mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona ErdiBugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı sona erdi. Son haftayla beraber toplam dört haftayı geride bıraktık ve bu süreci tamamlamış olduk. Oldukça eğitici, faydalı bir dönem oldu. Son haftaya "Girişimcilik" konusunda bir gün süren bir seminerle başladık. Daha sonra Mobile konusunda Ekin Özçiçekçiler birgün boyunca eğitim verdi. Son olarak üç gün boyunca Mehmet Tunçkanat ile proje günlerini geçirdik. Proje olarak XNA ile hazırladığımız oyun ile birinci seçildik ve bu dönemi güzel bir son ile bitirdik. Hediyelerimizi ve katılımcı belgelerimizi alarak Microsoft Yaz okulu 2009 Ankara Ayağını sonlandırdık.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın ArdındanMicrosoft Yaz Okulu 2009 Ankara ayağında üçüncü haftayı da geride bıraktık. Daha önce olduğu gibi verimli bir haftayı geride bıraktık. İlk iki gün XNA hakkında eğitim aldık. Ancak bilgisayarların yetersizliği sebebiyle sadece iki boyutlu uygulamalara göz atabildik. Üçüncü gün paralalel programlamaya giriş yaptık. Tayfun Akçay Microsoft'un paralel programlamaya yaklaşımını anlattı ve örnekler yaptık. İlerde bu konuda paylaşımlarım mutlaka olacaktır. Son iki gün ise Windows Embedded hakkında eğitimimiz oldu ve oldukça güzel geçti. Ayrıca bu hafta içinde aramızda halı saha organizasyonu da gerçekleştirdik. Böylece son haftaya gelmiş bulunuyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cumartesi 2009 0 11335 5,0
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından

Bugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağında ikinci haftayı da geride bıraktık. Oldukça güzel, faydalı bir hafta oldu. İlk 2 gün Tayfun Akçay ile SharePoint hakkında bilgiler edinip, kullanma fırsatımız oldu. Son 3 gün ise Daron Yöndem'in katılımıyla beraber çok eğlenceli ve faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk. Ayrıca bu etkinlikte geleneksel hal alan bowling organizasyonunu da düzenledik. (Kıl payı birinciliği kaçırdım.)
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ağustos Cumartesi 2009 3 15966 5,0
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın ArdındanGeçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağının ilk haftasını geride bıraktık. İlk iki gün boyunca Mesut Aladağ bizlere Windows Server 2008 hakkında bilgiler verdi. Bir serverı en baştan nasıl kurduğumuzu, domaine nasıl kattığımızı, IIS yönetimini, dosyaları yani siteyi nasıl yayınlayacağımızı öğrendik. Tüm bunları da öğrenme esnasında uygulayarak görmüş olduk. Haftanın son üç günü ise Selçuk Uzun bizlere Sql Server 2008 hakkında detaylı bilgiler verdi. Sql Server 2008 kurulumu, gelen yenilikler, Sql hakkında bilgiler edindik. Yine bu konuda da eğitim yanında öğrendiklerimizi uyguladık. Oldukça faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 4 12949 5,0
Stajım Microsoft Yaz Okulu'nda
Stajım Microsoft Yaz Okulu'ndaBu yaz yapmak zorunda olduğum ikinci ve son stajımı Microsoft Yaz Okulu'nda yapacağım. Yaklaşık 1500 kişinin başvurduğu Microsoft Yaz Okulu'na bölümümüzden ben dahil 3 kişi katılacağız. Ben, Hasan Alper Öcalan ve Sinan Özkan bölümümüz adına katılacağız. Üçümüzde stajımızı Ankara'da yapacağız. İlk açıklamada ben İzmir'de gözüksem de daha sonra yapılan bir değişim ile stajımı diğer arkadaşlarımıla beraber Ankara'da yapacağım. İlerisi için ve hedeflerim için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım katılan herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 11 12784 4,5
Staj Hareketliliği
Staj HareketliliğiMart ayı ile beraber yeni bir staj başvuru dönemi ve staj hareketliliği başladı. Bu aralar yaz stajını yapacağım yer için araştırmalar ve başvurularım başladı. Başvuruları arkadaşlarım ile beraber öncelikle kabul etme ihtimali çok düşük olan büyük şirketlere (Aselsan, Siemens ...) yaptık. Bu şirketlerin alma ihtimali düşük olduğu için ve stajımı yazılım üzerine yapmayı düşündüğüm için özel yazılım şirketlerine ağırlık vereceğim. Onun için önümüzdeki dönemde Mart ayı sonuna kadar özel yazılım şirketlerine başvurularım olacak ve de araştırmalarım sürecek. Bu staj ikinci stajım olacak ve son stajım olacak. Daha önce Türk Telekom'da yapmıştım. Şimdi ise stajımı bir yazılım şirketinde yapmayı planlıyorum. Benimle beraber birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyor. Umarım hepimiz için hayırlısı olur. Uygun ve güzel yerlerde stajlarımızı yaparız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Mart Perşembe 2009 4 11464 4,5
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009