mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Google Adsense İlk Ödeme
Google Adsense İlk ÖdemeBugün iki yıldır aktif olan Adsense hesabımdaki kazançları Google banka hesabıma göndermiş bulunuyor. Bilindiği gibi reklam hizmeti veren ve bu hizmet sayesinde para kazanmayı sağlayan bu servis ile kez ödeme almış oluyorum. Ödeme Adsense üyeliğinin üzerinden 2 yıl geçince oldu. İlk 1 - 1,5 yıl Adsense üyeliğim olmasına rağmen aktif olarak kullanmıyordum. Ancak bloğumun ziyaretçi sayısının artması ve dolayısıyla da giderlerinin artması Adsense ve reklam olayına yönelmemi sağladı. Bundan dolayı da ödeme aldığım ücretin çoğu bu yıl içinde kazanıldı. Aslında bloglarda veya sitelerde reklam olmasına karşı biriydim ancak gelinen noktada bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Para kazanma amaçlı olmasa da kendi giderlerini karşılamaya başlaması güzel bir duygu. Umarım herkes için hayırlı olur. Desteği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.

Belirttiğim gibi reklam olayının blog tarzı sitelerde olmasına karşı biriydim. Bloglar para kazanma amaçlı değil de fikir verici, eğitici veya bu yönde amacı olan sosyal siteler olmalı. Ancak her geçen gün artan giderler reklam olayını zorunlu kılmakta. Bu yüzden yanlış bir düşüncede olduğumu farkettim. Bunun sonucunda da bloğum kendi giderlerini karşılamaya başladı. Aldığım bu paranın tamamı şu ana kadar harcadığım masrafları ancak karşılamakta. Yani benim herhangi bir karım yok. Zaten belirttiğim gibi böyle bir amacım da yok. Bloğumun giderlerini karşılayacak bir kazanç benim için yeterli.

Aşağıdan Adsense ödeme aşamalarını genel olarak görebilirsiniz. Merak edenler için paylaşıyorum.

Google Adsense İlk Ödeme

Eğer Adsense hesabındaki kazanç 100 doları aşmış ise aştıktan sonraki ay bu kademeleri hesap sayfanızda takip edebilirsiniz.

Bu kazançta bloğuma arama motorlarından gelen ziyaretçilerin büyük katkısı var. Ancak en önemli katkının arkadaşlarımdan geldiğini belirtebilirim. Özellikle desteklemek, teşvik etmek amacıyla bu kazancı elde etmemde çok büyük katkıları oldu. :D Onlara ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.
Mehmet Duran 01 Eylül Salı 2009 14 13831 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp'ye Giriş (Asp Öğreniyorum) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun Çalışmalar Devam Ediyor Neler Yapıyorum, Yapacağım? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
zülküf küçüközer 01 Eylül Salı 2009 15:16 #1
Merhaba, Uzun bir süreçten sonra ilk karşılığını almak güzel bir duygu sanırım. Hayırlı olsun diyelim. Çizgini yükseltmen dileğiyle.
Coşkun Deniz 01 Eylül Salı 2009 16:50 #2
Eyvallah Mehmet Duran. Artık bize bir yemek ısmarlarsın. :) :)
yakup buğra 01 Eylül Salı 2009 22:23 #3
Hadi hayırlı olsun. İftara gidek mi yarın :D
Mehmet Duran 01 Eylül Salı 2009 22:50 #4
@zülküf, teşekkür ederim.
@Coşkun, Eğer para suyunu çekmezse mümkün ama pek ihtmalli gözükmüyor. :D
@yakup, Teşekkür ederim. Bu sıralar evimden çıkmak istemiyorum. Uzun süredir kabus gibi bir dönem geçirdim. Onun için yarın olmaz. :D İnşallah daha sonra.
Hasan Alper Öcalan 01 Eylül Salı 2009 23:22 #5
Hayırlı olsun Mehmet, iyi günlerde harca inşallah:) Bu arada ne beleş yemek meraklısıymış herkes:D Bitti beyler para ben harcadım hepsini dağılın şimdi:) :P
Mehmet Duran 01 Eylül Salı 2009 23:39 #6
Sağol Alper. Yemekleri senden bekliyoz artık. :D
Hasan Alper Öcalan 01 Eylül Salı 2009 23:43 #7
Beşte biri tamam, kesin banlanıcam:D Google bahane, istediğin yemek olsun:P
Mehmet Duran 01 Eylül Salı 2009 23:45 #8
Tamam haftaya Ramazan bitmeden görüşelim. :D
yakup buğra 02 Eylül Çarşamba 2009 12:22 #9
alper sende de hakkım büyük. alınca parayı ortağız :)
Hasan Alper Öcalan 02 Eylül Çarşamba 2009 21:41 #10
Doğmayan çocuğa don biçmek deyiminin anlamını bu yorumları okuyan arkadaşlar şimdi çok daha iyi anlıyorlardır sanırım:)
Mahsun Yiğit 03 Eylül Perşembe 2009 12:04 #11
Hayırlı olsun, ne diyelim, bol kazançlar, bende site bulunan google reklama karşıyım, halen devam ediyor. ama bilemiyorum...
Mehmet Duran 03 Eylül Perşembe 2009 22:18 #12
Öncelikle teşekkür ederim. Benim bloğumdan bol kazanç için bir amacım yok. Bunu yazımda da belirttim. Hatta ben de karşıydım reklama. Ancak sitenin hiti arttıkça server gideri arttı. Bunun için reklama ağırlık verdim. Aldığım bu para da şimdiye dek harcadığım paraları ancak karşılıyor.
Bahadır 28 Temmuz Çarşamba 2010 11:41 #13
Araya benim reklamlarıda serpiştirseniz ? :D 3 sene oldu hala 19$... :D
Mehmet Duran 28 Temmuz Çarşamba 2010 15:36 #14
Daha fazlası için ziyaretçi çekmen lazım. Bunun için de sitenin linkini mümkün olan her yerde paylaşmalısın.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009