mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğumun Öyküsü
Bloğumu Nisan 2008'de açtım. Daha doğrusu domaini ve hostu aldım. Daha sonra bilgilerimi pratiğe dökebilmek ve paylaşım yapabilmek için blog sistemi geliştirmeye başladım. kısa süre içinde basit bir sistem hazırladım. Ancak bir süre sonra kesmedi ve tekrardan bir sistem daha hazırladım. Bir süre bölece kullanmaya devam ettim.

Ancak bilgilerimi pekiştirdikten sonra yeni bir sistem hazırlamaya karar verdim. Bunun için öncelikle veritabanı sistemini değiştirdim. En yatkın gelen MySql'i tercih ettim ve kendime yeni bir blog veritabanı daha sonra da blog sistemini .Net ile oluşturmaya başladım. Ağustos 2008'de başladığım sistemi yaklaşık 10 ay kullandım. Bu süreçte öğrendiğim jQuery ve Ajax teknolojisini sistemime entegre ettim. Ayrıca sürekli olarak sistemimin her parçasını güncelemeye ve iyileştirmeye çalıştım.

Daha sonra Asp.net MVC'ye olan merakımı gidermek ve bu konuyu öğrenmek adına bloğumu bir de bu sistem ile hazırlamaya karar verdim. Haziran 2009 sonu - Temmuz 2009 başında MVC sistemimi de tamamlayarak bu sisteme geçiş yaptım.

Bloğumun öküsü bu şekilde. Sürekli kendimi geliştirdim. Sonuç olarak bu bloğuma yansıdı. Ayrıca paylaşımlarımla da birçok kişiye ulaştım. Hedefim bu blog ile kalıcı olmak ve paylaşımlarıma devam ederek ilgilenenlere ulaşıp onlara fikir verebilmek, onları teşvik etmek. Bu süreçte kendimi de sürekli olarak geliştireceğim. Yeni teknolojileri öğrenip bloğumda tanıtmak ve insanlara faydalı bilgiler sunmak istiyorum.

Umarım herşey iyi olur ve bloğum hiçbir zaman olduğu gibi kalmaz. Yeni teknolojileri kullanarak örnek bir sistem olur ve birçok kişi bloğumdan faydalanır.

"Ne edersen kendine, edersin kendi kendine."
Güncelleme : 11 Temmuz Cumartesi 2009 Okunma : 22090 Bookmark and Share
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009