mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Oylama (Rating) Bölümü Hazır
Oylama (Rating) Bölümü Hazır

Bugün itibariyle hazırlamış olduğum uygulama sayesinde ziyaretçiler sitemdeki yazıları değerlendirebilecekler. Daha önce hazırlamış olduğum oylama (rating) uygulamasını kendi bloğum için hazırladım ve kullanıma sundum. Umarım güzel bir uygulama olmuştur. Kullanıcılar yazılarım hakkında görüşlerini yorum yaparak veya bu uygulama ile puanlandırarak belirtebilecekler. Böylece yazılarımın kullanıcılar tarafından gördüğü ilgiyi, beğeniyi daha iyi takip edebileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ocak Perşembe 2009 12 13612 4,5
Jquery ve Ajax ile Oylama (Rating) Yapımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırlamış olduğum uygulamalardan biri olan oylama (rating) uygulamasını sizlerle paylaşacağım. (Buradan görebilirsiniz.) Bu uygulamayı birçok sitede görmüşüzdür. Ben de kendi sitemde kullanmak, Jquery ve Ajax ile yapılacabilecek örneklere bir yenisini daha eklemek için bu uygulmayı hazırladım. Uygulamada birçok farklı bileşen (Web service, ajax, access veritabanı, cookie vb.) kullanıyoruz. Bu bakımdan oldukça zengin bir çalışma oldu. Ancak yeni bir çalışma olduğu için eksik veya hatalı yönleri olabilir. Zaman içinde bu eksiklikleri ve hataları gidermeyi, basitçe kullanılabilen bir uygulama yapmayı ve en kısa sürede kendi sitemde kullanmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ocak Çarşamba 2009 14 26321 3,8
ajax.mehmetduran.com Yayında!
ajax.mehmetduran.com Yayında!

Daha önce hazırlamış olduğum Ajax Uygulamalar bölümünü kendi hostuma ajax.mehmetduran.com adresine taşımış bulunuyorum. Bunda sonra bu bölümü daha etkin bir biçmde kullanmayı ve sizlere farklı uygulamalar sunmayı düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama
Bu yazımda daha önce jquery ve ajax ile hazırlamış olduğum ve sitemde duyurmuş olduğum datetimepicker uygulamasını sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu uygulamayı daha fonksiyonel hale getirip paylaşmayı düşünüyordum. Ancak pek zaman ayıramadım. Bu haliyle de çok rahatlıkla kullanabileceğimiz bir çalışma oldu. Daha önce belirttiğim gibi bu uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum. Takvim uygulamasında takvimi tamamen kendi hesaplamalarımla oluşturuyorum. Ayrıca takvimde istediğimiz kadar gezinme yapabiliyoruz ve istediğimiz herhangi bir tarihi seçebiliyoruz. Jquery ve ajax ile oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile AutoComplete Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax ile AutoComplete örneğimden ve nasıl yaptığımdan bahsedeceğim. Birçok ajax uygulamalarında gördüğümüz temel uygulamalardan birisi. Ben de Jquery ve Ajax ile yaptığım örneklere bu örneği de katarak örneklerimi artırıyorum. Bu uygulamayı yapmak için de daha önce de olduğu gibi User Control'den faydalandım. Ayrıca bu uygulamayı yapmak için ajax işlemlerini gerçekleştirecek olan server taraflı kodları Web Service ile hazırladım. Böylece daha önce yazmış olduğum yazıları da örneklendirmeye devam ediyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yaptığımıza ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Web Service ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda jquery ile ajax işlemlerimizde web service kullanmayı göreceğiz. Daha önce hazırlamış olduğum tüm ajax uygulamalarında ve örneklerde ajax işlemi için her sayfanın kendi kodlarının bulunduğu kod dosyasını kullandım. Ancak bazı durumlarda bu durum pek kullanışlı bir durum olmuyor. Mesela; masterpage içinde ajax işlemleri yapmak istersek bu işlem için masterpage'i kullanacak tüm sayfaların kod taraflarında ajax için kod yazmamız gerekir. Ancak bunu engelleyip daha fonksiyonel çalışmak için web service kullanabiliriz. Böylece projelerimize esneklik kazandırabiliriz. Şimdi ajax işlemleri için web service'i nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ocak Cumartesi 2009 12 27748 3,5
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009