mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net Ajax İşlemlerinde ResponseFormat Belirtimi
Bu yazımda Ajax işlemlerinde ResponseFormat belirtiminden bahsedeceğim. Bu belirtim Ajax işlemlerinde performans, kullanışlılık, kolay kullanım gibi kriterler için önemli. ResponseFormat belirtimini hem Webforms projeleri için hem de MVC projeleri için nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. ResponseFormat özelliği Ajax işlemlerinde dönen sonucun hangi türde olduğunu belirtir ve XML veya JSON olabilir. Eğer sonuç JSON tipinde olursa sonuç JSON biçimine dönüştürülerek elde edilir. XML tipinde olur ise de XML yapısına dönüştürülerek elde edilir. Şimdi bu yöntemlerin nasıl kullanılacağını ve ne zaman kullanılacaklarını irdeleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Sayfaların Oluşma Sürelerini Hesaplama (HttpModule Kullanarak)
Bu yazımda web sayfalarımızın ne kadar sürede oluştuduğunu HttpModule kullanarak hesaplayacağız ve bu bilgiyi her sayfada göstereceğiz. Bu uygulamayı bloğumda da kullandım ve sayfaların oluşma sürelerini en altta sol tarafta saniye türünden görebilirsiniz. Birçok web sayfasında kullanılan, istatistiksel bilgi sağlayan, sayfaların çalışma hızını, performansını gösteren bir özellik. Bu uygulamayı HttpModule olarak hazırlayıp istediğimiz projeye ekleyip kullanabiliriz. Ayrıca basit bir işlem ile bu module'ü aktif veya pasif ederek çalışmasını kontrol edebiliriz. Şimdi yazacağımız kodlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » C# ile Bubble Sort (Kabarcık Sıralama) Algoritması
Bu yazımda Bubble Sort algoritmasının C# kodlamasını ve mantığını anlatmaya çalışacağım. Son dönemde yoğunluk sebebiyle yeni konularla ilgilenemiyorum ve bloğumda yazı yazamıyorum. Ancak okulda görmüş olduğumuz bu tarz algoritmaları  programlama mantığını anlamak ve bu konuada gelişmek için bloğumda bu tür algoritmalara ve kodlarına yer veriyorum. Bu yazımda da Bubble Sort Türkçe anlamı ile Kabarcık Sıralama algoritmasını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritmayı okulda mikroişlemciler dersi vizesinde assembly kodlama ile yapmamız istendi. Performans bakımından çok iyi olmayan ve daha önce paylaşmış olduğum Insertion Sort algoritmasının performansına yakın bir algoritma.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Mayıs Cuma 2009 3 46745 4,1
C# ile Quick Sort Algoritması
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Quick Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Quick Sort algoritması daha önce paylaşmış olduğum merge sort algoritmasına benzeyen ve recursive olarak çalışan bir algoritma. Merge sort algoritmasına göre daha yavaş çalışan bir algoritma olmasına karşın sıralama işlemlerinde çok sık kullanılan bir algoritma. Şimdi Quick Sort algoritmasını C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 24117 3,8
C# ile Insertion Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Insertion Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritma ile elimizde bulunan integer türünden bir dizinin elemanlarını sıralayacağız. Bu algoritmayı iskambil kağıtlarını sıralama mantığıyla benzetebiliriz. Sırayla dizinin tüm elemanlarını birbirleriyle karşılaştırarak sıralama yapıyoruz. Performans bakımından diğer algoritmalardan kötü olsa da bilmemizde fayda var. Şimdi bu algoritmayı C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 28404 4,2
Veritabanında 'Son Yorumlananlar' Sorgulaması
Bu yazımda veritabanını üzerinde tuttuğumuz verilerde kullanabileceğimiz sorgulamalardan olan ve biraz karmaşık olan "Son Yorumlananlar" sorgulamasından bahsedeceğim. Bu konuya değinme nedenim ise kendi bloğumda da daha önce bu konuyla ilgili sorun yaşamam ve bu sorunu geçenlerde sitemi güncellerken çözmemdir. Sitemde yer alan son yorumlanan yazılar kısmında yazılar yorumlanma sırasına göre çıkmıyordu. Ayrıca tablolar arası ilişkide de where in komutu kullanıyordum. Bunun yerine join komutu kullandım ve bu komutun where in komutuna göre çok hızlı çalıştığını gördüm. Şu anda bloğumda yer alan son yorumlanan yazılar bölümü doğru biçimde çalışmaktadır. Şimdi bu sorgulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009