mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Dinamik Meta Tag Oluşturma
Sitelerimizin arama motorlarında daha fazla gözükmesi için meta tag kullanmamız şart. Asp.net bize dinamik olarak meta tag oluşturma şansı sunuyor. Böylece rahat bir biçimde meta tag oluşturarak sitelermizin arama motorlarında ki kayıtlı sayfa sayısını ve sitemizin hitini artırabiliriz. Dinamik olarak meta tag ı şöyle oluşturabiliyoruz:

    public void meta_tags(string tanim)
    {
        HtmlMeta description = new HtmlMeta();
        Header.Controls.Add(description);
        description.Name = "description";
        description.Content = tanim;
    }


Yazdığımız metodu isteğimiz yerde kullanarak meta tagı istediğimiz biçimde oluşturabiliriz. Ayrıca metodu geliştirerek diğer meta taglarıda rahatlıkla oluşturabiliriz. Burada örnek olarak description için meta tag oluşturduk. Oluştururken değeri tanim parametresinden alıyoruz. Eğer veritabanından bilgi alıp meta tag oluşturacaksak, sayfaya veritabanı bilgilerini eklediğimiz yerde bu metodu kullanıp parametremize veritabanından gelen değerleri atayabiliriz.
Gayet kullanışlı bir yöntem. Sitemizin arama motorlarında fazla çıkması için ve sitemizin hitini artırmamız için bu yöntemi kullanmak hem basit hem de gayet kullanışlı.
İyi Çalışmalar.
Mehmet Duran 30 Haziran Pazartesi 2008 10 17087 2,8
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Linq ile Dizindeki Dosyaları Gösterme MySql Veri Türleri ve Select Komutu Örnekleri Asp.net ile Mysql`e Bağlanma Asp.net ile Dizine ve Dizindeki Dosyalara Ulaşma Asp.net MVC'de Özel ActionResult Oluşturma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ihsan bulut 09 Ocak Cuma 2009 00:44 #1
bu metodu kullanmak icin sayfamda meta tag tanımlamam gerekiyormu. yoksa mega tag tanımlamasam bile bu metod otomotik etki ediyormu sayfaya
Mehmet Duran 09 Ocak Cuma 2009 10:13 #2
Bu metot, sayfada meta tag olsun olmasın description meta tagını tanim değişkeni ile belirttiğiniz değerleri alarak oluşturur.
asil 29 Mart Pazar 2009 23:44 #3
keske daha detaylı anlatsaydın, cunki anlayamadım
Mehmet Duran 30 Mart Pazartesi 2009 17:13 #4
Merhaba. Burada yazmış olduğumuz metodu istediğimiz sayfada çağırarak sayfaya dinamik olarak meta taglar ekleyebiliriz. Metodun parametresi ile de meta tag değerini alıyoruz. Bu değeri ister kendimiz yazabiliriz istersek de veritabanından alabiliriz.
emre 10 Mayıs Pazar 2009 18:31 #5
bu sadece asp de mi çalısıyot html çalışmıdıda
Mehmet Duran 10 Mayıs Pazar 2009 21:35 #6
Evet yazdığımız metot asp.net ile yazılmış bir metot ve server tarafında yorumlanması gerekiyor. Bunun için de html sayfalarda çalışması söz konusu değil.
Kaan 03 Temmuz Cuma 2009 18:42 #7
Selamlar, bir keywords etiketini ascx kontrollerinden gelen bilgileri de dikkate alarak nasıl oluşturabiliriz? Yani Parent.Page.Header... tamam ama, benim istediğim bu şekilde değil. ascx dosyası bir şablon. herhangi bir kod üretmesi sözkonusu değil. ana sayfa buradaki keywords etiketini yakalayıp ona göre işlem yapacak. Regex.Replace bir çözüm ama performans açısından ne olur bilmiyorum.
Mehmet Duran 03 Temmuz Cuma 2009 22:50 #8
Bunun için kullanıcı kontrolünü sayfaya yüklemek için kullanıcı kontrolünü server.execute methodu ile çalıştırıp içeriğini bir string`e alıp bu string içinde gerekli işlemleri yaparak hem keyword`leri yakalayabilir hem de kullanıcı kontrolünün içeriğini sayfaya yazdırabilirsin. String içinde aramayı da dediğin gibi regex ile yapabilir veya keyword olarak string içinden belirli sayıda karakter alabilirsin.
Oğuz Yılmaz 24 Temmuz Cuma 2009 11:47 #9
Hacım sorunu hallettim sanırım döngülerde bi sorun yaptım sanırım ve de tek metot haline getirip 2 parametre yaptım oldu. Saolasın makale için tekrar. Masterpage'de olan meta tagları kaldırdım. Bu arada .cs uzantılı genel işlemlerin içinde bu metotu tanımlayınca Headar'ı bulamıyor oysa kişi Web.UI.HtmlControls kütüphanesi de ekli. Çok önemli değil ama olsa daha iyi olur tabi:)
Mehmet Duran 24 Temmuz Cuma 2009 13:12 #10
Merhaba Hacım. Sorunu çözdüğüne sevindim. Bundan önceki yorumların duruyor ama yayınlamadım. :D Haftaya biraraya gelince tekrardan bakarız.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009