mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl Oldu
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl OlduBugün itibariyle kullandığım blog alt yapısını oluşturup, ciddi olarak blog tutmaya başlayalı 1 oldu. Sitemi her ne kadar daha önce açmış olsam da bir süre blog alt yapımı oluşturmaya çalışmış, birkaç denemeden sonra şu anda kullandığım ve uzun yıllar kullanacağım bloğumun alt yapısını kullanmaya başlamıştım. Bu süre içinde değişimler olsa da alt yapıda fazla bir değişim olmadı ve aynı alt yapı üzerinde çalıştım. Bir yıllık süreç sonunda bloğumun önemli bir konuma geldiğini düşünmekteyim. Hazır blog sistemleri ile yarışacak bir sistem olduğunu düşünüyorum. Şu ana dek yapmış olduğum paylaşımlar ve bunların getirileri oldukça memnuniyet verici. Bu işe başlarken bu konuma geleceğimi düşünmüyordum ama zamanla herşeyin olabileceğini farkettim. Yazımın devamında bir yıllık süreçteki istatistiksel bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım nice yıllar paylaşımlara ve insanlara ulaşmaya devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Salı 2009 4 11014 4,7
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından

Bugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağında ikinci haftayı da geride bıraktık. Oldukça güzel, faydalı bir hafta oldu. İlk 2 gün Tayfun Akçay ile SharePoint hakkında bilgiler edinip, kullanma fırsatımız oldu. Son 3 gün ise Daron Yöndem'in katılımıyla beraber çok eğlenceli ve faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk. Ayrıca bu etkinlikte geleneksel hal alan bowling organizasyonunu da düzenledik. (Kıl payı birinciliği kaçırdım.)
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ağustos Cumartesi 2009 3 16007 5,0
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın ArdındanGeçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağının ilk haftasını geride bıraktık. İlk iki gün boyunca Mesut Aladağ bizlere Windows Server 2008 hakkında bilgiler verdi. Bir serverı en baştan nasıl kurduğumuzu, domaine nasıl kattığımızı, IIS yönetimini, dosyaları yani siteyi nasıl yayınlayacağımızı öğrendik. Tüm bunları da öğrenme esnasında uygulayarak görmüş olduk. Haftanın son üç günü ise Selçuk Uzun bizlere Sql Server 2008 hakkında detaylı bilgiler verdi. Sql Server 2008 kurulumu, gelen yenilikler, Sql hakkında bilgiler edindik. Yine bu konuda da eğitim yanında öğrendiklerimizi uyguladık. Oldukça faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 4 13005 5,0
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009