mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax İşlemlerinde Parametre Olarak Nesne Taşıma
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde script tarafından sunucuya taşıdığımız verileri nesne veya nesne dizisi olarak nasıl aktarabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Ajax işlemlerinde kullanmak için geç kaldığım bir yöntem diyebilirim. Şimdiye dek tüm verileri string veya integer türü olarak teker teker sunucuya aktarıyordum. Şimdiki anlattığım yöntem ile verileri istediğimiz nesne türünde server ve client arasında taşıyabileceğiz. Bu yöntemde hem sunucu tarafında hem de kullanıcı tarafında kullanılan nesnelerin yani hem C# nesnelerinin hem de script nesnelerin uyumlu olması gerekiyor. Ajax işlemlerini etkin bir biçimde kullanmak istiyorsak bu yöntemin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü büyük esneklik ve kolaylık sağlıyor. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağımıza bakalım ve hazırladığım örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Ajax İşlemlerinde Güvenli Parametre (Data) Kullanımı
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde kullandığımız data özelliğini güvenli olarak nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Bu olayı hem Asp.net için hem de Asp.net MVC ile ele alacağız. Bildiğiniz gibi Ajax işleminde data özelliği ile server tarafında kullanılmak üzere kullanıcılardan alınan veriler veya sayfadan gelen veriler gönderilir. Bu verileri server tarafına sorunsuz, başarılı bir biçimde göndermek için birazdan bahsedeceğim gibi bir yapı kullanmalıyız. Bu yapı hiçbir eklenti olmadan Asp.net MVC ile sorunsuzca çalışırken, Asp.net ile sorun oluşuyor. Ancak bu sorunu script tarafında eklenti sayesinde yaptığımız bir çeviri ile çözebiliyoruz. Şimdi hem MVC ile hem de Asp.net ile güvenli parametre kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Asp.net MVC ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda MVC teknolojisinde Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Son dönemde MVC ile bloğumu yazıyorum ve hem kullanıcı tarafından hem de yönetim tarafında Ajax işlemlerini çok sık kullanıyorum.Ayrıca bu yazım ile beraber MVC ile ilgili yazırlarıma da kaldığım yerden devam ediyorum. Daha önce MVC ile ilgili giriş olarak burada ve Url işlemleri hakkında burada yazı hazırlamıştım. Şimdi de Asp.net MVC ve Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımıza göz atacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Jquery ve Ajax Kullanarak Email Gönderme
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak mail gönderme işlemini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Geçenlerde uğraştığım bir konuda mail gönderme işlemi gerekti ve bunu Ajax ile yapmak istedim. Bunun için de Asp.net uygulamamda Jquery'i ve Ajax metodunu kullandım. Mail göndermek için ise yapacağımız C# kodlamaları standart olan kodlar ve internette çok sık kullanılan kodlar. Bu kodları kullanarak Ajax ile mail gönderme işlemi yapacağız. Ayrıca bu işlemi yapmak için ister kendi mail sunucumuz için gereken ayarları isterseniz Gmail sunucusunun ayarları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemi Ajax ile yaparak önemli derecede hız kazanmış olacağız ve gereksiz postbacklerden kurtulacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mayıs Salı 2009 22 32918 4,6
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009