mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğum MVC Versiyon ile Karşınızda
Bugün itibariyle bloğumu MVC ile hazırlamış olduğum sisteme geçirdim ve bu yeni sistem ile karşınızdayım. Son dönemde MVC'ye olan merakımı artırmış ve bilgimi pekiştirmek için bloğumu MVC ile hazırlamaya başlamıştım. Kısa sürede hem kullanıcı tarafını hem de yönetim tarafını MVC ile yeniden hazırlayarak yayına koydum. Bundan böyle uzun süre bu sistemi kullanacağım. Çünkü bu sistem şimdiye dek geliştirdiğim en iyi sistem oldu. Özellikle yönetim bölümü Ajax teknolojisiyle beraber çok kullanışlı oldu. Neredeyse tüm işlemleri Ajax ile yapıyorum. Bunda MVC'nin sağladığı kolaylıkların da payı oldukça büyük. Ayrıca MVC'nin URL yapısında sağladığı kolaylık nedeniyle SEO değerinin de gelişeceğini düşünüyorum. Böylece daha fazla kişiye daha hızlı biçimde paylaşımlarımı sunacağım. Umarım bu değişim herkes için hayırlı olur.

mvc.mehmetduran.com adresinde bir süredir bu sistemi deniyordum. Kodlamalardadaki hataları, eksiklikleri gidererek ve sistemi tamamen bitirerek kullanmaya başladım. Şimdiye dek geliştirmiş olduğum en iyi sistem diyebilirim. Özellikle hazırladığım yönetim paneli çok hoşuma gitti. Yönetim panelinde neredeyse tüm veritabanı işlemlerini ve diğer işlemleri Ajax ile gerçekleştiriyorum. Ayrıca kullanıcı tarafında kullandığım sayfalama class'ını ve veritabanı class'ını olması gereken en optimize ve en kullanışlı biçimde hazırladım. Uzun bir süre bu sistemi kullanmayı düşünüyorum.

Bu sistemi yayına koyarken muhtemel sorunların başında URL yapısındaki değişim geliyor. Daha önce indekslenen url'lerin şimdi de anlanmlı olması gerekir. Bunun için tüm kontrolleri yaptım ve daha önceki url yapısıyla indekslenen sayfalar hatasız çalışacaktır. Zaman içinde arama motorları yeni URL yapısına göre indeksleme yapacaktır.

Yeni sistemi hazırlarken tasarımda da ufak değişimler oldu. En iyi tasarımı yapmak için HTML kodlamaya dikkat ettim. Sisteme yeni servisler ekledim. Kullanıcılar yorum eklerken sitelerini yazabilecekler ve ayrıca istedikleri yazı hakkında yapılan yorumları RSS servisi ile takip edebilecekler. Sayfa oluşturma işlemini ve yayınlama işlemini geliştirdim.

Yeni sistemimle paylaşımlar yapmak için sabırsızlanıyorum. Özellikle MVC ile ilgili yazılarımı yazmaya başlayacağım.

Umarım yeni sistem herkes için hayırlı olur.

Böylece yeni sistemimle de ilk yazımı eklemiş bulunuyorum.

İyi Çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Oylama (Rating) Bölümü Hazır Yoğunluk, Yaşanan Problemler Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi Sudoku Uygulamam (MDSudoku v1.0) İnternet Hastalıkları
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Ahmet 10 Temmuz Cuma 2009 09:10 #1
Hayırlı olsun.
Emre 10 Temmuz Cuma 2009 11:08 #2
Yeni blog`unun hayırlı olması dileğiyle çalışmalarında başarılar dilerim. Tam paylaşılacak bir blog uygulaması olmuş:))
Mesut BULUT 10 Temmuz Cuma 2009 11:49 #3
Kardeşim siten hayırlı olsun :)
Salih Gedik 10 Temmuz Cuma 2009 11:59 #4
Güzel olmuş Birde şöyle yapsan bence daha iyi olur. Yorum Ekle butonuna tıkladın mı succes olduğunda textareada ki metin silinse ve şu onay yazısı daha göze çarpıcı şekilde olsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun.
Mehmet Duran 10 Temmuz Cuma 2009 13:42 #5
Hepinize teşekkür ederim.
@Salih; Zaman içinde iyileştirme ve geliştirme faaliyetleri devam edecektir. :D Bu süreçte daha iyiyi bulmak için gerekenleri yapmaya çalışacağım.
ömer 02 Ocak Cumartesi 2010 18:08 #6
normal asp.net request.querystring[""] şeklinde kullanıyorduk.Bu url değişiminden sonra url deki verileri nasıl allabiliriz?Yani request.querystring[""] yine geçerli mi oluyor? Bir de indekslenen sayfalarında sorun çıkmaması için nasıl bir önlem aldınız?
Mehmet Duran 02 Ocak Cumartesi 2010 20:55 #7
Asp.net MVC'de de Request nesnesi ile yine Querystring değerlerini alabilirsin ama MVC'nin kendi yöntemlerini kullanman daha kolay olur. Buradaki yazımda bu konudan bahsetmiştim. Umarım yardımcı olur.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009