edebileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ocak Perşembe 2009 12 13627 4,5
Sınavların Ardından
Sınavların ArdındanBugün itibariyle yoğun bir sınav dönemiyle beraber bir öğretim dönemini daha geride bırakmış bulunuyorum. İyisiyle kötüsüyle bir dönemi daha arkamızda bırakarak yaşamaya, yaşlanmaya devam ediyoruz. Önümüzde uzun olmasa da kendimizi dinlendirmeye yetecek kadar bir zaman dilimi var. Şu anda düşündüğüm tek şey bu yoğun dönemin tüm etkilerini üzerimden atmak ve rahat düşünür bir hale gelmek. Daha sonra çalışmalarımı devam ettirerek, kendimi ve bloğumu iyi bir noktaya getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri
2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri2008'i uğurlamaya hazırlanırken bu yazıyı yazarak hem 2008'i değerlendirmeyi hem de 2009 hakkında hedeflerimi açıklayacağım. Geride bırakacağımız 2008 yılını hayatımda kendimi en fazla geliştirdiğim yıl olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Bloğumu 2008 yılı içerisinde açtım. Web ile ilgilenmeye 2008 yılı ile beraber başladım. Görüldüğü gibi 2008 yılı hayatımda önemli adımlar attığım, hayatımın yönünü belirleyen bir yıl oldu. 2009 senesinde ise kendimi 2008 yılında olduğu gibi geliştirmeye ve bloğumu iyi bir noktaya getirmeye çalışacağım. 2008'de olduğu gibi çalışmalarım tüm hızıyla devam edecek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Aralık Pazar 2008 3 9626 5,0
Yorumlar ve Yorum Ekleme Bölümü Güncellendi
Hostumun ajax desteği sağlaması sebebiyle sitemde birtakım değişimler gerçekleşti. Artık ajax işlemlerini kendi sitemde de kullanmaya başlıyorum. İlk olarak yorum ekleme bölümünü ajax ile yaptıktan sonra şimdi de yorumları sayfaya yazdırırken ajax kullanıyorum. Ayrıca yorumlar üzerinde sayfalama yaparak kullanıcılara sunuyorum. Şimdilik her yazıda yorumlar beşerli olarak sayfalanıyor. İlerde bu sayıyı kullanıcının tercihine bırakacağım. Böylece kısa bir sürede sitemde ajax için radikal değişiklikler yapmış durumdayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Aralık Salı 2008 6 15394 3,1
Artık Sitemde Ajax Kullanabiliyorum
Artık Sitemde Ajax KullanabiliyorumBugün itibariyle hostumun destek vermesiyle beraber sitemde ajax işlemlerini kullanabileceğim. Bir süredir sitemi barındıran hostta yapılan çalışmalar sona erdi ve artık hostum Asp.net 3.5 desteği ile beraber jquery ve ajax işlemleri için uygun hale geldi. Böylece sitemi ajax uygulamaları ile zenginleştirebileceğim. İlk adım olarakta sitemde yazılara yorum ekleme olayını ajax ile gerçekleştirmek oldu. Bundan sonra yazılarıma yorum eklerken ajax ile yorum ekleyebileceksiniz. Böylece sayfanın tekrar tekrar yüklenmesini engelleyerek zaman ve performans kaybını bir miktar önlemiş durumdayım. Ayrıca kendi geliştirdiğim ajax uygulamalarını kendi hostumda sizlerler sunma şansım oldu. Kısa sürede tüm çalışmalarımı kendi hostumda toplayarak sizlere sunacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 2 13730 3,4
Asp.net ve Ms Sql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım mysql ile dataları sayfalama işlemini Ms Sql ile nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Mysql ile sayfalama işlemi için Mysql'in komutlarından olan limit komutu ile sayfalama yapıyoruz. Ms Sql'de ise sayfalama yapmak için satır sayılarını veren fonksiyonu kullanacağız. Bu fonksiyon ile tablomuzda sanki satır numaralarını tutan bir alan oluşturuyormuşuz gibi bir sorgu kullanarak bu satır numaraları ile sayfalama işlemini yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009