mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın ArdındanGeçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağının ilk haftasını geride bıraktık. İlk iki gün boyunca Mesut Aladağ bizlere Windows Server 2008 hakkında bilgiler verdi. Bir serverı en baştan nasıl kurduğumuzu, domaine nasıl kattığımızı, IIS yönetimini, dosyaları yani siteyi nasıl yayınlayacağımızı öğrendik. Tüm bunları da öğrenme esnasında uygulayarak görmüş olduk. Haftanın son üç günü ise Selçuk Uzun bizlere Sql Server 2008 hakkında detaylı bilgiler verdi. Sql Server 2008 kurulumu, gelen yenilikler, Sql hakkında bilgiler edindik. Yine bu konuda da eğitim yanında öğrendiklerimizi uyguladık. Oldukça faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 4 13013 5,0
Bilgisayarımızda Asp Sayfalarını Çalıştırmak için IIS Ayarları
Asp çalışmaya başladım ve her yeni birşey öğrenenler gibi sorunlarla karşılaşmaya başladım. Öncelikle ilk karşılaştığım sorun yaptığım asp sayfalarını çalıştırma konusunda oldu. Asp sayfalarımızı çalıştırmak için bilgisayarımızda IIS'in yüklü olması gerekir. Ancak IIS yüklü de olsa gerekli ayarları yapmadığımız takdirde asp sayfalarımızı çalıştıramayız. Bu sorunu çözmek için ise şu yolları izlememiz lazım:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Eylül Çarşamba 2008 3 26685 5,0
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33156 4,7
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009