mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.

Öncelikle FCK Editör için gerekli dosyaları sitesinden indiriyoruz.

Daha sonra editör dosyalarını ve editörü kullancağımız dosyaları şu şekilde bir dizine atıyoruz. Sizler istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örnekte yol verirken önemli olduğu için dizini bu şekilde yaptım.

Asp ile FCK Editör Kullanımı
Daha sonra fck.asp sayfamızın kodları ise şöyle olacak:

<form action="fck.asp" method="post">
<input type="hidden" id="FCKeditor1" name="FCKeditor1" value="Asp ile Fck Editör Kullanımı" style="display:none" />
<input type="hidden" id="FCKeditor1___Config" value="" style="display:none" />
<iframe id="FCKeditor1___Frame" src="/fckeditor/editor/fckeditor.html?InstanceName=FCKeditor1&Toolbar=Default" width="100%" height="200" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
<input type="submit" value="Submit" />
</form>
<% response.write(request.form("FCKeditor1")) %>
//Editörün değerini almak için

Editörü kullandığımız sayfanın ekran görüntüsü ise şöyle:

Asp ile FCK Editör Kullanımı

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57904 3,2
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar jQuery 1.4 Yayınlandı Web Projelerinde Editör Güvenliği Arşiv Bölümü Bitti Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri Web Service ile Ajax İşlemleri
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
selçuk 28 Kasım Cuma 2008 17:14 #1
Faydaı bir bilgi bende uygulamak için baya uğraşmıştım ama çıkamadım işin içinden ve vazgeçtim. şimdi tekrar deneyeceğim ama bir ricam var. Upload yaptırabilmek için gerekli ayarlar nelerdir. Onlarıda buraya eklersen çok güzel olur.
Mehmet Duran 28 Kasım Cuma 2008 17:32 #2
Merhaba! Bu işlemi yaparken upload işlemlerini de düşündüm ama fck editor localde tam çalışmadığı için deneyememiştim. Ancak en kısa sürede bakacağımı umuyorum.
oguzhan 14 Ocak Çarşamba 2009 08:56 #3
ben denedim arkadaşlar localde düzgün bir şekilde çalışıyor.. Upload olayını UserFiles/Image diye bir klasör oluşturun tamamdır.. kolay gelsin.
Burak Savaşkan 14 Ocak Çarşamba 2009 23:42 #4
selam benimde localde düzgün çalışıyor ama sunucuya yüklediğim zaman açmak istediğimde "The system cannot find the path specified. " böyle bir hata çıkarıyor sebebi nedir acaba?
Mehmet Duran 14 Ocak Çarşamba 2009 23:51 #5
Merhaba. Bu yazıyı hazırlarken bende localde denemiştim. Sunucuda deneme şansım olmadı ancak en kısa sürede denemeye çalışacağım. Siz deneme yaparken gerekli dosyaları attığınızdan emin misiniz veya bu hosttan kaynaklanan bir problem olabilir. Deneme yaptığınız adresi belirtir iseniz daha iyi olur.
Burak Savaşkan 15 Ocak Perşembe 2009 00:02 #6
vallahi localde çalışan klasörün ftp ye yolladım denem linkim de http://www.nscc-trabzonspor.com/fck/fck.asp editörün textareasında yazan değeri görüyor ama editörü açmıyor anlamadım bu işten bişey :)
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 00:07 #7
Adrese baktım muhtemelen editör dosyalarının yolunu yanlış veriyorsunuz. Hata bundan kaynaklanıyor olabilir. Acaba editör dosyalarını ve sayfayı aynı dizine mi attınız?
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 00:13 #8
Adresi düzelttim sorun muhtemelen fckeditör dosyalarının yolunun yanlış verilmesinden kaynaklanıyor. Bu dosyaları attğınız diznleri de belirtirseniz iyi olur.
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 00:14 #9
Galiba siz editör dosyalarını fck isimli klasöre attınız. Böyle yapmış iseniz o sayfada frame adresinin başına /fck/ olarak ekleme yapmalsınız.
