mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile UserControl'leri Etkin Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Son dönemde yaptığım birçok işte bu yöntemi kullanıyorum ve oldukça kullanışlı, efektif uygulamalar ortaya çıkmakta. Daha önce burada, burada ve birkaç yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri nasıl kullanabileceğimizden bahsetmiştim. Bu yöntemleri geliştirerek daha doğrusu UserControl'ü render eden metodu geliştirerek bu kullanma yöntemini daha etkin hale getirdim. Öyleki UserControl'e rahatlıkla çeşitli parametreler aktarabiliyoruz. Bu şekilde çok dinamik, efektif alanlar oluşturabiliriz. Şimdi nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC'de Kullanıcı Kontrolü (User Control) Kullanımı
Bu yazımda MVC ile kullanıcı kontrollerini (user control) hem MVC'nin kendi metodu ile hem de Ajax ile kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC ile Html sınıfının altında gelen RenderPartial metodu ile user controlleri çalıştırıp ekrana çıktısını getirebiliyoruz. Bu şekilde sayfalarımızdaki bölümleri user control ile oluşturabilir ve esneklik sağlayabiliriz. Ancak MVC'de bu şekilde bir kullanım için kullanacağımız user controlün System.Web.Mvc.ViewUserControl sınıfından türemesi gerekli. Bu kullanım dışında en kullanışlı yöntemlerden biri de User controlleri Ajax ile beraber kullanmak. Bu şekilde de herhangi bir user controlü Server.Execute metodu ile çalıştırıp, çıktısını string olarak elde edeceğiz. Bunun sonucunda da Ajax ile etkileşimli oldukça güzel birçok uygulama geliştirebiliriz. Şimdi bu kullanımlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama
Bu yazımda daha önce jquery ve ajax ile hazırlamış olduğum ve sitemde duyurmuş olduğum datetimepicker uygulamasını sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu uygulamayı daha fonksiyonel hale getirip paylaşmayı düşünüyordum. Ancak pek zaman ayıramadım. Bu haliyle de çok rahatlıkla kullanabileceğimiz bir çalışma oldu. Daha önce belirttiğim gibi bu uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum. Takvim uygulamasında takvimi tamamen kendi hesaplamalarımla oluşturuyorum. Ayrıca takvimde istediğimiz kadar gezinme yapabiliyoruz ve istediğimiz herhangi bir tarihi seçebiliyoruz. Jquery ve ajax ile oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile AutoComplete Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax ile AutoComplete örneğimden ve nasıl yaptığımdan bahsedeceğim. Birçok ajax uygulamalarında gördüğümüz temel uygulamalardan birisi. Ben de Jquery ve Ajax ile yaptığım örneklere bu örneği de katarak örneklerimi artırıyorum. Bu uygulamayı yapmak için de daha önce de olduğu gibi User Control'den faydalandım. Ayrıca bu uygulamayı yapmak için ajax işlemlerini gerçekleştirecek olan server taraflı kodları Web Service ile hazırladım. Böylece daha önce yazmış olduğum yazıları da örneklendirmeye devam ediyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yaptığımıza ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker Uygulaması
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırladığım datetimepicker uygulamasından bahsedeceğim. (Buradan uygulamayı görebilirsiniz.) Daha önce takvim uygulamasını bitirmiş ve bahsetmiştim. Şimdi ise bu uygulamayı bir adım daha ileri götürerek datetimepicker uygulamasını hazırladım. Bu uygulama ile projelerimizde tarih değeri alacağımız zaman hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını rahatlıkla kullanabiliriz. Aslında .Net içinde hazır bir takvim kontrolü var. Ancak bu uygulamayı ve takvimi tamamen kendim yaptım. Kendi projelerimizde tamamen kendi uygulamalarımızı hazırlamak ve kullanmak bizlere kolaylık ve esneklik kazandıracaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Takvim
Jquery ve ajax kullanarak hazırlamayı düşündüğüm takvim uygulamasının ilk adımını tamamladım ve sizlere sunuyorum. Buradan hazırladığım takvim uygulamasını görebilirsiniz. Gördüğünüz uygulama hazırladığım uygulamanın ilk adımı. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı daha da geliştirerek daha kullanışlı bir uygulama haline getirmeyi, sitemde ve yaptığım uygulamalarda kullanmayı düşünüyorum. Bu uygulamayı yaparken jquery ve ajax kullandım. Ayrıca yine ajax ile uygulama geliştirmek için önemli bir .Net konrolü olan User Control'ü kullandım. Bu uygulamayı yapma amaçlarımdan biri de jquery ve ajax kullanarak .Net ile hazırlanabilecek uygulamalara bir örnek daha vermekti. Böylece jquery ve ajax ile ilgilenenlere yeni örnekler, yeni düşünceler sunduğumu umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009