mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11329 4,0
Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme)
Bu yazımda daha önce hazırlamış olduğum Jquery ile değişir alan uygulamasını bir arkadaştan gelen istek üzerine güncelledim. Bu uygulamada belirlediğimiz başlıklar tek tek değişiyor. Bu değişim sırasında mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde ve üzerinden çıktığımızda değişimi kontrol ediyoruz. Güncellemede bu kontrolü yaparak daha kullanışlı bir uygulama olarak sizlere sunuyorum. Mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde değişim olmazken, mouse ile üzerinden çıktığımızda değişim kaldığı yerden devam ediyor. Bu uygulama için ajax ile rss okuması yapan bir örnek hazırladım. Şimdi uygulamanın güncel kodlamalarına ve çalışır haline bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Mayıs Pazar 2009 15 26595 4,2
Veritabanında 'Son Yorumlananlar' Sorgulaması
Bu yazımda veritabanını üzerinde tuttuğumuz verilerde kullanabileceğimiz sorgulamalardan olan ve biraz karmaşık olan "Son Yorumlananlar" sorgulamasından bahsedeceğim. Bu konuya değinme nedenim ise kendi bloğumda da daha önce bu konuyla ilgili sorun yaşamam ve bu sorunu geçenlerde sitemi güncellerken çözmemdir. Sitemde yer alan son yorumlanan yazılar kısmında yazılar yorumlanma sırasına göre çıkmıyordu. Ayrıca tablolar arası ilişkide de where in komutu kullanıyordum. Bunun yerine join komutu kullandım ve bu komutun where in komutuna göre çok hızlı çalıştığını gördüm. Şu anda bloğumda yer alan son yorumlanan yazılar bölümü doğru biçimde çalışmaktadır. Şimdi bu sorgulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
'İlgili Yazılar Bölümü' Kullanımda
Bloğumun alt yapısını yeniledim ve bunu yanında yeni bir bölüm ekledim. Bu bölüm ise görüntülenen yazılar ile ilgisi bulunan yazılara link veren 'İlgili Yazılar Bölümü'. Bu bölüm ile beraber kullanıcılar görüntüledikleri yazıyla ilgisi olabilecek diğer yazıları da görebilecek. Böylece ilgilendikleri konular ile daha fazla bilgiye ulaşma şansları olacak. Ben ise paylaşmış olduğum bilgileri kullanıcılara daha etkin bir biçimde sunmuş oluyorum. Umarım hazırladığım bu bölüm amacına ulaşır ve herkese faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 1 12054 4,4
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve Yayınladım
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve YayınladımBugün itibariyle bloğumun kodlama alt yapısını değiştirerek daha doğrusu optimize ederek yayınladım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım ve bunun için bir süre önce yenileme işlemine başlamıştım. Siz kullanıcıların gördüğü kısmı tamamen yeniledim ve kodları optimize ettim. Benim kullandığım bölüm olan yönetim panelini ise tam olmasa da çoğunlukla yeniledim. Özellikle yönetim bölümünde Ajax teknolojisini kullanacağım. Kodlama yanında veritabanı sorgulamalarını da optimize etmeye çalıştım. Ayrıca birkaç ekleme ve tasarımda ufak tefek değişimler oldu. Umarım bundan sonra yeni kod alt yapısı ile ziyaretçilere daha hızlı daha kullanışlı bir blog sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 0 11594 4,6
Yorumlar ve Yorum Ekleme Bölümü Güncellendi
Hostumun ajax desteği sağlaması sebebiyle sitemde birtakım değişimler gerçekleşti. Artık ajax işlemlerini kendi sitemde de kullanmaya başlıyorum. İlk olarak yorum ekleme bölümünü ajax ile yaptıktan sonra şimdi de yorumları sayfaya yazdırırken ajax kullanıyorum. Ayrıca yorumlar üzerinde sayfalama yaparak kullanıcılara sunuyorum. Şimdilik her yazıda yorumlar beşerli olarak sayfalanıyor. İlerde bu sayıyı kullanıcının tercihine bırakacağım. Böylece kısa bir sürede sitemde ajax için radikal değişiklikler yapmış durumdayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Aralık Salı 2008 6 15375 3,1
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009