Burak Savaşkan 15 Ocak Perşembe 2009 00:25 #10
şimdi oldu çok teşekkür ederim :) birde sizden bir isteğim olacak çok ileri gitmiş olurmuyum bilmem ama acaba asp+ajax yolu ile veritabanında tabloda bulunan verileri sayfalamayı anlatabilr misiniz ajax hakkında hiçbir bilgim yok ama sayfalamayı da ajaxla yapmam gerekiyor acaba bu konuda bi makaleniz vs. var mı?
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 00:29 #11
Bende gördüm ve çalıştığına sevindim. Bu tür işlemlerde dosya yollarına dikkat etmeliyiz. Ajax ve Asp işlemine gelince de maalesef elimde bununla ilgili örnek ve çalışma yok. Ben Ajax`ı Asp.net ile kullandım ve kullanıyorum. Ancak sınavlarım bitince bu konuyla ilgili çalışma yapmayı düşünüyorum. Eğer beklerseniz bir hafta sonra bu konuyla ilgili örnek yapmaya çalışırım. Eğer başarılı da olursam sitemde yazarım.
Burak Savaşkan 15 Ocak Perşembe 2009 00:33 #12
tamam çok teşekkürler bu arada sizden cevabı beklerken editörde denemeler yapıyordum resim eklenmiyor bir msgbox gösteriyor acaba bunun nedeni hakkında bilginiz var mı?
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 00:36 #13
Resim konusu hakkında dün bir arkadaşımız cevap vermiş (Çok şanslı bir durum :)). Bundan önceki yorumlara bakarsan görebilirsin. Editör ile aynı dizinde olmak üzere UserFiles/Image diye klasörleri oluşturman gerekiyor.
Burak Savaşkan 15 Ocak Perşembe 2009 00:48 #14
Arkadaş Burda olsa da biraz daha bilgi verse keşke çünkü dediği klasörleri açmadık yer kalmadı yine aynı hatayı alıyorum:)
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 16:01 #15
Hataya akşam baktım. Hata yine dizin hatasından kaynaklanıyor. Aslında dediğim klasörü sayfanın olduğu yere açman yeterli ya da hata veren bağlantı kodlarını açıp orada yer alan dizin bilgisini değiştirmen gerekiyor.
Burak Savaşkan 15 Ocak Perşembe 2009 20:28 #16
Hayır abi dizin hatası değilmiş sornun düzelmesi için editor>upload>asp ye girip config.asp yi açarak ConfigIsEnabled = False olan yeri ConfigIsEnabled = True yapmak gerekiyormuş ayrıca fckeditor klasörünün içindeki fckconfig.js dosyasından var _FileBrowserLanguage = `php` ; var _QuickUploadLanguage = `php` ; bölümlerini var _FileBrowserLanguage = `asp` ; var _QuickUploadLanguage = `asp` ; bu ayarları yapmak lazım ama yine de Error on file upload. Error number:103 hatası alıyoru
Mehmet Duran 15 Ocak Perşembe 2009 20:33 #17
Dün adreste baktığımda hata veren dosya .php uzantılı idi. Yani server`ında editör php kullanıyor. Onun için de düzenleme yapacaksan php dosyasında düzenleme yapman gerekiyor. Bugün yoğunum yarın sınavlarım var. Yarın akşam beraber sorunu çözmeye çalışırız.
M.ALi 10 Nisan Cuma 2009 23:44 #18
1) Hocam fck yı oldugu gibi siteye attım ve sizin kodları yaptım.fakat fck görünmüyor. http://www.evrimdizayn.com/tes/fc/fck.asp linke bakarsanız sevinirim...
2) 1den fazla sayfa yapsak ve hepsinde fck yı uygulamak istesek FCKeditor1 //Editörün değerini almak için fck1 numarayı degişip fck2, fck3 yapmamız yeterli mi? ve sayfamızın içine hangi kodla bunu koyacağız yani nasıl include edecegiz.
yardımcı olursanız sevinirim. yeniyim kusura bakmayın.
