mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC ile İlgili Birkaç Bilgi
Bu yazımda uzun süredir değinemedim MVC hakkında birkaç faydalı bilgiyi paylaşacağım. Aslında bloğumda MVC üzerine yazı yazamasam da MVC ile ilgili oldukça önemli çalışmalar yapmaktayım. Bu çalışmalar sonucu edindiğim birçok bilgi var. Bu yazımda bu bilgilerden birkaçına değinmeye çalışacağım. Bunlardan ilki MVC projelerinde Controller bölümünde tanımlı olmayan bir Action'a istek yapıldığında bu istekleri yakalama işlemini nasıl yapacağımızı göstermeye çalışacağım. Diğeri de kod bölümünde html linkler oluştururken oluşturulacak link adreslerinin tanımlanan Route'lara göre nasıl olacağı. Şimdi bu işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Temmuz Cuma 2010 4 32334 4,1
Visual Studio No Template Information Found Hatası ve Çözümü
Bugün Visual Studio'da çalıştığım bir projeyi açıp birşey eklemek istediğimde No Template Information Found hatası ile karşılaştım ve çıkan ekranda hiçbirşey gözükmemeye başladı. Projeleri görebiliyor ancak projelere hiçbir ekleme yapamıyordum. Özellikler gözükmüyordu. Bu problemi çözmek için Visual Studio'yu onarmak istedim ama bu işlem için de hata oluşuyordu. İnternetten araştırdım ve birçok kişinin bu problemle karşılaştığını gördüm. Umarım kimse sorun yaşamaz ama bu sorunu çözmek için yapmamız gerekenler ise şöyle.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Aralık Çarşamba 2009 6 14730 5,0
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009