mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı
Bu yazımda Visual Studio editöründe Jquery Intellisense kullanımından bahsedeceğim. Aslında bu konu yeni bir konu sayılmaz. Daha önce birçok yerde bu bilgi paylaşıldı. Henüz kullanma fırsatı buldum ve bu kolaylığı kullanmak için neler yapılması gerektiğini bir de kendi bloğumda Jquery ile ilgilenenler ve yeni ilgilenmeye başlayacaklar için paylaşıyorum. Aslında Jquery kodlama tarzını bilen ve öğrenenlerin ihtiyaç duymayabileceği bir kontrol olsa da mutlaka herkesin kullanması gereken bir araç. Çünkü Jquery kodlaması yaparken Jquery'nin içerdiği tüm özellikleri ve fonksiyonları nasıl kullanmamız gerektiğini bu araç ile rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Bunun için Jquery kodlama yapacak olan herkeste olması gereken bir araç. Şimdi bu aracı nasıl kullanacağımıza bakalım.

Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı - Proje GörünümüIntellisense özelliğini kullanabilmek için öncelikle buradan Visual Studio'nun bu özellik için gereken güncellemesini sistemimize kurmalıyız. Bu güncellemeyi kurduktan sonra Jquery Intellisense özelliğini kullanmaya başlayabiliriz. Bunun için de Jquery için hazırlanmış olan Intellisense dosyasını (Jquery'nin tüm özellik ve fonksiyonlarının açıklaması içeren script dosyası) ve Jquery dosyasını projemize ekliyoruz. Ekleme işleminden sonra Jquery kodlamaya başlayabilir ve Intellisense özelliğini kullanarak kodlama yapabiliriz. Jquery kodlamasını ise ister herhangi bir html kod içeren web sayfası üzerinde ister script (.js uzantılı dosyalar) dosyalar üzerinde yapabiliriz. Bu kodlamalarda Intellisense özelliğini kullanmak için aşağıdaki gibi dosyaları bildirmemiz gerekiyor. Kullandığınız Jquery sürümüne göre Visual Studio için gereken Intellisense dosyalarının listesini ve Jquery dosyalarının listesini buradan görebilir ve indirebilirsiniz.

Html kodlardan oluşan herhangi bir web sayfasında kullanmak için aşağıdaki gibi bir kodlama olmalı.

Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı - Web Sayfası Kullanımı

Sadece script dosyalarda kodlama yapıyor isek Intellisense özelliği için aşağıdaki gibi bir kodlama olmalı.

Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı - Script Dosyası

Görüldüğü gibi Visual Studio'da Jquery kodlama yaparken açıklamaları görmek ve anlaşılır biçimde yapmak için kullanacağımız Intellisense özelliğini bu şekilde çalıştırabiliyoruz.

İyi Çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar 411 Length Required Hatası ve Çözümü .Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi Tasarımda Değişiklik Jquery ile Slayt Uygulamam Hazır Oylama (Rating) Bölümü Hazır
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Özgür. 16 Mayıs Cumartesi 2009 18:43 #1
İpucu için teşekkürler. JS kütüphaneleri için Aptana Studio diye bir IDE var. IDEnin amacı DreamWeaver ın yerini almaksa da biz bu amacı es geçebiliriz. :) Yapamaz çünkü. ama JS kodlamada çok işe yaradığı da kesin...
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009