mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın ArdındanGeçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağının ilk haftasını geride bıraktık. İlk iki gün boyunca Mesut Aladağ bizlere Windows Server 2008 hakkında bilgiler verdi. Bir serverı en baştan nasıl kurduğumuzu, domaine nasıl kattığımızı, IIS yönetimini, dosyaları yani siteyi nasıl yayınlayacağımızı öğrendik. Tüm bunları da öğrenme esnasında uygulayarak görmüş olduk. Haftanın son üç günü ise Selçuk Uzun bizlere Sql Server 2008 hakkında detaylı bilgiler verdi. Sql Server 2008 kurulumu, gelen yenilikler, Sql hakkında bilgiler edindik. Yine bu konuda da eğitim yanında öğrendiklerimizi uyguladık. Oldukça faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk.

Özellikle Server 2008 eğitiminin çok faydalı geçtiğini düşünüyorum. İlerde kendi serverımı kurup bu serverdan yayın yapmak ilk işim olacak. Bu eğitimle de neler yapmam gerektiğini, yapacaklarımı öğrenmiş bulunuyorum. Umuyorumki öğrendiklerimi en kısa sürede gerçek hayatta uygulama fırsatı bulurum.

Ayrıca bu sene Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağı bizim fakültede yani Gazi Üni. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Laboratuar'ında gerçekleşiyor. Yani bu organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. İlk günlerde yaşanan sıcaklık problemi nedeniyle Microsoft laboratuarımıza bir adet klima takdırdı. Bu klima bölümümüze ve fakültemize bu etkinlikten kalacak bir anı, bir hediye olacak. :D Sıcaklık dışında ve dışardaki çalışmalardan gelen ses dışında bir sorun yok gibi. :D

Umarım başka üniversitelerden gelen arkadaşlarımız bölümümüzden hoşnut kalırlar ve hep beraber bu organizasyonu başarılı bir biçimde bitiririz. Aşağıda ilk gün yediğimiz yemekten kareleri görebilirsiniz.

Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından

Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından

Önümüzdeki hafta ise öncelikle Burak Selim Şenyurt C#, daha sonra ise Daron Yöndem Asp.net ve Silverlight hakkında bilgiler verecek. En çok katılmak istediğim ve en çok ilgimi çeken konular. Bu haftanın oldukça faydalı, eğlenceli geçeceğini düşünüyorum.

Tüm Yaz Okulu sürecinde edindiğim faydalı bilgilieri Yaz Okulu bittikten sonra bloğumda paylaşmaya çalışacağım.

Şimdilik staj hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Herkese iyi çalışmalar.
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 4 13005 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Bilişim Günleri Ardından Yoğunluk ve Yaşanan Problemler Emu 8086'da Hazırladığım Assembly Örnekler Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi C# ile Insertion Sort Algoritması
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Alp Çoker 25 Temmuz Cumartesi 2009 14:34 #1
Fotoğrafları nerden buldun ? :)
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 14:44 #2
Yazıyı bitirip yayınlamadan önce bir umut gruba bakmıştım, eklenmiş. :D Oradan aldım. Ayrıca labda çekilen fotoğrafları da alırsam onları da ekleyeceğim.
Hasan Alper Öcalan 25 Temmuz Cumartesi 2009 23:43 #3
O değilde LAN kurmamız lazım Counter için:D
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 23:46 #4
Olmadı PES'e döneriz. :D
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009