mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Ternary Operatör Kullanımı (koşul ? doğru : yanlış)
Bu yazımda Ternary Operatör kullanımını anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Ternary Operatörün ne olduğunu açıklayalım. Ternary Operatör tam olarak if - else oparatörleri ile yapılan işlemleri tek satırda yapmamızı sağlayan bir operatör. Kullanımı da oldukça basit. Öncelikle bool türünden koşulumuzu belirtiyoruz. Bundan sonra "?" işaretini koyuyoruz ve koşulun doğru olmasında çalışacak olan kodlarımızı yazıyoruz. Ardından ":" işareti koyuyoruz ve koşulun yanlış olmasında çalışacak kodları yazıyoruz. Kısaca (koşul ? doğru : yanlış) gibi bir ifade ile tanımlayabiliriz. Son dönemde C# ile ve Javascript ile sık sık kullanmaktayım. Programlamayla yeni ilgilenenler ve bu operatörü bilmeyenler öğrenmeli ve kullanmalı diye düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazartesi 2009 2 30851 4,6
Visual Studio'da Class Diagramı Oluşturma
Bu yazımda Visual Studio'da hazırlamış olduğumuz class'ların diagramlarını oluşturmayı göreceğiz. Oluşturacağımız diagramları UML class diagramı olarak raporlarımızda kullanabilir veya kodlarımızın tanıtımında kullanabiliriz. Ayrıca Visual Studio diagramları istediğimiz formatta resim olarak kaydetmemizi de sağlıyor. geçtiğimiz dönemde hazırlamış olduğum projelerde bu türlü kullanıma ihtiyaç duymam ve Visual Studio'nun sağladığı bu kolaylığı ve faydayı sizlerle paylaşmak istedim. Yazılım ile ilgilinen herkes özellikle visual studio kullanıyorsa bu özelliği mutlaka kullanacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visio için UML Sembolleri
Son günlerde okul için hazırladığım projeler üzerinde çalışmaktayım ve bu projeler hakkında çeşitli diagramlar hazırlamam gerekiyor. Bu diagramların en önemlileri UML diagramları. Bunun için Microsoft'un ürünü olan ve Office paketi altına eklenebilen programı Visio'yu kullanıyorum. Ancak programın içinde bulunan araçlar diagramları çizmem için tam olarak yeterli değil. Bunun için kısa bir araştırma yaptım ve Visio programı için eklenti olarak hazırlanmış ve ücretsiz olan UML sembollerini buldum. Faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle de paylaşıyorum. Neredeyse tüm UML sembolllerini içeren bu paketi Visio ile beraber kullanarak projelerimizin UML diagramlarını kolaylıkla hazırlayabilmekteyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Nisan Pazartesi 2009 0 28493 3,5
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi1 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonu'nda saat 13:30 ile 17:00 arasında Zirvedeki Beyinler Eğitim Kulübü ile YazilimDevi.com tarafından "Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi" etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Engin Demiroğ (Zirvedeki Beyinler Eğitim Uzmanı) konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte "Yazılım ve Kariyer", "Mühendislik ve Yazılım", "Asp.net ve Ajax" ile "Linq" konuları ele alınacaktır. Bu etkinlik benim de görev aldığım Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (BMT) tarafından düzenlenmektedir. İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri
Bu yazımda yazılım mühendisliği dersinde görmüş olduğumuz yazılım süreç modellerinden bahsedeceğim. Yazılım ile ilgilenen ve küçük-büyük projelerde yer alan-alacak olan herkesin bilmesi gereken modellerdir. Geçmişten günümüze kullanılmış olan modellerden kısaca bahsederek bunları bilmemizin bizlere ne gibi katkılar sağlayacağını, ne gibi getirileri olacağını daha iyi anlayabiliriz. Yazılım geliştirmek için kullanacağımız bu modeller planlı çalışmamızı ve geliştireceğimiz yazılımları en iyi biçimde geliştirmemizi sağlaycaktır. Şimdi bu modellerin bir kısmına kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Mart Pazartesi 2009 1 39854 4,4
UML (Unified Modeling Language) ve Diagramları
Bu yazımda UML ve UML diagramlarını açıklamaya çalışacağım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde gördüğümüz bu konuda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. UML yazılım geliştirme esnasında ihtiyaç üzerine ortaya çıkmış modelleme biçimidir. Günümüzde çoğunlukla yazılım projelerinde kullanılan bir modelleme biçimidir. Yazılım analiz ve tasarım birimlerini standart hale getirmek için geliştirilmiş bir yöntem olarakta kabul edilebilir. Temel olarak yazılımın Analiz, Dizayn, Kodlama ve Uygulama fonksiyonlarını gerçekleştirir. Bu fonksiyonları gerçekleştirmek için ise belli diagramları kullanır. Şimdi bu diagramların ne olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009