mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery'de Tanımlayıcı Değiştirme
Jquery'de Tanımlayıcı DeğiştirmeBu yazımda Jquery ile tanımlama yaparken kullandığımız işaretçiyi değiştirebileceğimizi göstereceğim. Jquery ile tanımlama yaparken standart olarak jQuery ve $ ifadelerini kullanmaktayız. Ancak jquery içinde yer alan noConflict fonksiyonu ile kendi tanımlayıcımızı da belirleyip kullanabiliyoruz. Ayrıca bu değişiklikle beraber standart tanımlayıcıları da kullanabiliyoruz. Kodlamalarımızı kişiselleştirmek ve basitleştirmek için güzel bir yöntem.

Standart olarak jquery ile tanımlayıcıları 2 farklı şekilde yapıyoruz. Örnek verecek olursak;

  jQuery(document).ready(function(){
    alert("jQuery Kullanımı");
  });
 
  $(document).ready(function(){
    alert("$ Kullanımı");
  });

Kendimiz tanımlayıcıyı belirlemek ve kullanmak istiyorsak aşağıdaki gibi bir kodlama yapabiliriz.

  var j = jQuery.noConflict();
 
  j(document).ready(function(){
    alert("Belirlediğimiz Tanımlayıcı");
  });

Görüldüğü gibi bu yöntemi kullanarak kodlamalarımızı istediğimiz şekilde daha basitçe yapabiliriz. Ayrıca standart tanımlayıcıları da kullanmaya devam edebiliriz.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 26 Aralık Cuma 2008 2 13686 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery ile Basit Birkaç Örnek Uygulama (Karakter Saydırma) C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar Web Service ile Ajax İşlemleri Asp.net ile Dinamik Sitemap Hazırlama Javascript ile Asp.net'te Kendi Validation'larımızı Oluşturma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
mustafa sinan 16 Nisan Cumartesi 2011 10:36 #1
biraz yaşlanmama rağmen yazılımla uğraşmaya başladım hobi olarak ama bu iş ciddiye bindi ve saolasın sende bir çok güzel şeyler paylaşmışsın senden bi tavsiye istiyorum jquery ,ajax ve silverlight ı böyle sağlam şekilde öğrenmek istiyorum neler tavsiye edersin yada kimleri takip edeyim (kitap,site,video) gibi? Başarılar seninle olsun iyi kal dostum.
Mehmet Duran 17 Nisan Pazar 2011 23:41 #2
@mustafa, teşekkür eder başarılar dilerim. Tavsiye konusuna gelince herhangi bir kitap veya site vermeyeceğim. İnternet alemi sonsuz bir dünya ve herşeyi barındırıyor. Bu dünyadan işine yarayacak olanları seçip bulmalısın. Çalışmak istediğin konuları ve yapacaklarını netleştirmiş isen kitap yerine internetten makale, video gibi kaynakları kullanmanı tavsiye ederim. Bunları da ilgili konuların sitelerinde, forumlarında veya Google'da bulabilirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009