mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jcrop ve Asp.net ile Resimleri Kesme (Örnek Dahil)
Jcrop ve Asp.net Kullanarak Resimleri KesmeBu yazımda jQuery eklentisi olarak geliştirilen Jcrop script kütüphanesini kullanarak web projelerinde resimleri / fotoğrafları nasıl düzenleyebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu script kütüphanesi ile Asp.net projelerinde çok gelişmiş resim / fotoğraf düzenleme araçları hazırlanabilir. Ben de buna örnek olması açısından küçük bir örnek hazırladım. Hem Jcrop script kütüphanesini hem Ajax işlemlerini hem de C# kodlarını kullandığım güzel bir uygulama oldu. Script kütüphanesi sayesinde resim / fotoğraf üzerinde belirli alanı seçebiliyoruz. Seçtiğimiz alanı Ajax ve C# (Generic Handler) kullanarak gösterebildiğimiz ve kayıt edebildiğimiz küçük bir editör örneği oldu. Bu bakımdan bu konularla ilgili örnek arayanlara oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdi bu örneği ve neler yaptığımızı detaylıca görelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e Yükselttim
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e YükselttimGeçen Kasım ayında almış olduğum Asus P565 PDA'mın Windows Mobile işletim sistemini yeni sürüme güncellemiş bulunuyorum. WM 6.1 işletim sistemi ile gelen PDA'mın işletim sistemini WM 6.5 sürümüne güncelledim. Güncelleme için Asus'un geliştirmesi gereken yazılımı (rom güncellemesi) değil de bireysel olarak geliştirilen bir yazılımı kullandım. Artık birçok ürün WM 6.5 ile gelmekte ve birçok firma da WM 6.5'e yükseltme için yazılımlarını duyurmuş durumda. Ancak Asus bu konuda bir gelişme göstermedi. Güncelleme konusunu görüşmek için Asus'u aradım ama cevap alamayınca bireysel olarak Asus P565 için geliştirilen ve kullanılması riskli olabilecek yazılımı kullanarak PDA'mı WM 6.5'e yükselttim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Cropper ile Ekran Görüntülerini Alma
Cropper ile Ekran Görüntülerini AlmaBu yazımda C Sharp ile Windows Form projesi olarak hazırlanmış ekran görüntüsünü alan ve resim olarak kaydeden Cropper programını sizlere tanıtacağım. Yaptığım bir çalışmada Linq to Sql diagramlarının görüntüsünü almam gerekti. Visual Studio'da böyle bir seçenek olmadığını gördüm. Print Screen olayı uğraştırıcı olduğu için kısa bir araştırma sonucu C Sharp ile hazırlanmış olan Cropper programını buldum. Oldukça güzel ve kullanışlı bir program olmuş. Program, ekran görüntüleri ister Print Screen tuşu ile ister program ekranına çift tıklama ile direk olarak kaydediyor. Ayrıca açık kaynak kodlu bir proje.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test Edin
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test EdinWebsite sahipleri sitelerini tasarlarken tasarımın tüm browserlarda düzgün bir şekilde çıkması için bir bozulmanın olmaması için titiz davranırlar. Ancak yağtığımız tasarımları test etmek için bilgisayarımızda tüm browserların olması gerekir. Ancak tavsiye edeceğim site ile tüm browserların bilgisayarınızda yüklü olmasına gerek kalmayacak. Bu site ile websitenizin tüm web browserlardaki görüntüsünü elde edebiliyorsunuz. Böylece yaptığınız tasarımı tüm browserlarda rahatlıkla test edebiliyorsunuz.

Site adresini girip ve test etmek istediğiniz browserları seçip sonuçlara belli bir süre içinde ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Eylül Pazartesi 2008 1 17075 4,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009