mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Introduction to Algorithms (E-Book)
Introduction to Algorithms  (E-Book)Bu yazımda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinin kitabını pdf formatında sizlerle paylaşacağım. Kaynak ingilizce olsa da içinde matematiksel ifadelerin ve algoritma kodlarının ağırlıkta olması sebebiyle anlaşılır bir kaynak. Okulda görmüş olduğumuz dersin içeriği tamamen bu kaynağa dayalı. Algoritma konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bazı konularda yardıma ihtiyaç duyanlar bu kaynak ile sorunlarını çözebilirler. Uzun zamandır e-book paylaşmıyordum. Bu kaynağı paylaşarak bu sürece son vermiş oluyorum. Umarım ilgilenenlere ve dersi alanlara faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Şubat Pazartesi 2009 3 19746 4,0
Jquery 1.3 Versiyonu için CHM Dokümanı
Jquery 1.3 Versiyonu için  CHM DokümanıBu yazımda Jquery'nin yeni versiyonu için hazırlanmış CHM (Microsoft Compiled Html Help) dosyasını sizlerle paylaşacağım. Daha önce Jquery'nin 1.2 versiyonu için hazırlanmış dosyayı da paylaşmıştım (burada). Yeni yılda yeni bir versiyon ile karşımıza çıkan Jquery'nin tüm özelliklerini örneklerle içeren ve Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir dosya. Bu dosyanın eski versiyonu ihtiyaç duyduğumda başvurduğum ilk kaynaktır ve Jquery ile ilgili tüm bilgilerimi neredeyse bu kaynaktan edindim. Yeni versiyon için hazırlanmış dosyayı da elimin altında bulunduracağım. Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir kaynak olarak düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Şubat Pazartesi 2009 4 14391 4,0
Asp.net ve MySql ile Üyelik (MemberShip) Sistemini Kullanma
Bu yazımda daha önce yapmak istediğim ancak zaman ayıramadığım MySql üyelik sistemini nasıl kullanabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce üyelik sistemini Access ve Sql Server veritabanları ile kullanmıştım. Ancak daha ağırlık verdiğim MySql ile de kullanmayı düşünüyordum. Bu konuya ancak bakma fırsatı buldum ve sorunsuzca çalışan bir örnek yapmayı başardım. Asp.net'in sağladığı hazır Login kontrolleri ile çalışan örnek bir uygulama hazırladım. Bunun için yapmamız gereken bir takım işlemler var. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Şubat Çarşamba 2009 7 23203 3,8
Oracle E-Book (3 Adet)
Oracle E-Book (3 Adet)Okulda aldığımız veritabanı uygulamaları dersinde hocamızın bizlere vermiş olduğu Oracle hakkında 3 adet e-booku sizlerle paylaşıyorum. Oracle hakkında başvurabileceğimiz en iyi kaynaklar diyebiliriz. Oracle her ayrıntısı ile ele alınmış. Hiç bilmeyen biri bu kaynaklar ile Oracle öğrenmeye ve kullanmaya başlayabilir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 11 25589 4,9
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)Okulda almış olduğum Veritabanı Uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle veritabanı ve Visual Studio'da kullanımı hakkında güzel bir kaynak. Derste Oracle veritabanı görüyoruz ve ben .Net ile Oracle kullanımı üzerine gitmeyi düşünüyorum. En azından Visual Studio ve C Sharp ile Oracle kullanımını öğrenmek istiyorum. Bu yüzden çalışmalara başladım. Bu kaynağı da internetten buldum ve buradan paylaşıyorum. İlgilenenler için faydalı olacağını düşünüyorum. Programlama dili olarak Visual Basic kullanılmış ancak C Sharp bilen herkes rahatlıkla kulanımını anlayacaktır. Zira kaynak daha çok Visual Studio ve .Net ile beraber nasıl kullanabileceğimizi anlatmış. Önümüzdeki günlerde Oracle kullanımı ve Oracle ile hazırlayacağım uygulamaları buradan takip edebilirisiniz. Bunların yanında faydalı ders notlarını da buradan paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 6 15240 5,0
.Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18513 3,3
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009