mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio No Template Information Found Hatası ve Çözümü
Bugün Visual Studio'da çalıştığım bir projeyi açıp birşey eklemek istediğimde No Template Information Found hatası ile karşılaştım ve çıkan ekranda hiçbirşey gözükmemeye başladı. Projeleri görebiliyor ancak projelere hiçbir ekleme yapamıyordum. Özellikler gözükmüyordu. Bu problemi çözmek için Visual Studio'yu onarmak istedim ama bu işlem için de hata oluşuyordu. İnternetten araştırdım ve birçok kişinin bu problemle karşılaştığını gördüm. Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu çözmek için yapmamız gerekenler ise şöyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 6 15130 5,0
Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Bu yazımda upload veya multiupload işlemleri sırasında sorun yaşamamak için yapmamız gereken ayarlardan bahsedeceğim. Buradaki ve buradaki yazımda upload olaylarını anlatmıştım. Ancak büyük boyutlu dosyalar kullanıldığında eğer ayarları belirtmemişsek hatalarla karşılaşmaktayız. Bu hataları gidermek için projemizin web.config dosyasında aşağıdaki gibi ayarlarmalar yapmalıyız. Bu şekilde dosya upload işlemleri sırasında karşılaşabileceğimiz sıkıntıları engelleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ağustos Perşembe 2009 2 19626 5,0
Asp.net MVC'de View ve MasterPage için CodeBehind Tanımlama
Bu yazımda MVC'de yer alan View ve MasterPage için Codebehind tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC projesi oluşturup, projeye MVC View ve MVC MasterPage eklediğimizde sadece sayfalar eklenir. Asp.net'te olduğu gibi kod sayfası gelmez. Ancak bu yazımda bu kod sayfasını kendimiz oluşturup View'larda ve Masterpage'de yazdığımız classları nasıl kullanacağımızı göstereceğim. Böylece MVC projelerimizde tıpkı Asp.net'te olduğu gibi kod sayfalarını kullanıp kodlamalarımızı yapabileceğiz. Ayrıca kontroller için tüm eventları tanımlayıp kullanabiliyoruz, View (sayfa) için özel fonksiyonlar tanımlayıp kullanabileceğiz. Ancak button_click veya data kontrollerinin eventları gibi işlemleri MVC ile kontrol etmek MVC mantığına ters. Codebehind tanımlama ve kullanma işlemini event yönetimi için kullanmamalıyız. Bu yöntemi veri yükleme ve kodlamalarımızı kod sayafasında yapmak için tercih etmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler)
Bu yazımda web projelerinde çok sık kullanılan html editörlerden olan FCK editörü Javascript ile nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Sitemin yönetim panelini tamamen Ajax ile hazırladım ve tüm işlemleri Ajax ile yani Javascript ile yapıyorum. Ajax işlemlerinde de editör değerini Javascript ile almam gerekiyor. Bunun için editörü Javascript ile nasıl kullanacağımıza baktım ve bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca editöre veritabanından alınan bir değeri nasıl yükleyeceğimiz konusunda da bir ipucu paylaşacağım. Bu konuda daha önce birçok soru gelmişti. Şimdi FCK editörü Javascript ile nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Temmuz Perşembe 2009 29 22541 4,6
Asp.net MVC Projesini Yayınlama (Publish Etmek)
Bu yazımda MVC projelerini nasıl yayınlayacağımızdan bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi bloğumu MVC sürüme geçirdim. Ancak hostumda IIS 6.0 ve Windows Server 2003 var. MVC ise yeni bir teknoloji. Yayınlanmasının üzerinden fazla süre geçmedi. Hostumda projemi çalıştırmam MVC bileşenlerine yani dll'lerine bağlı. Eğer MVC bileşeni hostta yüklü ise sorunsuzca çalışmakta. Ancak bu bileşen yüklü değilse gereken bileşen dosyalarını projemize eklemeliyiz. Ayrıca MVC projesini hostta atıp çalıştırmak için ise Asp.net'te olduğu gibi projeyi publish ederek sunucuya atabiliyoruz. Şimdi neler yapmamız gerektiğine daha detaylı bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Ajax İşlemlerinde Güvenli Parametre (Data) Kullanımı
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde kullandığımız data özelliğini güvenli olarak nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Bu olayı hem Asp.net için hem de Asp.net MVC ile ele alacağız. Bildiğiniz gibi Ajax işleminde data özelliği ile server tarafında kullanılmak üzere kullanıcılardan alınan veriler veya sayfadan gelen veriler gönderilir. Bu verileri server tarafına sorunsuz, başarılı bir biçimde göndermek için birazdan bahsedeceğim gibi bir yapı kullanmalıyız. Bu yapı hiçbir eklenti olmadan Asp.net MVC ile sorunsuzca çalışırken, Asp.net ile sorun oluşuyor. Ancak bu sorunu script tarafında eklenti sayesinde yaptığımız bir çeviri ile çözebiliyoruz. Şimdi hem MVC ile hem de Asp.net ile güvenli parametre kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009