Mehmet Duran 10 Nisan Cuma 2009 23:54 #19
Merhaba. İlk hatanın nedeni fck`yı yüklediğin klasöre src değerini vermemen. Yani ediötrün adresini yanlış veriyorsun. Bunu düzeltmek için src değerini tekrar gözden geçir.
İkinci sorunu tam olarak anlayamadım. Ne yapmak istediğini belirtirsen daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.
M.ALi 11 Nisan Cumartesi 2009 13:42 #20
hocam onu yaptım...demek istedigim şu... mesela anasayfa yaptık ve anasayfayı fck dan degiştirmek istiyoruz.bunu nasıl yaparız.
Mehmet Duran 11 Nisan Cumartesi 2009 17:15 #21
Bunun için değişim yapmak istediğin sayfanın içeriğini ya veritabanında tutacaksın ya da sayfanın içeriğini streamreader ile okuyup fck ile açacaksın. Fck ile değişiklik yaptıktan sonra veritabanı ise veritabanına direk sayfa ise sayfayı kayıt edeceksin.
Barış Günaçar 24 Nisan Cuma 2009 15:07 #22
Merhabalar, ben fck editörü eklerken iframedeki src yolunu fckeditor klasörünün içinde bulunan editor klasöründeki fckeditor.original.html `ye verdim o zaman editörün üst kısımları gözüktü sadece yani fonksiyon tuşları diyeyim..Ama yazı yazma yeri çıkmadı ?, bu sorunu nasıl çözebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim..
Mehmet Duran 24 Nisan Cuma 2009 15:13 #23
O sayfa sadece editörün üst bölümü için hazırlanmış sayfa demektir. Yapmanız gereken örnekte vermiş olduğum gibi fckeditor.html sayfasına link vermek. Bu şekilde sorun yaşamazsınız.
Barış Günaçar 24 Nisan Cuma 2009 15:52 #24
Sizin dediginiz gibi yolu fckeditor.html ye verdim gene aynı şekil duruyor ? sadece üst fonksiyonlar kısmı görünüyor? Bunu bir örnekle siz yapsanız sonra dosyaları rapid vs.. gibi upload etseniz ? sonra link`i de buraya verseniz daha faydalı olur herkes açısından diye düşünüyorum ? yaparmısınız ?
Mehmet Duran 24 Nisan Cuma 2009 16:28 #25
Şu anda örnek yapacak durumda değilim. Ancak verdiğim kodları olduğu gibi kullanırsanız çalışacaktır. Kodlarda hata olduğunu sanmıyorum. Daha önceki yorumlara bakıldığında kullananların sizin gibi bir sorunla karşılaştığını görmedim. Örnek kodları olduğu gibi alırsanız bir sorun olmaz düşüncesindeyim.
ABDULLAH 03 Haziran Çarşamba 2009 18:39 #26
EYVALLAH ÜSTAT
Barış 09 Haziran Salı 2009 21:26 #27
Merhaba mehmet, bir sorum olucaktı. Fck Editör`e ek olarak nasıl font eklerim ? Birde bu fck editörün upload kısımlarında güvenlik açığı vs. yok dimi ? iyi çalışmalar
Mehmet Duran 09 Haziran Salı 2009 22:14 #28
Şu an için sorduğun konu hakkında bilgim yok ama fck`nın sitesini incelersen font ekleme hakkında bilgi edinebilirsin. Upload bölümünde ise güvenlik açığı var. Bir yazı ile bunu yazmayı düşünmüştüm ama fırsat bulamadım. Editörün upload sayfaları bir yerde tutuluyor. Eğer bu sayfalara dışarıdan erişim olursa herkes istediği dosyayı yükleyebilir. Bunun için editör dosyalarına erişimi kontrol etmek gerekir.
