mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp'de Veritabanı Uygulamalarında RecordSet Kavramı
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamalarında RecordSet kavramından bahsedeceğim. Bundan önceki yazımda Asp ile veritabanı uygulamalarını ele almıştım. Şimdi ise o yazının devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Yine bu bilgileri de hocamızın vermiş olduğu ders notlarından aktarıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 3 22625 5,0
Asp ile Veritabanı İşlemleri
Bu yazımda okulda aldığım İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamaları hakkında notları paylaşacağım. Asp ile veritabanına bağlanmak ve uygulamalar geliştirmek için yeterli miktarda bilginin olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 2 21731 0,0
Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57781 3,2
Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type
Bu yazımda internet programlama dersinde asp ile veritabanı bağlantısı gerçekleştirirken kullandığımız recordset üzerinde kullandığımız 1,3 gibi rakamların (cursortype, locktype) ne amlam ifade ettiğini anlatmaya çalışacağım. Hocamızın isteiği üzerine bu konuyu araştırdım ve bulduğum sonuçları sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 1 14903 5,0
Asp ile Sayfa İnclude İşlemleri
Bu yazımda Asp sayfalarımıza diğer sayfaları nasıl include edebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bundan önce Asp ile basit bir login kontrolünü nasıl yapabileceğimizi göstermiştim. Şimdi ise bu uygulama üzerinde include özelliğini kullanacağız. Eğer giriş yapılmamış ise index.asp sayfasına giris.asp sayfasını include ediyoruz. Eğer giriş yapılmış ise index.asp sayfamıza sayfa.asp isimli başka bir sayfamızı include etmiş oluyoruz. Bu işlemi .Net ile karşılaştırırsak; yaptığımız include örneği tamamen .Net'teki Usercontrol uygulamaları ile eşleşiyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Kasım Pazar 2008 1 18441 3,5
Asp ile Basit Login Kontrolü
Bu yazımda asp ile hazırladığım basit bir login kontrolünü ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım. Okulda aldığım İnternet Programlama dersinde Asp öğreniyoruz. Bir kaç hafta geçti ve artık asp ile rahatlıkla uygulamalar geliştirme aşamasına geldiğimizi düşünüyorum. İlk olarak Session kullanarak basit bir login kontrolü hazırladım. Şimdi yaptıklarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ekim Cuma 2008 6 35838 3,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009