mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C# ile Extension Metot Yazma ve Kullanma (Lambda Expression Dahil)
Bu yazımda C Sharp ile Extension metot tanımlamayı ve bu metotları kullanmayı göstermeye çalışacağım. Extension metotlar kullandığımız programlama dilinde tanımlı olan tipler ile beraber kullanılan ve oldukça kolaylık, esneklik sağlayan metotlardır. C Sharp ile kodlama yapan herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle generic class kullanılan uygulamalarda, Linq to Sql, NHibernate kullanılan uygulamalarda ve dizi işlemlerinin bol olduğu uygulamalarda oldukça kullanışlı ve kolaylık sağlıyor. Bu sebeple bu tür metotları nasıl yazacağımızı ve nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bir Dönem Daha Geride Kaldı
Bir Dönem Daha Geride KaldıEğitim hayatımda bir dönemi daha geride bırakmış bulunuyorum. Oldukça yoğun ve stresli geçen bir dönem oldu. Belki de eğitim hayatımın en yoğun dönemlerinden biriydi. Bunun sonucu olarak da özel çalışmalarıma pek vakit ayıramadım. Dönemi bitirsek de çok daha yoğun bir final dönemi bizleri bekliyor. Önümüzdeki iki haftalık süreç final dönemi. Ancak bizim için final dönemi de son değil. Final döneminin hemen ardından da bitirme projesinin teslimi ve sunumu var. Ocak ayını bu yoğunlukla geçireceğiz. Umarım bu yoğun dönemi hep birlikte en iyi biçimde, başarılı bir şekilde gerimizde bırakırız. Böylelikle eğitim hayatımın sonuna bir adım daha yaklaşmış oluyorum. Kısmetse haziran ayında eğitim hayatını tamamlamış bir bilgisayar mühendisi olacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ocak Cumartesi 2010 4 11869 3,3
Asp.net MVC Captcha Uygulamam
Bu yazımda MVC Captcha uygulamamı sizlere tanıtacağım. Asp.net MVC 1.0 ve 2.0 sürümleri ile çalışan bir Captcha uygulaması geliştirdim. Şimdilik MVC ile hazırlanmış bu uygulamayı fırsat bulduğumda tüm Asp.net uygulamalarında kullanılan esnek bir kontrol haline getirmeyi düşünüyorum. Bu uygulamayı hazırlamaya uzun bir süre önce karar vermiş ve başlamıştım ancak yoğunluk nedeniyle üzerinde duramamıştım. Tasarım ve esneklik olarak çok çok iyi olmasa da şimdilik amacına hizmet edebilecek bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Zamanla da geliştirip daha esnek daha güzel bir kontrol haline getirmeyi düşünüyorum. Dll olarak paylaştım ve tüm MVC projelerine bu Dll'i ekleyip sorunsuzca kontrolü kullanabilmekteyiz. Şimdi bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Cropper ile Ekran Görüntülerini Alma
Cropper ile Ekran Görüntülerini AlmaBu yazımda C Sharp ile Windows Form projesi olarak hazırlanmış ekran görüntüsünü alan ve resim olarak kaydeden Cropper programını sizlere tanıtacağım. Yaptığım bir çalışmada Linq to Sql diagramlarının görüntüsünü almam gerekti. Visual Studio'da böyle bir seçenek olmadığını gördüm. Print Screen olayı uğraştırıcı olduğu için kısa bir araştırma sonucu C Sharp ile hazırlanmış olan Cropper programını buldum. Oldukça güzel ve kullanışlı bir program olmuş. Program, ekran görüntüleri ister Print Screen tuşu ile ister program ekranına çift tıklama ile direk olarak kaydediyor. Ayrıca açık kaynak kodlu bir proje.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC Areas (Tek Proje Kullanarak)
Bu yazımda tek proje kullanarak MVC Areas yapısını oluşturmayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda birden fazla proje kullanarak MVC Areas yapısını oluşturmayı ve kullanmayı göstermiştim. Şimdi de tek proje üzerinde Areas yapısını oluşturma ve kullanmayı göreceğiz. Bu yapı ile hazırlayacağımız projeleri bölümlendirip, daha kolay daha organize daha kolay yönetilebilir ve geliştirilebilir bir yapı oluşturmuş oluyoruz. Ayrıca MVC ile gelen standart yapı dışına çıkıp (Views, Controller klasörlerinin olmaması), istediğimiz dizin yapısı ile MVC projeleri oluşturabiliriz. Bu şekilde çok esnek, çok kolay yönetilebilir, açık bir proje oluşturup, geliştirebiliriz. Şimdi bu Areas yapısını tek proje ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC Areas (Birden Fazla Proje Kullanarak)
Bu yazımda birden fazla proje ile MVC Areas oluşturma ve kullanmayı nasıl gerçekleştirebileceğimizi göstermeye çalışacağım ve hazırladığım örneği sizlerle paylaşacağım. Asp.net MVC 2.0 ile gelen önemli bir özellik olan Areas özelliği ile hazırlanacak sistemi alt parçalra ayırıp, ayrı ayrı geliştirme yapabiliyoruz. Bunu da tek proje kullanarak veya birden fazla projeyi birleştirerek yapabiliyoruz. Bu yazımda birden fazla proje ile Areas özelliğini kullanmayı göstermeye çalışacağım. Tek proje üzerinde Areas özelliğini de başka bir yazımda açıklamaya çalışacağım. Şimdi sırayla birden fazla proje kullanarak MVC Areas özelliğini nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009