mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net Ajax İşlemlerinde ResponseFormat Belirtimi
Bu yazımda Ajax işlemlerinde ResponseFormat belirtiminden bahsedeceğim. Bu belirtim Ajax işlemlerinde performans, kullanışlılık, kolay kullanım gibi kriterler için önemli. ResponseFormat belirtimini hem Webforms projeleri için hem de MVC projeleri için nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. ResponseFormat özelliği Ajax işlemlerinde dönen sonucun hangi türde olduğunu belirtir ve XML veya JSON olabilir. Eğer sonuç JSON tipinde olursa sonuç JSON biçimine dönüştürülerek elde edilir. XML tipinde olur ise de XML yapısına dönüştürülerek elde edilir. Şimdi bu yöntemlerin nasıl kullanılacağını ve ne zaman kullanılacaklarını irdeleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ExpressionBuilder ile Kontrollerde Server Tagları Kullanma
Bu yazımda ExpressionBuilder nesnesi ile server kontrollerinde server taglarını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu türlü bir kullanıma statik metinleri direk olarak kullanmak yerine belirli bir kaynaktan çekerken ihtiyaç duyabiliriz. Örnek verecek olursak; statik metinleri arayüz ile değişebilir bir biçimde yapıyorsak bu metinleri kullanırken bu yöntemi kullanabiliriz. Aynı şekilde çoklu dil desteği olan projelerde bu kullanıma ihtiyaç duyabiliriz. Aslında bu türlü bir kullanım olmadan, kodlama tarafında kontrollere erişip, değerleri atayabiliriz. Ancak daha etkin bir kodlama yapmak için bu türlü bir kullanım yapmakta fayda var. Şimdi bu kullanımı nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Sayfaların Oluşma Sürelerini Hesaplama (HttpModule Kullanarak)
Bu yazımda web sayfalarımızın ne kadar sürede oluştuduğunu HttpModule kullanarak hesaplayacağız ve bu bilgiyi her sayfada göstereceğiz. Bu uygulamayı bloğumda da kullandım ve sayfaların oluşma sürelerini en altta sol tarafta saniye türünden görebilirsiniz. Birçok web sayfasında kullanılan, istatistiksel bilgi sağlayan, sayfaların çalışma hızını, performansını gösteren bir özellik. Bu uygulamayı HttpModule olarak hazırlayıp istediğimiz projeye ekleyip kullanabiliriz. Ayrıca basit bir işlem ile bu module'ü aktif veya pasif ederek çalışmasını kontrol edebiliriz. Şimdi yazacağımız kodlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Web.config Dosyası Üzerinde İşlemler (Module Ekleme, Çıkarma)
Bu yazımda daha önce paylaştığım 'HttpModule Kullanımı' yazısında eksik olan module'ün programatik olarak aktif veya pasif edilmesini göstermeye çalışacağım. Aslında yapacağımız iş xml bir dosya olan web.config dosyasına node eklemek ve silmek yani xml parsing yapacağız. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma işlemini yapan kodları paylaşacağım. Ancak bu kodları uyarlayarak web.config üzerinde tüm işlemleri yapabiliriz. Web.config üzerinde tuttuğumuz veya tutmamız gereken verileri bu şekilde ekleme çıkarma yaparak dinamik bir sistem olarak hazırlayabiliriz. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile HttpModule Kullanımı (Sistem Açma ve Kapatma)
Bu yazımda HttpModule kullanmayı ve HttpModule ile neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bloğumda zaman zaman eklemeler, güncellemeler yapıyorum. Son olarak bu yazımda anlatacağım Module kullanarak sistem açma ve kapatma işlemi yapan bir uygulama geliştirdim ve kullanmaya başladım. Yazımda HttpModule'ün ne olduğundan çok nasıl kullanıldığını ve neler için kullanabileceğimizi anlatacağım. Şimdi .Net ile hazırladığımız web projelerinde HttpModule oluşturmaya ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cumartesi 2009 5 23134 4,3
Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Bu yazımda upload veya multiupload işlemleri sırasında sorun yaşamamak için yapmamız gereken ayarlardan bahsedeceğim. Buradaki ve buradaki yazımda upload olaylarını anlatmıştım. Ancak büyük boyutlu dosyalar kullanıldığında eğer ayarları belirtmemişsek hatalarla karşılaşmaktayız. Bu hataları gidermek için projemizin web.config dosyasında aşağıdaki gibi ayarlarmalar yapmalıyız. Bu şekilde dosya upload işlemleri sırasında karşılaşabileceğimiz sıkıntıları engelleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ağustos Perşembe 2009 2 19276 5,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009