mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Sayfaların Oluşma Sürelerini Hesaplama (HttpModule Kullanarak)
Bu yazımda web sayfalarımızın ne kadar sürede oluştuduğunu HttpModule kullanarak hesaplayacağız ve bu bilgiyi her sayfada göstereceğiz. Bu uygulamayı bloğumda da kullandım ve sayfaların oluşma sürelerini en altta sol tarafta saniye türünden görebilirsiniz. Birçok web sayfasında kullanılan, istatistiksel bilgi sağlayan, sayfaların çalışma hızını, performansını gösteren bir özellik. Bu uygulamayı HttpModule olarak hazırlayıp istediğimiz projeye ekleyip kullanabiliriz. Ayrıca basit bir işlem ile bu module'ü aktif veya pasif ederek çalışmasını kontrol edebiliriz. Şimdi yazacağımız kodlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Web.config Dosyası Üzerinde İşlemler (Module Ekleme, Çıkarma)
Bu yazımda daha önce paylaştığım 'HttpModule Kullanımı' yazısında eksik olan module'ün programatik olarak aktif veya pasif edilmesini göstermeye çalışacağım. Aslında yapacağımız iş xml bir dosya olan web.config dosyasına node eklemek ve silmek yani xml parsing yapacağız. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma işlemini yapan kodları paylaşacağım. Ancak bu kodları uyarlayarak web.config üzerinde tüm işlemleri yapabiliriz. Web.config üzerinde tuttuğumuz veya tutmamız gereken verileri bu şekilde ekleme çıkarma yaparak dinamik bir sistem olarak hazırlayabiliriz. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)Google Pagerank ve Backlink sorgulaması yapabileceğimiz ve tamamen Ajax ile hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Daha önce yine tamamen Ajax ile hazırladığım ve google arama sonuçlarını elde edip, gösterdiğim uygulamaya benzer olarak bu uygulamayı geliştirdim. Her iki uygulamada da sorgulamaları google sunucularından yapıyorum. Yani verileri kendi kaynağından sorguluyorum ve hiçbir yanlışlık payı yok. Pagerank ve Backlink sorgulamada jQuery ve Ajax'ı etkin biçimde kullanmaya çalıştım. İlerde fırsat buldukça bu uygulamayı geliştirip daha kullanılır hale getirmeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Takvim Eklentim (Datetimepicker Uygulamam)
Bu yazımda daha önce javascript ile hazırladığım takvim uygulamasını jQuery ile entegre edip eklenti olarak hazırladım. Daha önce buradaki yazımda javascript ile hazırladığım takvimi (datetimepicker) tanıtan bir yazı yazmıştım. Oradaki script kodları tekrar gözden geçirip uyarlayarak jQuery ile takvim eklentisini hazırladım. Şu anda hazırladığım eklenti her uygulamada rahatlıkla kullanılabilir. Ancak tek eksik yönü tarih formatını el ile belirlemek. Ancak bu eksiği tamamlayıp tam bir uygulama haline getirmeyi düşünüyorum. Hazır format fonksiyonları olsa da format işini takvimde olduğu gibi kendim hazırlamak istiyorum. Bunu da en kısa sürede yapacağım. Şimdi eklentimize ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile HttpModule Kullanımı (Sistem Açma ve Kapatma)
Bu yazımda HttpModule kullanmayı ve HttpModule ile neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bloğumda zaman zaman eklemeler, güncellemeler yapıyorum. Son olarak bu yazımda anlatacağım Module kullanarak sistem açma ve kapatma işlemi yapan bir uygulama geliştirdim ve kullanmaya başladım. Yazımda HttpModule'ün ne olduğundan çok nasıl kullanıldığını ve neler için kullanabileceğimizi anlatacağım. Şimdi .Net ile hazırladığımız web projelerinde HttpModule oluşturmaya ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cumartesi 2009 5 23134 4,3
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)jQuery Ajax kullanarak geliştirdiğim Arama Merkezi uygulamamı hazırlamış bulunuyorum. Şimdilik sadece Google üzerinde arama yaparak sonuçları alıyorum. Arama yapılacak sayfa sayısı ile web veya Türkçe arama seçeneğini de seçeneklerden seçebiliyoruz. Kısa sürede hazırladığım için şimdilik bu kadar. Ancak en kısa zamanda diğer arama motorları seçeneği, belirli bir siteyi arama seçeneği (site hakkında edinilen sonuçların detayları - Linq kullanarak yapacağım) gibi seçenekleri ekleyerek kullanışlı bir servis haline getirmeyi düşünüyorum. Tüm işlemler Ajax ile gerçekleşmekte ve sonuçlarda sayfalama yapılmakta. Dün öğlen başladığım ve akşam bitirdiğim bu uygulamayı sizlerla paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009