mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl Oldu
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl OlduBugün itibariyle kullandığım blog alt yapısını oluşturup, ciddi olarak blog tutmaya başlayalı 1 oldu. Sitemi her ne kadar daha önce açmış olsam da bir süre blog alt yapımı oluşturmaya çalışmış, birkaç denemeden sonra şu anda kullandığım ve uzun yıllar kullanacağım bloğumun alt yapısını kullanmaya başlamıştım. Bu süre içinde değişimler olsa da alt yapıda fazla bir değişim olmadı ve aynı alt yapı üzerinde çalıştım. Bir yıllık süreç sonunda bloğumun önemli bir konuma geldiğini düşünmekteyim. Hazır blog sistemleri ile yarışacak bir sistem olduğunu düşünüyorum. Şu ana dek yapmış olduğum paylaşımlar ve bunların getirileri oldukça memnuniyet verici. Bu işe başlarken bu konuma geleceğimi düşünmüyordum ama zamanla herşeyin olabileceğini farkettim. Yazımın devamında bir yıllık süreçteki istatistiksel bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım nice yıllar paylaşımlara ve insanlara ulaşmaya devam ederim.

Bir yıllık süreçte bloğumun sahip olduğu değerlerin geldiği noktalar oldukça memnuniyet verici.

  • İlk olarak yapmış olduğum paylaşımları tutan veritabanımın durumunu belirtmek istiyorum. Veritabanı olarak MySql kullanıyorum ve şu anda bloğumun tüm verileri 5000 satır civarına ulaşmış durumda.
  • Geçen 1 yıllık sürede sitemi ziyaret eden tekil ziyaretçi sayısı 100.000'i aşmış durumda. Kendi oluşturduğum bir sistemin ve paylaşımların böyle bir sayıya ulaşması oldukça önemli olsa gerek.
  • Artan içerik ve ziyaretçi sayısı bloğumun değerlerini de önemli derecede etkilemiş durumda. Alexa değeri gün geçtikçe yükselmekte. Şu anda önemli bir değere sahip. Aynı şekilde Pagerank değeri de sırasıyla 1, 2, 3 ve tekrardan 2 oldu. Önümüzdeki güncellemelerde Pagerank değerinin 3 veya 4 olmasını bekliyorum.
  • Paylaşımların, ziyaretçi sayısının artması değerleri artırırken değerlerin de artışı bir takım olaylara neden oldu. Parayla reklam aldım (Bir sefer oldu). Google reklamlarından gelen gelirler önemli bir noktaya erişti. En azından bloğum host masrafını karşılar duruma erişti.
  • Tüm bu gelişmelerin ardından tabiki bazı kötü gelişmeler de oldu. Sitem belli dönemler saldırılara hedef oldu. Ancak yapılan saldırıların sonuçlandığını görmedim, umarım bundan sonra da görmem.

Bir yıl boyunca elimden geldiğince faydalı, eğitici, fikir verici, özgün paylaşımlar yapmaya çalıştım. Bundan sonra da uzun yıllar blog tutmayı, paylaşım yapmayı, insanlara ulaşmayı umut ediyorum. Umarım bu hedeflerime başarılı bir biçimde ulaşırım.
Mehmet Duran 18 Ağustos Salı 2009 4 11021 4,7
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Yorumlar ve Yorum Ekleme Bölümü Güncellendi Yine Bir Dönem Sonu Javascript ile Menü Effect Stajım İyi Gidiyor Web Service ile Ajax İşlemleri
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Yakup Buğra 18 Ağustos Salı 2009 20:19 #1
Daha nice 1 yıllara :)) Darısı da bizim başımıza. :P
deniz 12 Ekim Pazartesi 2009 01:01 #2
Sorumu nereye soracağımı bilemediğimden bu konu başlığı altına yazıyorum. Bu sitede makaleler listelendiğinde konunun bir kısmı yazıyor ve tamamını okumak için bir link veriliyor.O linke tıklanılınca konunun tamamı gözüküyor. Şimdi buarada veritabanında nasıl bir mantık var. Yani bir kolonun belirli karaktere kadar mı çekilior ve sonra linke tıklanınca o kolonun tamamı bind ediliyor.Yoksa panel gibi birşeyle width-height değerleri ile mi saklanıyor.
deniz 12 Ekim Pazartesi 2009 01:05 #3
Yani daha açık anlatmak gerekirse bir kullanıcının girdiği text in bir kısmını alıp(veri tabanında saklayarak) yanına bir link koyup, bu link tıklanıldığı zaman da o kişinin yazmış olduğu textin tamamını bind etmek istiyorum.Sorum biraz uzun oldu ama sürekli kafama takılan bir soru.Şimdiden teşekkürler.
Mehmet Duran 12 Ekim Pazartesi 2009 23:45 #4
Merhaba. Sorduğun soru için birkaç yöntem kullanılabilir. Öncelikli olarak veritabanı tasarımı önemli. Ben özet kısmını verilerin tümünden çekiyorum. Ancak veritabanında özet için ayrı bir alan tutulabilir. Sitemde kullanmış olduğum yöntemle ilgili yazmış olduğum yazı yardımcı olabilir. Buradan bu konuyla ilgili yazdığım yazıya ulaşabilirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009