mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Neler Yapıyorum, Yapacağım?
Tatil dönemindeyim ve Microsoft Yaz Okulu'nda staj yapmayı bekliyorum. Bloğumda reklam olarak yazdığım bir yazı ile bloğumdan ilk paramı kazandım. Önümde yaklaşık 1 ay süre var. Bu sürede hem dinleniyor hem de son dönemde ilgimi çeken Asp.net MVC ile ilgileniyor olacağım. MVC ile ilgili çalışmalarım başladı. İlk işim bloğumu MVC ile yazmak. Bunun bir bölümü tamamlandı ve az bir bölüm kaldı. Çalışmamı bitirdikten sonra bloğumu MVC ile hazırladığım şekilde yayınlayacağım. Bu şekilde SEO değerleri oldukça gelişecek ve daha fazla kişiye ulaşacağım. Ayrıca MVC ile ilgili edindiğim bilgi ve tecrübelerimi çalışmalarım bittikten sonra bloğumda paylaşacağım. Bu çalışma döneminde maalesef bloğumda fazla paylaşım yapamayacağım. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de oldukça verimli bir tatil dönemi geçireceğimi düşünüyorum.

Geçen hafta gelen bir istek üzerine reklam amacıyla bir yazı yazmam istendi ve ben de öğrenci şartları nedeniyle kabul ettim. Bu şekilde bloğumdan ilk paramı kazanmış oldum. Ancak bu sırada bir takım değişiklikler yapmam gerekti. Yayınladığım reklam yazısının anasayfada bir süre ilk sırada olması gerekiyordu. Bunu pek mantıklı olmasa da bir şekilde çözdüm. Artık yönetim panelinden istediğim yazıya bu şekilde öncelik tanımlayabiliyor ve tanımalanan önceliği silebiliyorum.

Son dönemde ilgimi çeken MVC'yi öğrenebilmek için bloğumu MVC ile geliştiriyorum. Büyük bir bölümünü tamamladım. Kodlama ve tasarımda ufak tefek değişiklikler olacak. MVC''nin getirdiği kolaylıklar ve faydalar ile bloğumun SEO değerlerinde büyük bir artış ve sonuçta da ulaşacağım ziyaretçi sayısında artış olacaktır. MVC ile edindiğim bilgi ve tecrübeleri bloğumda paylaşarak bu faydalı teknolojiyi sizlere de tanıtmak istiyorum. MVC ile proje geliştirmek oldukça kolay, anlaşılır. Eminim ki birçok kişi bu teknolojiyi tanıdıktan sonra ilk tercihi olacaktır.

Ayrıca çok yoğun geçmesini beklediğim 1 yıllık bir dönem var. Microsoft Yaz Okulu'na katılmam hem okul adına hem de kendi adıma sorumluluklarımı artırıyor. Bölümümüzün sitesini arkadaşlarımla beraber hocaların ve öğrencilerin kullanacağını kapsamlı bir sistem olarak hazırlayacağız. Ayrıca gelecek sene arkadaşlarımla beni Imagine Cup yarışması bekliyor. Okulun son yılı olacak ve yapmam gereken birçok proje olacak. Görülen o ki yoğun ve stresli bir yıl bizleri bekliyor. Bunun için kendimi her konuda geliştirmeye çalışıyorum. İlk olarak ilgimi çeken MVC'yi yeterince öğrenip daha sonra diğer alanlara yönlenmeyi düşünüyorum.

Tüm çalışmalarımı, paylaşımlarımı bloğumda paylaşacağım. Umarım hem benim için hem de takip edecekler için güzel şeyler olur.
Mehmet Duran 24 Haziran Çarşamba 2009 2 12416 4,4
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Host Değişimi Hayırlı Bayramlar - Ramazan Bayramınızı Kutlarım Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type Host Sorunu ve Bloğuma Erişim Sıkıntısı C# ile Insertion Sort Algoritması
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Kadir 26 Haziran Cuma 2009 10:03 #1
MVC ile ilgili çalışmalarını bekliyor olacağım ben bazı kaynakları incelemeye başladım ama senin yazılarının faydalı olacağına inanıyorum.
Hakan 26 Haziran Cuma 2009 16:47 #2
Evet MVC ile ilgili yazılarını bekliyoruz kesinlikle faydalı olacaktır türkçe kaynak olarak. Başarılar.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009