Barış 13 Haziran Cumartesi 2009 10:53 #29
Merhaba mehmet günaydın.Fck Editörü ben entegre ettim güzel herşeyi çalışıyor fakat; örn: Firmanın hakkımızda bölümü güncellenecek, yazıyı yazıyorum güncelle diyorum explorer`da sorun yok, fakat mozilla firefox`ta alta yazıyor,Bunun nedeni ise: fck editörün normal yazıyı şu şekilde veritabanına yazması : "Buraya Kurumsal yazı gelecek." yani editöre düz yazı yazdıgım zaman p tagları arasında yazdırıyor veritabanına explorer`da sorun yapmıyor ama firefoxta sorun yapıyor.bunu nasıl yparm
Mehmet Duran 14 Haziran Pazar 2009 11:30 #30
Merhaba. Bu sorun için editörün gönderdiği metni kontrol etmelisin veya tasarımda editörün oluşturduğu html tagları göz önüne alarak css ile şekil vermelisin. Css ile o tagları düzenlemek en basiti. Ancak veriyi eklerken editörün eklediği p taglarını süzerek metin içinden çıkarabilirsin. Bu şekilde bu sorundan kurtulabilirsin.
Mert 23 Haziran Salı 2009 16:27 #31
Merhaba, Ben bunu asp bir panele entegre ettim.dbye yazdırdığımda yazıyor sorun yok fakat yazıyı tekrar editörün içine çekmeye çalıştığımda ediörün dışına yazıyor.ama yazıya biçim vermeden sade bir yazı yazdığımda böle bir hata vermiyor bunu nasıl çözebilirim.
Mehmet Duran 23 Haziran Salı 2009 17:57 #32
Merhaba. Daha önce bu olayı bir arkadaş daha yaşamıştı. Sorunu editöre kod tarafında ulaşarak text değerini vermekti. Aksi halde html bölümde direk olarak text değerini verince hata oluşabiliyor. Kod tarafından editöre erişip değeri öyle yüklemeye çalışın.
Cüneyt 27 Haziran Cumartesi 2009 16:37 #33
Merhaba, editörü entegre ettim localhost`da sorunsuz çalışıyor fakat, host`a attıgım zaman not found diye sayfa bulunamadı hatası veriyor, iframenin src yollarına bakıyorum dogru ? fakat editör çıkmıyor? Extra herhangi birşey yapmam gereklimidir ?
Mehmet Duran 28 Haziran Pazar 2009 23:36 #34
Sorun muhtemelen yine yol problemi olabilir veya izinlerden kaynaklanabilir. Ayrıca editör dosyalarının eksik veya hatalı yüklenmesi de sebep olabilir. Adresi verebilirsen bir de ben bakayım.
murat cebeci 05 Ağustos Çarşamba 2009 17:35 #35
Sayın hocam ben asp.net e yeni başladım.Fck editörünü projeye ekledim.Debug yapınca çalıştı fakat resim uploadda şu hatayı verdi.
fckeditor>editor>fckconfig.js dosyasındaki
var _FileBrowserLanguage = 'aspx' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py
var _QuickUploadLanguage = 'aspx' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py
şeklinde düzelttim. sonra:fckeditor>editor>filemaneger>connectors>aspx>config.ascx dosyasını açarak;Enabled = CheckAuthentication(); fadesini Enabled = true;
Mehmet Duran 05 Ağustos Çarşamba 2009 21:05 #36
Bu ayarları yapsan da FCK editör upload için php dosyaları kullanmakta. Daha önce ben de yapmıştım ancak dediğim gibi upload için php kullanılmakta. Kendi bilgisayarında php desteği yoksa hata alman normal ama server php desteği varsa sorunsuzca çalışmakta.
Mehmet Örs 20 Ağustos Perşembe 2009 01:38 #37
HTML site yaptım gazete sitesi ce 23 tane yazar var hegün frontpage'ten gücellemekten bıktım diğer yazılarınızıda okudum benim veri tabanı ce diğer ASP yatkınlığım yok tamamen amatörce bir site oldu bana yazarları güncelleme konusunda nasıl bir fikir verirsiniz?
Mehmet Duran 20 Ağustos Perşembe 2009 23:37 #38
Dinamik bir site için ya bilgilerini geliştirip kendin bir sistem oluşturacaksın ya da hazır bir içerik yönetim sistemi kullanacaksın. İnternette her konuda örnek, döküman mevcut.
