mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğumda ve Projelerimde Kullandığım RSS Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım ve bundan sonra ihtiyaç olan tüm projelerde kullanacağım RSS class'ını sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi için oldukça zahmetli iştir ve birçok kişi buna ihtiyaç duyar. Ben de bloğumu yapmaya başladığımda ihtiyaç duyduğum konuların başında bu geliyordu. Şimdi ise bu işlemi yapacak olan kendi class'ımı hazırladım ve kullanıyorum. Xml bir sonuç üretiyoruz ve bunu Linq to Xml ile basitçe gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü .Net projelerimizde (.Net 3.5 gerekli) kullanabileceğimiz bir class oldu. Umarım ihtiyaç duyanlara ve ilgilenenlere faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme)
Bu yazımda daha önce hazırlamış olduğum Jquery ile değişir alan uygulamasını bir arkadaştan gelen istek üzerine güncelledim. Bu uygulamada belirlediğimiz başlıklar tek tek değişiyor. Bu değişim sırasında mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde ve üzerinden çıktığımızda değişimi kontrol ediyoruz. Güncellemede bu kontrolü yaparak daha kullanışlı bir uygulama olarak sizlere sunuyorum. Mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde değişim olmazken, mouse ile üzerinden çıktığımızda değişim kaldığı yerden devam ediyor. Bu uygulama için ajax ile rss okuması yapan bir örnek hazırladım. Şimdi uygulamanın güncel kodlamalarına ve çalışır haline bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Mayıs Pazar 2009 15 26528 4,2
Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13455 3,7
Linq to Xml (Linq Konusuna Devam)
Son günlerde üzerinde çalıştığım Linq ile şimdi de xml belgeleri nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Linq to xml ile xml belgeleri sorgulayıp bu belgelerden alınan verileri kullanacağız. Bu yolla yine birçok işi rahatlıkla çözeceğiz. Linq to xml için Framework 3.5 kullanıyoruz. Kodlama yapacağımız sayfaya System.Xml.Linq kütüphanesini eklememiz gerekir.
Yapacağımız örneğe ve kodlara bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Eylül Pazartesi 2008 6 21690 5,0
Asp.net ile Xml Belgeleri Okuma
Bu yazımda herhangi bir xml belgeyi okuma ve bu belgedeki değerleri alarak bu değerleri nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Bu konuyu anlatırken vereceğim örnekte xml belgesi olarak kendi sitemin rss beslemesini kullanacağım. Günümüzde internet ortamında çok daha çabuk haberleşmemizi sağlayan ve iletişim de çok kolaylıklar sağlayan xml belgelerle bu yöntemi kullanarak çeşitli uygulamalar yapabiliriz. Örneğin;
  • birçok site de kullanılan para ve borsa bilgilerini,
  • hava durumu bilgilerini,
  • haberleri (son dakika haberleri, spor haberleri) bu yöntemle çekerek sitemizde yaptığımız uygulamalarla kullanıcılara sunabiliriz. Böylece sitemiz için farklı içerikler elde etmiş oluruz.
Peki bu olayı nasıl yapacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 27 54442 3,5
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009