mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bilgisayarımızda Asp Sayfalarını Çalıştırmak için IIS Ayarları
Asp çalışmaya başladım ve her yeni birşey öğrenenler gibi sorunlarla karşılaşmaya başladım. Öncelikle ilk karşılaştığım sorun yaptığım asp sayfalarını çalıştırma konusunda oldu. Asp sayfalarımızı çalıştırmak için bilgisayarımızda IIS'in yüklü olması gerekir. Ancak IIS yüklü de olsa gerekli ayarları yapmadığımız takdirde asp sayfalarımızı çalıştıramayız. Bu sorunu çözmek için ise şu yolları izlememiz lazım:

Öncelikle IIS'i açıp, Web Siteleri sekmesi üzerinde sağa tıklayıp Özellikler bölümünü açmalıyız. Daha sonra çıkan ekranda Dizin Güvenliği sekmesine gelip, Anonim erişim ve doğrulama denetimi bölümünde bulunan Düzenle bölümünü açmalıyız.

Bilgisayarımızda Asp Çalıştırmak için IIS Ayarları

Bunu yaptıktan sonra çıkan ekranda Gözat bölümüne gitmeliyiz.

Bilgisayarımızda Asp Çalıştırmak için IIS Ayarları

Çıkan ekranda Gelişmiş bölümüne gitmeliyiz.

Bilgisayarımızda Asp Çalıştırmak için IIS Ayarları

Son olarak yine çıkan ekranda Şimdi Bul butonuna basarak alt bölüme kullanıcıların gelmesini sağlıyoruz. Alt bölüme kullanıcılar geldikten sonra bilgisayarımızın adının yazılı olduğu kullanıcıyı seçip Tamam diyerek bütün ekranları kapatıyoruz.

Bilgisayarımızda Asp Çalıştırmak için IIS Ayarları

Artık bilgisayarımızda sorunsuzca asp sayfalarını çalıştırabiliriz.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 24 Eylül Çarşamba 2008 3 26680 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Bu Kadar da Olmaz .... Veritabanında Arama Yapma İşlemleri Asp.net ile Multiupload C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar Asp.net - Ajax E-book
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Cihangir 12 Nisan Pazartesi 2010 01:39 #1
Merhaba Mehmet bey bu işlemi Windows 7 de nasıl yapabilirz acaba ? Visual Studio 2008 yüklü bende normal olarak IIS de yüklü ama benim bir asp proje çalıştırmam lazım teşekkürler.
Mehmet Duran 12 Nisan Pazartesi 2010 23:31 #2
Öncelikle windows 7'ye IIS kurup, IIS altında çalıştırmak istediğiniz dosyaları bir site olarak ayarlamanız lazım. Daha sonra bu siteyi IIS Manager arayüzü ile seçerek direk olarak ASP modülünü etkinleştirebiliyorsunuz. Bu işlemi yaptıktan sonra direk olarak çalışması gerekiyor. (IIS'i windows 7 üzerinde etkinleştirmek için ise windows bileşenlerini ekle kaldır bölümünden seçmeli ve kurmalısınız - ASP dahil edilmeli.)
FAZLI 14 Aralık Salı 2010 12:26 #3
TŞKKR
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009