Sait Kurt 22 Ekim Perşembe 2009 15:33 #39
Sayın Mehmet Duran; Üstadım bu uygulamayı web siteme ekledim fakat, benim merakettiğim ve tek anlmadığım nokta, veritabanındaki ilgili alana bu yazılarımı yazması için gerekli kod nereye nasıl yazılmakta, yazmalıyım. vs. Bu konuda sizden acil yardım bekliyorum. E-mail adresime cevap yazarsanız ayrıca memnun kalırım. Herşey için Allah razı olsun. emeğine sağlık...
Mehmet Duran 23 Ekim Cuma 2009 23:56 #40
Merhaba. Mail adresini bilemediğim için mail atamıyorum. Bu editörü kullanıp verileri veritabanında tutmak için Asp, Php, Asp.net(c#) gibi dilleri kullanman gerekiyor. Yukarıda Asp ile nasıl kullanılacağı mevcut. Diğer diller ile de kullanımı buna benzer ve ve oldukça kolay.
Sait Kurt 18 Kasım Çarşamba 2009 04:45 #41
Mehmet bey; merhaba, mail atamadınız ama ben gine geldim sizin siteye. Bu seferki sorun fckeditorle haber eklemeyi hallettim fakat eklenen haberi düzenlemek isteyince fckeditor ile nasıl yapılıyor. Haberi çağırıyorum, fckeditor içeriğinde haberin açıklama kısmını çağıramıyorum. Örnek kod yazayım bi bakın... ikinci yotumda örnek kodu ekleyecem olur inşallah
Mehmet Duran 19 Kasım Perşembe 2009 00:35 #42
Öncelikle mail atamama nedenim çok yoğun olmam. Maalesef pek zaman ayıramıyorum bu dönemde. Güncelleme için çeşitli yöntemler mevcut. Ama en sağlıklıs codebehin ile editöre erişip değer vermek.
Mert Palabıyık 13 Şubat Cumartesi 2010 04:17 #43
merhaba bunu entegre ettık fakat value yaptıgımda hata aşağıdaki hatayı verıyor plesk panelle bir ilgisi olabilir mi acaba oylese sence nerededır hata. Microsoft VBScript runtime error '800a000d' Type mismatch: 'Server.HTMLEncode' /FCKeditor/fckeditor.asp, line 106 İyi çalımalar
Mehmet Duran 13 Şubat Cumartesi 2010 12:52 #44
Sorunun plesk ile ilgisi yok gibi. Sıkıntı editorün değerini server tarafına aktarırken yaşanıyor. HtmlEncode metodunda editörden gelen değer nediyle bir sıkıntı oluşuyor sanırım. Bu metodu kullanmadan deneyebilirsin.
Sanalgezgin 28 Şubat Pazar 2010 20:55 #45
Valla çok aradım sayenizde buldum. Çok teşekkürler..
Özgür Altun 19 Ağustos Perşembe 2010 13:41 #46
arkadaslar editörü yükledim çalışıyor ama girilen değerleri yazıları database nasıl aktaracagım bilmiyorum. cs sayfasındaki kodu nasıl olmalı textbox gibi olmuoyr.
Mehmet Duran 20 Ağustos Cuma 2010 17:14 #47
Merhaba Özgür. Eğer .Net projesi içinde kullanıyorsan tıpkı bir textbox gibi editörü kullanabiliyorsun. Gerekli ayarları yaptıktan sonra sayfaya eklediğin editöre kod kısmında erişebilirsin. Değerini ise EditorID.Value gibi elde edebiliyorsun. Eğer klasik Asp ise yine kod kısmında editöre erişebiliyorsun. Daha önce bunu soranlar ve ceabını verenler olmuştu. Editörün kendi kaynaklarından da bu konuda bilgi edinebilirsin.
