mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Şimşek Çaktı, Anakartım Yandı
Şimşek Çaktı, Anakartım YandıDün akşam Ankara'da hava bozdu ve yağmur başladı. Gece 11.00 - 11.30 arası şimşekler çakmaya başladı. Tam dışarı bakmaya giderken aniden büyük bir ses geldi ve irkildim. Bilgisayarımda birşeyler yapıyordum. Geri döndüğümde ekran kararmış ancak çalışır vaziyetteydi. Sonra inceledim ve gördümki modemim gitmiş. Telefon kablosundan gelen yüksek voltaj hem modemime hem de bilgisayarıma zarar verdi. Sonradan öğrendimki yakın çevrede bir kamyona ve bir telefon direğine yıldırım düşmüş. Bunun sonucunda da bizim ev dahil birçok evde elektronik cihazlar zarar görmüş. Şanslıyımki sadece anakartım zarar görmüş. Bilgisayarım dışında başka cihaza birşey olmadı. Ama komuşularımızın birçok elektronik cihazları, kablo sistemleri zarar görmüş. Bu havalarda dikkatli olmak gerekir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Temmuz Çarşamba 2009 13 14041 4,5
Emu 8086'da Hazırladığım Assembly Örnekler
Bu yazımda mikroişlemciler dersi finaline çalışırken hazırladığım assembly örnekleri paylaşacağım. Final döneminde en fazla çalıştığım derslerden olan mikroişlemciler dersi için yoğun biçimde assembly çalıştım. Küçük ama güzel programlar yazdım. Özellikle assembly kodlamalarla algoritma mantığını geliştirmek için farklı örnekler yaptım. Ayrıca BIOS ve DOS interruptları kullanarak işlem yapma gibi örnekler de hazırladım. Hazırladığım örnekleri ise daha önce buradaki yazımda tanıtmış olduğum Emu 8086 emulator ile çalıştırdım. İlgilenenler için ve assebmly'e başlayacaklar için bu örneklerin faydalı olacağına inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Haziran Perşembe 2009 4 67373 4,4
8086 Microprocessor Emulator - İndir
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Mikroişlemciler dersinde kullanacağımız Assembly kodlamalar yapacağımız Emu8086 programını paylaşacağım. Assembly kodlama yapmak, kodları derleyip çalıştırmak, sonuçları görmek için hazırlanmış oldukça faydalı bir program. Hocamız da Assembly kodlamalar ve örnekler için bu programı kullanmamızı tavsiye etti. Şimdilik bu programı sizlerle paylaşıyorum. Önümüzdeki dönemde de yazacağım Assembly örneklerini sizlerle paylaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mart Perşembe 2009 2 31242 4,7
Cache Coherence Kavramı
Bu yazımda okulda görmüş olduğum bilgisayar mimarisi dersinde ödev olarak verilen Cache Coherence kavramından bahsedeceğim. İnternette ve kitaplarda yaptığım araştırmalar sonucu genel bir sonuç çıkardım ve aşağıdaki gibi ele aldım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Kasım Salı 2008 2 18676 0,0
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
ADSL Nedir?
Türkçe açılımı asimetrik sayısal abone hattı'dır. Mevcut bakır kablo altyapısı üzerinden özellikle ev ve küçük ölçekli işletmelerin multimedya ve yüksek hızlı veri haberleşmesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen ADSL, veri taşıma band genişliği asimetrik olan bir modem teknolojisidir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 12658 4,0
On Parmak Klavye Programı
on_parmak_programiBilgisayar kullananlar için klavyeyi hızlı kulanmak önemlidir. Hızlı kullanmak için ise on parmak bilmek yeterli olur. On parmak kullanmayı anlatan ve öğreten güzel bir program. Bu program ile on parmak yazmayı öğrenebilirsiniz.

Programı buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Temmuz Çarşamba 2008 16 38707 3,5
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009