mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mehmetduran.com 4 Yaşında
mehmetduran.com 4 YaşındaBenim neden bir sayfam yok, benim de bir sayfam olsa diye düşünürken, bu düşünceyi 4 yıl önce bugün ete kemiğe bürümüştüm. Başlangıç amacım kendime ait bir sayfa olması, bilgilerimi, düşüncelerimi paylaşmak ve paylaşırken de öğrenmekti. Bir süre bu hedefimi oldukça başarılı bir biçimde yürüttüğümü düşünüyorum. Ancak son iki yıl hayatın getirmiş olduğu sorumluluklar ve meşgaleler bloğuma ayırdığım zamanı elimden aldı. Gelen yorumlara, mesajlara cevap verememeye başladım. Ancak herşeye rağmen bloğum ziyaretçi çekmeye devam etti. Gelen yorumlara ve mesajlara cevap veremediğim için üzgünüm ama haklı nedenlerim olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum. Ancak en kısa sürede ilk başladığım zamanlardaki gibi güncel blog tutmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
mehmetduran.com 3 Yaşında
mehmetduran.com 3 YaşındaBloğumun yayına başlamasından itibaren 3 yılı geride bırakmış bulunuyoruz. 3 yıl önce başladığım bu serüvende iyi bir noktaya geldiğimi düşünmekteyim. Her ne kadar son 9 ayda bloğuma çok fazla vakit ayırıp ilgilenemesemde her geçen gün bloğumun değerlendiğini ve daha fazla ziyaretçiye ulaştığımı görüyorum. 3 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Birçok kişinin olumlu/olumsuz eleştirilerini aldım, birçok kişiyle tanışma fırsatı buldum, birçok iş fırsatı yakaladım. Kısacası geçen 3 yılın bana oldukça fazla getirisi oldu. Hedeflerim doğrultusunda açmış olduğum bu sitenin beni hedeflerimin de ötesine götürdüğünü söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » mehmetduran.com 2 Yaşında
mehmetduran.com 2 Yaşında2 yıl önce açmış olduğum sitemin bir yılını daha bugün itibariyle devirmiş bulunuyoruz. Bundan 2 yıl önce çok farklı amaçlarla açmayı düşündüğüm ve açtığım sitemin 2. yılını da geride bıraktık. Geçen 2 yıl içinde hem kendi adıma hem sitem adına oldukça büyük gelişmeler oldu. Bu süre içinde sitemi 300.000 civarında kişi ziyaret etti. Kendim de ilk açtığım zamanı düşündüğümde önemli derecede geliştim diye düşünüyorum. Bu gelişimde sitemin etkisi tartışılmaz. Zaten sitemi açma amaçlarımdan birisi de bu idi. 2 yıl önce şu anki durumumu tahmin etsem bu duruma geleceğimi düşünemezdim. Uzun lafın kısası güzel bir 2 yılı geride bıraktık. Umarım bundan sonrası çok daha iyi olur. Hep beraber nice seneleri deviririz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
2009'u Geride Bırakırken....
2009'u Geride Bırakırken....Bir yılı daha hayat maceramızın derinliklerine göndermeye hazırlanıyoruz. İyisiyle kötüsüyle ömrümüzden bir yıla daha çizik atacağız. Bu yılı tamamlamadan önce kendi açımdan değerlendirmek istedim. Oldukça yoğun bir yılı gerimde bırakıyorum. Yılın başında koyduğum hedefleri büyük ölçüde gerçekleştirdim. Hem okul konusunda hem de kendimi geliştirme konusunda belirlediğim hedeflere ulaştığımı görüyorum. Bu bakımdan iyi bir yılı daha geride bırakıyorum. Yeni yılda da yeni hedefler koymayı ve bu hedeflere başarılı biçimde ulaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Aralık Perşembe 2009 8 10931 4,2
Silverlight'a Giriş - Başlangıç
Silverlight'a Giriş - BaşlangıçBugün itibariyle bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Son dönemde pek zamanım olmadığı için bloğuma ve kendi çalışmalarıma zaman ayıramadım. Çok yoğun bir dönem içerisindeyim. Her zaman olduğu gibi yeni çalışmalara, yeni fikirlere hep böyle yoğun dönemlerde karar vermişimdir. Bu dönemde de daha önce bilgim olan ancak üzerinde pek durmadığım Silverlight üzerinde yoğunlaştım ve bloğumda kullanmaya başladım. Şimdilik sadece istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight kullanıyorum. Bundan sonra sadece bloğumda değil diğer çalışmalarımda da kullanacağım. Bloğumda da Silverlight ile ilgili paylaşımlarım muhakkak olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Civilization of Ottoman ve Blogsa Ekipleri Gazi MMF'de
Civilization of Ottoman ve Blogsa Ekipleri Gazi MMF'de11 Aralık 2009 Cuma tarihinde Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen etkinlikte Civilization of Ottoman ve Blogsa ekipleri yer alacaktır. Etkinlik, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Yükseliş Salonu'nda saat 13:30'da başlayacaktır. Tamamen Türk yazılımcı arkadaşlarım tarafından geliştirilen blog ve oyun sistemlerini tanıtan güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Etkinliğe konuşmacı olarak Tayfun Akçay, Gürcan Serbest, Erdem Tüzen, Hazalcan Elersu katılacaktır.

Bu sene toplulukta aktif olarak görev almasam da arkadaşlarımın organize ettiği bu faydalı etkinliğe herkesi bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Aralık Salı 2009 0 13273 4,1
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009