ŞÜKRÜ KÖSE 17 Ekim Pazar 2010 23:55 #48
DEĞERLİ KARDEŞİM, FCK YI ASPDE KULLANMAK İÇİN EN DETAYLI BİLGİ BURADA BUNUN İÇİN KUTLUYORUM SENİ... SORULARIM ŞUNLAR
* FCK YUKARIDAKİ KODLARLA EKLENİYOR SORUN YOK
* ANCAK RESİM VE FLASH UPLOAD OLMUYOR, ÇOK ARAŞTIRDIM BUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZEMİYORUM...
* BEN ASP TABANLI SİTEMİ DREAMVEAWER DE HAZIRLIYORUM, KULLANICI PANELLİ SİTEM TAMAM AMA FCK UPLOAD SORUNUM VAR, ŞÖYLE Kİ: ASP.NET'DE OLDUĞU GİBİ BİR SCRIPT OLARAK FCK YI DREAMVEAWERDE YERLEŞTİREBİLİR MİYİZ?
DEĞERLİ KARDEŞİM BU KONUDA YARDIM PLS...
ŞÜKRÜ KÖSE 18 Ekim Pazartesi 2010 01:04 #49
DEĞERLİ ARKADAŞIM SANA DAHA ÖNCE SORUNUMU YAZMIŞTIM ŞİMDİ HATA ALDIĞIM İLETİYİ DE GÖNDEREYİM BANA BİR CEVAP VER LTF.
* BEN DREAMVEAWERDE ASP TAANLI SİTELER YAPABİLİYORUM...
*VERDİĞİN KODDAN FCK YI EKLİYORUM
*FCK DA UPLOAD SORUNUM VE SAYFAYI FCK DA GERİ ÇAĞIRARAK DÜZELTME SORUNUM VAR
*ALTIĞIM HATA ŞU: The server didn't send a proper XML response. Please contact your system adminastrator. XML request error : OK (200) ...(DEVAMI VAR AMA KARAKTER SINIRI...)
Mehmet Duran 18 Ekim Pazartesi 2010 15:58 #50
@Şükrü, aldığın hatanın nedeni default olarak upload türünün Php olarak gelmesinden. Yayınladığın sunucu üzerinde php desteği olmadığından da yazmış olduğun hatayı alıyorsun. Fckconfig.js dosyasında upload için hangi dilin çalıaşcağını karar verebiliyorsun. Asp kullandığın için buradaki değeri Asp yaparsan ve dizinleri doğru biçimde belirtirsen bir sorun olmaz.
ŞÜKRÜ KÖSE 25 Ekim Pazartesi 2010 23:31 #51
Mehmet Kardeş, Fck Upload sorununu çözmek için klasörlerin içinde upload için hangi klasörlerinolması gerektiğine, fck'dan asp için handi dosyaların ve hangi saırların nasıl düzeltilmesi gerektiğine, olabilecek hataların neler olacağı doğrultusunda bir makale yazabilir misin? Toptan halledelim bunu, ben mesela çözemedim, yaparsan buradaki amacına çok uygun olur... saygılarımla bekliyorum cevabını...
Mehmet Duran 26 Ekim Salı 2010 16:39 #52
@Şükrü, bunu daha önce çok kez belirttim yorumlarımda. Yeni bir yazı yazmak için pek vaktim yok. Bu ayarları fck'nın kendi ayar dosyası olan fck_config.js dosyasında belirtebiliyorsun. Burada upload için dizin değerini verebiliyorsun. Bunun için bu dosyayı açıp ilgili değikeni bulman ve o değişkene değeri vermen gerekiyor. Ayrıca upload için kullanılacak yapının php, asp, vb. olacağını da belirtebiliyorsun. Ayrıca diğer değişkenlere de bakarak hangi ayarların olduğunu ve değiştirebileceğini görebilirsin.
ŞÜKRÜ KÖSE 27 Ekim Çarşamba 2010 00:36 #53
ASP TABANLI SİTEDE FCK EDİTÖR UPLOAD SORUNU-ÇÖZÜM! Merhaba arkadaşlar, buradaki paylaşım amacına yardımcı olsun istedim...Fck upload sorununu çözmek meğer kolaymış.Yapılacaklar:
1-Fck Editörü kendi sitesinden indirin (başka yerden değil, ben şimiye dek kdları değiştirilmiş başka yerden indirmeden sorun yaşıyormuşum, ayrıca cke editör çıktığı için fck, sitesinde tam sürüm bedava)
2- Mehmet Duranın yukarıda verdiği kodları fck yı ekleyeceğiniz sayfanın ekleyeceğiniz noktasına yapıştırın.
