mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Master Page'i Etkin Kullanma
Bu yazımda Master Page olayını etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Birçok proje Master Page yapısı kullanılarak hazırlanmakta. Ancak bu işe yeni başlayanlar Master Page'in sadece sayfanın bir bölümünü etkilediğini düşünür veya düşünmese de hep böyle kullanır. Ancak Master Page yapısını etkin kullanabilmek için oluşturduğumuz sisteme göre sayfamızı bölmeliyiz. En basit şekliyle düşünürsek sistemin bir content bölümü bir de header bölümü olsun. İçerik bölümünde kullanıcıların göreceği yapıları oluştururuz. Header bölümünde de arama motorları için bilgiler, script ve css dosyaları olur. Master Page kullanırken bu şekilde bölümler oluşturmalı ve her sayfayı bu yapıya göre tasarlamalıyız. Bu yapı bizleri birçok sorundan kurtaracak ve kolaylıklar sağlayacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Haziran Çarşamba 2009 13 34524 4,3
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Antivirüs Xp 2008 İlleti ve Çözümü
Bugün internette dolaşırken birden bire birşeyler oldu. Masaüstü resmim değişti ve bu resimde bilgisayarımın tehlikede olduğu, Antivirüs Xp 2008 programını kurmam gerektiğini söyleyerek kısa süre sonra bu programın kurulma aşaması geldi. Kurulma aşamasında kurulumdan çıkmak için bir tuş falan yok. Tabi olmaz çünkü bu program bir virüs, fake olarak böyle tasarlamışlar. Uzun süre uğraştım. Bilgisayarım dondu, bilgisayarımı yeniden başlattım ancak sürekli kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Hemen çözümünü araştırmak için bilgisayarımı güvenli modda açtım ve internette bu konuyla ilgili araştırma yaptım ve önüme tonlarca sonuç çıktı. Hemen bilgisayarımdan bu illeti yok etmenin yollarını denemeye başladım.

Peki nasıl ?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 3 11346 0,0
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009