mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
.Net'te MySql ExecuteScalar Metodunu Kullanma
Bu yazımda MySql'de ExecuteScalar metodunu kullanmayı göreceğiz. Daha önce .Net ile MySql kullanmaya başlamıştım ve Ms Sql ile Access'ten farklı olarak birkaç sorunla karşılaşmıştım. Bunlardan biri de ExecuteScalar metodunun kullanımı idi. Şu ana kadar bu metodu kullanmamıştım. Diğer yöntemlerle işlerimi hallediyordum. Ancak bu metodun kullanımını da öğrendim ve sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 1 14874 4,3
.Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18532 3,3
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20660 3,0
Veritabanında Arama Yapma İşlemleri
Bu yazımda veritabanımızda bulunan bilgiler içinde arama yaparak istenilen sonucu bulma işlemini nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Veritabanında arama işlemi için sorgumuzda like ifadesini kullanıyoruz. Ayrıca aramanın hangi biçimde yapılacağını da % işareti ile belirleyebiliyoruz. Bu ifade ile aramamızı aranacak olan kelimeyi veritabanı içinde ilk harften itibaren yani soldan sağa, arada arama ifadesi yani aranacak ifade hernagi bir kelimenin içinde bulunuyorsa ve son olarak sağdan sola yani tersten arama. Şimdi bunları vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 21 55964 4,4
İnner Join ile Tabloları Bağlama
Veritabanı uygulamaları ile ilgili paylaşımlarıma devam ediyorum. Şimdi de inner join ile 2 tablo arasında ilişki kurma üzerine bir örnek verdim. Bu örnekte; ürünler ve kategoriler var ve biz inner join ilişkisi ile hangi ürünün hangi kategoride olduğunu belirleyeceğiz.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 6 66273 3,4
Left Join ile Çoklu Tablo Bağlama
Sitemi yaparken veritabanı ilişkileri hakkında bir çok şey öğrendim. Bunlardan şimdi bahsedeceğim left join ile tablolar arası ilişki kurabiliyoruz. Bu olayı bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Vereceğim örnekte; haber ve haberin bulunduğu kategoriyi yazdıracağız. Kategoriyi bulurken bu left join ilişkisini kullanacağız.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ağustos Pazar 2008 8 33814 4,8
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009