3- Fck editörün ana klasöründe yer alan fckconfig.js dosyasını açın ve 'asp' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py 'asp' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py) satırında baştaki'asp' kısmında php veya aspx yazıyorsa asp ye çevirin
4- Fck edötör ana klasöü ile aynı dizin aynı yerde olmak şartı ile bir klasör açın adını userfiles koyun onun içine bir klasör daha açın adını image koyun,
5-Fckeditör/editör/filemanager/connectors/asp/config.asp yi açın, ConfigIsEnabled = false, yazan yeri bulun false yi true şeklinde değiştirin
FCK UPLOAD SORUNUGİDERİLMİŞ OLARAK KULLANIMA HAZIR... (Mehmet Kardeş uygun olmazsa böyle anlatımlar yayınlama, yardımcı olmak için ...)
Mehmet Duran 27 Ekim Çarşamba 2010 14:24 #54
@Şükrü, bilgiler için teşekkürler. Umarım ilgilenenlere faydalı olur.
ŞÜKRÜ KÖSE 28 Ekim Perşembe 2010 02:26 #55
FCK EDİTÖR "İNVALİD FİLE" sorun bitmiyr :( Mehmet, artık fck editör ile veritabanındaki resmleri görüyorum çağırıyorum ve düzeniyorum. ancak resmi bilgisayrdan gösterdiğimde upload dediğimde invalid file hatası alıyorum, resimleri localdeki ilgili klasöre editörle değil de kendim attığımda editör ilgili klasöre bağlanıp resmi düzenlemem için izin veriyor ama dedğim gibi gözat>upload dediğimde resmin yerini gösteriyorum öncekilerden farklı olrak sadece invalid file hatası alıyorum! neden? çözüm?
Mehmet Duran 30 Ekim Cumartesi 2010 10:45 #56
@şükrü, bunun nedeni editörün uygun görmediği dosyaları upload etmeye çalışmandan olabilir. Bunun için yine editörün desteklediği dosyalar ayarlarını değiştirmelisin.
ŞÜKRÜ KÖSE 30 Ekim Cumartesi 2010 11:26 #57
Kardeş ilgin için teşekkü ederim. Dosyalara bakıcam... Bir sorum daha var: Ben dreamweaver ile asp site hazırlıyorum...Fck yı kurdum dediğim şekilde çalışıyor... Sorun Şu: Veritabanına gönderdiğim bir veriyi ben textfile ile geri çağırabiliyorum. Ancak veritabanındaki eriyi fck ile çağırıp yeniden düzenleyemiyorum...Bunu nasıl yapabilirm...Teşk.
ŞÜKRÜ KÖSE 31 Ekim Pazar 2010 01:09 #58
Merhaba...Kardeş aşını ağrıtıyorum ama kusura bakma... resim olayını çözeceğim... Bir sorum daha olacak: Fck ile veritabanına gönderdiğimiz bir veriyi ilgili tablo ve sutuna yine fck ile bağlanarak nasıl güncelleriz? Veri gönderebiliyorum ama düzeltme-güncelleme yapamıyorum. Dreamweaverde textfile ile veriyi çağırabiliyorum ama fck le çağıramıyorum...yardımcı olur musun?? (sorunlar bitiyo az kaldı :))
Mehmet Duran 01 Kasım Pazartesi 2010 11:35 #59
@Şükrü, bunun için veritabanında gelen değeri FCK'nın içeriğine atamalısın. Bunu daha önce başkaları ile tartışmıştık. Konuyla ilgili yorumlarda bilgi bulabilirsin. Yapman gereken Asp tarafında editöre erişip, veritabanından aldığın değeri editöre set edeceksin. Bunun için editörün fonksiyonları mevcut. Bu fonksiyonları kullanarak istediğin işlemi yapabilirsin.
