mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net Ajax İşlemlerinde ResponseFormat Belirtimi
Bu yazımda Ajax işlemlerinde ResponseFormat belirtiminden bahsedeceğim. Bu belirtim Ajax işlemlerinde performans, kullanışlılık, kolay kullanım gibi kriterler için önemli. ResponseFormat belirtimini hem Webforms projeleri için hem de MVC projeleri için nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. ResponseFormat özelliği Ajax işlemlerinde dönen sonucun hangi türde olduğunu belirtir ve XML veya JSON olabilir. Eğer sonuç JSON tipinde olursa sonuç JSON biçimine dönüştürülerek elde edilir. XML tipinde olur ise de XML yapısına dönüştürülerek elde edilir. Şimdi bu yöntemlerin nasıl kullanılacağını ve ne zaman kullanılacaklarını irdeleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Asp.net MVC ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda MVC teknolojisinde Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Son dönemde MVC ile bloğumu yazıyorum ve hem kullanıcı tarafından hem de yönetim tarafında Ajax işlemlerini çok sık kullanıyorum.Ayrıca bu yazım ile beraber MVC ile ilgili yazırlarıma da kaldığım yerden devam ediyorum. Daha önce MVC ile ilgili giriş olarak burada ve Url işlemleri hakkında burada yazı hazırlamıştım. Şimdi de Asp.net MVC ve Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımıza göz atacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net'te Generic Handler ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda Generic Handler ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışacağım. Daha önce Asp.net ile Ajax işlemleri için birkaç farklı yöntem göstermiştim. Şimdi ise Generic Handler (.ashx) ile Ajax işlemleri gerçekleştireceğiz. Generic Handler, IHttpHandler sınıfını miras alan ve genelde HTTP üzerinden işlem yapan bir sınıf olarak açıklayabiliriz. Ajax işlemleri için bu sınıfı kullanacağız. Ancak diğer yöntemlere göre burada farklı bir durum var. Generic Handler ile Ajax işlemlerinde veri tipi yok. Diğer yöntemlerde veri tipi json idi. Şimdi Generic Handler ile Ajax işlemi için yapacağımız kodlamalara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009