mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - Cengaver
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - CengaverBu yazımda Microsoft Yaz Okulu sonunda hazırladığımız ve bizlere birinciliği getiren projemizi tanıtacağım ve paylaşacağım. Her Microsoft Yaz Okulu döneminde son hafta bir proje gerçekleştirilir. Biz de dört kişi olarak ( Ben - Mehmet Duran, Oğuz Yılmaz, Alper Öcalan ve Sinan Özkan) XNA ile bir oyun yapma kararı aldık. Oyunu tamamen baştan yazdık ve bir gün gibi kısa sürede hazırladık. Hazırladığımız bu oyun bizlere birinciliği ve hediye olarak birer adet kitap getirdi. Oyunumuza "Cengaver" adını verdik. Uzay boşluğunda karşısına çıkan düşmanları yok etmeye çalışan ve zorluk dereceleri olan bir oyun. Bir günde oldukça güzel bir çalışma oldu ve bu güzel çalışmayı sizler paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ağustos Cumartesi 2009 6 14003 3,2
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona ErdiBugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı sona erdi. Son haftayla beraber toplam dört haftayı geride bıraktık ve bu süreci tamamlamış olduk. Oldukça eğitici, faydalı bir dönem oldu. Son haftaya "Girişimcilik" konusunda bir gün süren bir seminerle başladık. Daha sonra Mobile konusunda Ekin Özçiçekçiler birgün boyunca eğitim verdi. Son olarak üç gün boyunca Mehmet Tunçkanat ile proje günlerini geçirdik. Proje olarak XNA ile hazırladığımız oyun ile birinci seçildik ve bu dönemi güzel bir son ile bitirdik. Hediyelerimizi ve katılımcı belgelerimizi alarak Microsoft Yaz okulu 2009 Ankara Ayağını sonlandırdık.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın ArdındanMicrosoft Yaz Okulu 2009 Ankara ayağında üçüncü haftayı da geride bıraktık. Daha önce olduğu gibi verimli bir haftayı geride bıraktık. İlk iki gün XNA hakkında eğitim aldık. Ancak bilgisayarların yetersizliği sebebiyle sadece iki boyutlu uygulamalara göz atabildik. Üçüncü gün paralalel programlamaya giriş yaptık. Tayfun Akçay Microsoft'un paralel programlamaya yaklaşımını anlattı ve örnekler yaptık. İlerde bu konuda paylaşımlarım mutlaka olacaktır. Son iki gün ise Windows Embedded hakkında eğitimimiz oldu ve oldukça güzel geçti. Ayrıca bu hafta içinde aramızda halı saha organizasyonu da gerçekleştirdik. Böylece son haftaya gelmiş bulunuyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cumartesi 2009 0 11334 5,0
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme robotu hakkında güzel bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Bilgisayarıma XNA'i kurduktan sonra XNA ile kaynaklara çok sık olmasa da bakmaya ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sınavlarım tamamlandıktan sonra ise XNA ile oyun geliştirmeye başlamayı düşünüyorum. Yaptığım uygulamaları da buradan takip edebilirsiniz. Uygulama geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Sizlerle paylaştığım XNA hakkındaki ikinci kaynak ve oldukça faydalı. XNA ile ilgili ve oyun programlamada kullanılacak her yöntem ele alınmış. Bu kaynak ile çok rahat XNA uygulamaları yapabilir hale gelebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 6 14308 2,7
Building XNA 2.0 Games (E-Book)
Building XNA 2.0 Games (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme platformu ile artık çok daha rahat oyun geliştirilebiliyor. Bende arkadaşlarla beraber XNA ile ilgilenmeye başladık. Bunun için öncelikle kaynaklar edindik. Daha sonra ise XNA editörünü kurmamımız gerekti. XNA editörü Visual Studio ile beraber çalışmakta. Bir XNA projesini tıpkı C Sharp projesi gibi oluşturulmakta. Ayrıca XNA editörü DreamSpark projesi ile ücretsiz olarak anlaşmalı üniversite öğrencileri tarafından indirilebiliyor. Bende XNA ile ilgili olarak elime geçen ilk güzel kaynağı sizlere sunuyorum. Bu kaynak ile XNA 2.0'ı en baştan öğrenmeye ve kendinizi oyun programramlamada geliştirmeye başlayabilirsiniz. Kitap gayet anlaşılır ve örneklerle XNA'i bizlere daha anlaşılır ve daha basit olarak sunuyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 6 13893 5,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009