mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)Google Pagerank ve Backlink sorgulaması yapabileceğimiz ve tamamen Ajax ile hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Daha önce yine tamamen Ajax ile hazırladığım ve google arama sonuçlarını elde edip, gösterdiğim uygulamaya benzer olarak bu uygulamayı geliştirdim. Her iki uygulamada da sorgulamaları google sunucularından yapıyorum. Yani verileri kendi kaynağından sorguluyorum ve hiçbir yanlışlık payı yok. Pagerank ve Backlink sorgulamada jQuery ve Ajax'ı etkin biçimde kullanmaya çalıştım. İlerde fırsat buldukça bu uygulamayı geliştirip daha kullanılır hale getirmeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bloğumda Kullandığım SiteMap Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım arama motorları için ve SEO için vazgeçilmez olan SiteMap dosyası için yazdığım sınıfı sizlerle paylaşacağım. Yazdığım sınıfta veriler alınıp gerekli yapıya sokularak Xml sonucu (string olarak) yazdığım metot ile alıp kullanabiliyoruz. Yazımda hem Asp.net ile hem de MVC ile yazdığım sınıfın kullanımını göstereceğim. Daha önce paylaştığım RSS sınıfı gibi bu sınıfı da projelerimize direk olarak ekleyip kullanabiliriz. Yine bu sınıfta Sitemap oluşturmak için Linq to Xml yöntemini kullanmaktayım. Umarım faydalı olur ve birçok kişi kullanır. Şimdi yazdığım sınıfa ve kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğum MVC Versiyon ile Karşınızda
Bugün itibariyle bloğumu MVC ile hazırlamış olduğum sisteme geçirdim ve bu yeni sistem ile karşınızdayım. Son dönemde MVC'ye olan merakımı artırmış ve bilgimi pekiştirmek için bloğumu MVC ile hazırlamaya başlamıştım. Kısa sürede hem kullanıcı tarafını hem de yönetim tarafını MVC ile yeniden hazırlayarak yayına koydum. Bundan böyle uzun süre bu sistemi kullanacağım. Çünkü bu sistem şimdiye dek geliştirdiğim en iyi sistem oldu. Özellikle yönetim bölümü Ajax teknolojisiyle beraber çok kullanışlı oldu. Neredeyse tüm işlemleri Ajax ile yapıyorum. Bunda MVC'nin sağladığı kolaylıkların da payı oldukça büyük. Ayrıca MVC'nin URL yapısında sağladığı kolaylık nedeniyle SEO değerinin de gelişeceğini düşünüyorum. Böylece daha fazla kişiye daha hızlı biçimde paylaşımlarımı sunacağım. Umarım bu değişim herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Master Page'i Etkin Kullanma
Bu yazımda Master Page olayını etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Birçok proje Master Page yapısı kullanılarak hazırlanmakta. Ancak bu işe yeni başlayanlar Master Page'in sadece sayfanın bir bölümünü etkilediğini düşünür veya düşünmese de hep böyle kullanır. Ancak Master Page yapısını etkin kullanabilmek için oluşturduğumuz sisteme göre sayfamızı bölmeliyiz. En basit şekliyle düşünürsek sistemin bir content bölümü bir de header bölümü olsun. İçerik bölümünde kullanıcıların göreceği yapıları oluştururuz. Header bölümünde de arama motorları için bilgiler, script ve css dosyaları olur. Master Page kullanırken bu şekilde bölümler oluşturmalı ve her sayfayı bu yapıya göre tasarlamalıyız. Bu yapı bizleri birçok sorundan kurtaracak ve kolaylıklar sağlayacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Haziran Çarşamba 2009 13 34496 4,3
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site Tanıtımı
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site TanıtımıBu yazımda sitelerimizin değerlerini öğrenebileceğimiz bir site olan "pageboss.com" sitesini sizlere tanıtacağım. Özellikle blog sahiplerinin blog değerlerini öğrenmek için kullanabilecekleri bir site. Kendi bloğumun değerlerini sıklıkla buradan kontrol ediyorum. Merak ettiğim tüm değerleri buradan rahatlıkla kısa sürede öğrenebiliyorum. Ayrıca bilgileri Ajax teknolojisi kullanarak servis etmesi ve tasarımda javascripte ağırlık verilmesi ayrıca ilgimi çeken bir nokta. Sitelerinizin önemli değerlerini pageboss.com'un sağladığı bilgi servisi ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Haziran Pazartesi 2009 1 11399 4,2
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 OlduBloğumun pagerank değeri yapılan son güncelleme ile beraber 3 oldu. Daha önce 2 olan bloğumun pagerank değeri bir değer daha yükselerek 3 oldu. Benim için ve bloğum için oldukça güzel bir gelişme. Bu türlü değerlerin artması için herhangi bir çalışmam olmasa da bloğumun hem pagerank değerleri hem de alexa değerleri gün geçtikçe artıyor. Bu da beni oldukça mutlu etmekte. Son günlerde pek fazla ilgilenemesem de değerlerin yükselmesi ilerisi için beni motive ediyor. Umarım bu gelişmeler faydalı olur ve ilerde yazılarıma devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 0 11604 5,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009