mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e Yükselttim
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e YükselttimGeçen Kasım ayında almış olduğum Asus P565 PDA'mın Windows Mobile işletim sistemini yeni sürüme güncellemiş bulunuyorum. WM 6.1 işletim sistemi ile gelen PDA'mın işletim sistemini WM 6.5 sürümüne güncelledim. Güncelleme için Asus'un geliştirmesi gereken yazılımı (rom güncellemesi) değil de bireysel olarak geliştirilen bir yazılımı kullandım. Artık birçok ürün WM 6.5 ile gelmekte ve birçok firma da WM 6.5'e yükseltme için yazılımlarını duyurmuş durumda. Ancak Asus bu konuda bir gelişme göstermedi. Güncelleme konusunu görüşmek için Asus'u aradım ama cevap alamayınca bireysel olarak Asus P565 için geliştirilen ve kullanılması riskli olabilecek yazılımı kullanarak PDA'mı WM 6.5'e yükselttim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery 1.4 Yayınlandı
jQuery 1.4 YayınlandıJavascript kütüphanesi olan jQuery'nin dördüncü yılında yen bir sürümü yayınlandı. Dördüncü yılında 1.4 sürümü yayınlandı. Yeni sürüm ile yine birçok özellik geliştirilmiş durumda. jQuery'nin yeni versiyonunu (minified) buradan ve (regular) buradan indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sürüm ile ilgili gelişmeleri, yenilikleri jQuery'nin bu sürüm için hazırlamış olduğu sayfadan da takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Silverlight'a Giriş - Başlangıç
Silverlight'a Giriş - BaşlangıçBugün itibariyle bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Son dönemde pek zamanım olmadığı için bloğuma ve kendi çalışmalarıma zaman ayıramadım. Çok yoğun bir dönem içerisindeyim. Her zaman olduğu gibi yeni çalışmalara, yeni fikirlere hep böyle yoğun dönemlerde karar vermişimdir. Bu dönemde de daha önce bilgim olan ancak üzerinde pek durmadığım Silverlight üzerinde yoğunlaştım ve bloğumda kullanmaya başladım. Şimdilik sadece istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight kullanıyorum. Bundan sonra sadece bloğumda değil diğer çalışmalarımda da kullanacağım. Bloğumda da Silverlight ile ilgili paylaşımlarım muhakkak olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Resim Üzerine Çoklu Yazı Yazma (Generic Handler ile de Gösterme)
Bu yazımda C# kullanarak resim, fotoğraf üstüne çoklu metin yazdırmayı göstermeye çalışacağım. Aslında daha önce burada yazdığım yazımdaki metodu geliştirerek resim, fotoğraf üzerine çoklu veriyi düzenli bir biçimde yazdırabiliyoruz. Geçen hafta yaptığım çalışma sonucunda bloğumda da aynı yöntem ile istatiksel verileri resim üzerinde gösteriyorum. Aynı resmi kullanarak hazırladığım örneği ve kodları sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu metodu geliştirerek çok daha kapsamlı çok daha esnek bir resim üzerine yazı yazma editörü hazırlayabiliriz. Bunu da fırsat bulduğumda jQuery ve Ajax kullanarak hazırlamayı düşünüyorum. Şimdi hazırladığım örneğe ve kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC 2.0 Yayınlandı
30 Temmuz Perşembe itibariyle MVC teknolojisinin yeni sürümü (Preview 1) duyuruldu. Uzun süredir MVC ile ilgilenmekte ve çalışmalar yapmaktayım. Bloğumu da MVC ile hazırlayıp kullanıma koymuştum. Mart ayı sonlarına doğru 1.0 sürümü yayınlanan Asp.net MVC teknolojisinin Temmuz ayı sonunda da 2.0 sürümü duyuruldu. Sürümler arası geçiş oldukça kolay. Bu geçişi 2.0 sürümü ile gelen dökümanlarda görebiliriz. En kısa sürede MVC ile hazırladığım bloğumu 2.0 sürüme geçireceğim. Yeni sürüm ile beraber MVC teknolojisine yeni özellikler eklenmiş ve bir takım hataların çözümleri giderilmiş. Zaman içinde bu değişimleri ve hata çözümlerini yazacağım MVC yazılarımda takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğum MVC Versiyon ile Karşınızda
Bugün itibariyle bloğumu MVC ile hazırlamış olduğum sisteme geçirdim ve bu yeni sistem ile karşınızdayım. Son dönemde MVC'ye olan merakımı artırmış ve bilgimi pekiştirmek için bloğumu MVC ile hazırlamaya başlamıştım. Kısa sürede hem kullanıcı tarafını hem de yönetim tarafını MVC ile yeniden hazırlayarak yayına koydum. Bundan böyle uzun süre bu sistemi kullanacağım. Çünkü bu sistem şimdiye dek geliştirdiğim en iyi sistem oldu. Özellikle yönetim bölümü Ajax teknolojisiyle beraber çok kullanışlı oldu. Neredeyse tüm işlemleri Ajax ile yapıyorum. Bunda MVC'nin sağladığı kolaylıkların da payı oldukça büyük. Ayrıca MVC'nin URL yapısında sağladığı kolaylık nedeniyle SEO değerinin de gelişeceğini düşünüyorum. Böylece daha fazla kişiye daha hızlı biçimde paylaşımlarımı sunacağım. Umarım bu değişim herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009