mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC'de Özel ActionResult Oluşturma
Bu yazımda MVC'de özel bir ActionResult tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. ActionResult'lar Action metotların dönderebileceği sonuçlardır ve MVC ile oluşturduğumuz projede tüm işlemleri gerçekleştiren bölüm Action bölümüdür. Bu yüzden MVC ile uğraşırken en çok zaman vereceğimiz bölüm Action metotlar olabilir. Bu bölümü kolaylaştırmak ve esneklik kazandırmak için özel olarak ActionResult türleri tanımlayabilir ve kullanabiliriz. Buradaki yazımda MVC ile gelen standart sonuç türlerini belirtmiştim. Şimdi ise ihtiyaçlarımıza göre özel olarak sonuç türü oluşturup kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bloğumda Kullandığım SiteMap Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım arama motorları için ve SEO için vazgeçilmez olan SiteMap dosyası için yazdığım sınıfı sizlerle paylaşacağım. Yazdığım sınıfta veriler alınıp gerekli yapıya sokularak Xml sonucu (string olarak) yazdığım metot ile alıp kullanabiliyoruz. Yazımda hem Asp.net ile hem de MVC ile yazdığım sınıfın kullanımını göstereceğim. Daha önce paylaştığım RSS sınıfı gibi bu sınıfı da projelerimize direk olarak ekleyip kullanabiliriz. Yine bu sınıfta Sitemap oluşturmak için Linq to Xml yöntemini kullanmaktayım. Umarım faydalı olur ve birçok kişi kullanır. Şimdi yazdığım sınıfa ve kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Google Sitemap ve Rss
Sitemizi ve bloğumuzun daha çok ziyaretçi alması için arama motorlarının önemi çok büyüktür. Bunun için de arama motorları için sitemap hazırlar ve bu sitemap ile arama motorlarına sitemizdeki sayfaları bildiririz. Böylece arama motorları da site içeriklerimizi indeksleyerek, sitemize daha çok ziyaretçi gönderirler. Arama motorlarının en önemlisi olan google' a sitemap gönderdikten sonra bir de sitemin rss beslemesini tıpkı sitemap gibi göstererek ekledim ve google bunu da tıpkı sitemap gibi kabul etti. Sitemap'e uğradığı gibi rss sayfama da belli aralıklarla uğrayarak sayfalarımı kontrol ediyor. Ben de bu olayı sizlerle paylaşmak istedim. Sitenizin arama motorlarında daha fazla sonuç vermesini istiyorsanız bu yöntemi de kullanbilirsiniz. Ayrıca dinamik olarak asp.net ile nasıl sitemap hazırlanacağını burada ki yazımdan okuyabilirsiniz.

Google Sitemap ve Rss
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 0 12804 5,0
Asp.net ile Dinamik Sitemap Hazırlama
Arama motorları bir siteyi indekslemek için içeriğine bakarlar. Bunu ise kendi botları ile yaparlar. Ancak bizim hazırlayacağımız sitemap ile arama motorları sitemizin içeriğini daha iyi takip edip, daha iyi indeksleyecektir. Bu sitemap ise bazı standartları olan ve tüm arama motorları için geçerli olan bir sitemap`tir. Biz bir sitemap yapıp tüm arama motorlarına bu sitemap`i bildirebiliriz.
Sitemap`in standartlarına ve gerektirdiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi ise bunu Asp.net ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ağustos Cumartesi 2008 24 33834 4,2
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009