ŞÜKRÜ KÖSE 06 Kasım Cumartesi 2010 22:44 #60
Merhaba kardeş...Fck editör ile veri gönderebiliyorum ve veritabanındaki ilgili veriyi fck ile çağırabiliyorum. (value değerini ilgili sutuna ayarlıyorum oluyor.Dreamweaverle çalışıyorum) Sorun şu: fck da çağırdığım veriyi düzeltebiliyorum, fck da ekleme ya da silme yapabiliyorum. Ancak sitil kullandığımda (mesela bold) sitil uyguladığım kısmı fck nın olduğu sayfanın yukarısına alıyor ve altına şunu yazıyor: style="display:none" />, sitil uygulamadığım kısım düzeliyor. Bir türlü düzeltemedim yrd
Mehmet Duran 13 Kasım Cumartesi 2010 13:36 #61
@Şükrü, değeri fck'ya atarken nasıl bir yöntem izliyorsun. Büyük ihtimalle bu yöntem yüzünden sorun oluşuyor.
ŞÜKRÜ KÖSE 21 Kasım Pazar 2010 22:09 #62
MERHABA. Ben dreamweaverde senin yukarıya yazdığın kodları, kod kısmına gelerek yapıştırıyorum. Böylece fck sayfaya uygulanıyor. sonra sayfada yer alan fck nın altındaki asp işretine tıklayarak dreamweaverden sunucu davranışlarından kaydı güncelleştiri seçerek ilgili sutunları tanımlıyrum. böylece fck ve aynı sayfaya koyduğum metin alanları gri çağrılıyor ve dzeltilebiliyor, ancak o hata çıkıyor. Asp. neti bilmiyorum, kod bilgim de yok sayılır ancak dreamweaverde veritabanlı hazırlayabiliyorum
Mehmet Duran 24 Kasım Çarşamba 2010 16:05 #63
@Şükrü, fck'ya veritabanında gelen veriyi aktarırken codebehind tarafında kodlama yapmalısın. Diğer şekilde hatalar oluşabilmekte. Bu konuda daha önce başkaları ile tartışmıştık ve sorunu çözenler olmuştu. Asp ile kod tarafında editöre erişip veritabanından gelen değeri editöre aktaran arkadaşlar vardı. Şu anda nasıl yaptıklarını hatırlamıyorum ama böyle birşey mümkün. Bu şekilde arama yaparsan sonuca varabileceğini düşünüyorum.
Recep 12 Ocak Çarşamba 2011 20:43 #64
Merhaba; yazınızı çok yararlı. Fakat ben bir sorunla karşılaştım. tek tırnak işaretleri ya da çift tırnak işaretleri var ise metin parçalanıyor. Databaseden verileri çektiğim verinin tamamı editör içinde görüntülenmiyor...
Mehmet Duran 13 Ocak Perşembe 2011 08:58 #65
@Recep, bu sorun buradaki yöntemle yaşanır. Bu sorunu yaşamamak için string üzerinde dönüşüm yapılmalı (htmlencode) veya codebehind ile editörün value özelliğine değer atanmalı.
Muhittin Tandoğan 21 Mart Pazartesi 2011 12:54 #66
Merhaba bende ilginç bir problem var önceki hostumuzda sıkıntılar yaşadığım için host değişikliği yaptım siteyi olduğu gibi bir başka hosta taşıdım ayarlarını yapıp yeni siteye yükledim herşey çalışıyor ama ne yaptıysam fck editörde pdf uzantılı dosyayı upload edemiyorum xml yüklüyor doc yüklüyor ama pdf olunca hatada vermiyor öylece duruyor anlayamadım neden
Mehmet Duran 08 Nisan Cuma 2011 22:52 #67
@Muhittin, çözümü tam bilmiyorum ama fck'nın dosya upload için uzantı kısıtlaması olabilir. Bunun için script ayar dosyalarını incelemeni öneririm.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009