mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax İşlemlerinde Parametre Olarak Nesne Taşıma
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde script tarafından sunucuya taşıdığımız verileri nesne veya nesne dizisi olarak nasıl aktarabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Ajax işlemlerinde kullanmak için geç kaldığım bir yöntem diyebilirim. Şimdiye dek tüm verileri string veya integer türü olarak teker teker sunucuya aktarıyordum. Şimdiki anlattığım yöntem ile verileri istediğimiz nesne türünde server ve client arasında taşıyabileceğiz. Bu yöntemde hem sunucu tarafında hem de kullanıcı tarafında kullanılan nesnelerin yani hem C# nesnelerinin hem de script nesnelerin uyumlu olması gerekiyor. Ajax işlemlerini etkin bir biçimde kullanmak istiyorsak bu yöntemin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü büyük esneklik ve kolaylık sağlıyor. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağımıza bakalım ve hazırladığım örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
C#'ta Recursive ve Dinamik Programlama ile Fibonacci Algoritması
Bu yazımda Fibonacci sayılarını C# ile hem recursive yöntem ile hem de dinamik programlama yöntemi ile bulan algoritmanın kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bilindiği gibi Fibonacci sayıları meşhur tavşan üreme problemi üzerine Fibonacci tarafından bulunan ve altın oran olarak ta bilinen sayılar kümesidir. Ayrıca bu sayılar dizisi birçok bitki yapısı için de geçerlidir. 0 ile başlar ve her sayı kendinden önceki iki sayının toplamı şeklinde gider. Şimdi bu sayıları hem recursive yöntem ile hem de dinamik programlama yöntemi ile bulan C# kodlarına göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Mayıs Cuma 2009 0 21017 4,3
C# ile Bubble Sort (Kabarcık Sıralama) Algoritması
Bu yazımda Bubble Sort algoritmasının C# kodlamasını ve mantığını anlatmaya çalışacağım. Son dönemde yoğunluk sebebiyle yeni konularla ilgilenemiyorum ve bloğumda yazı yazamıyorum. Ancak okulda görmüş olduğumuz bu tarz algoritmaları  programlama mantığını anlamak ve bu konuada gelişmek için bloğumda bu tür algoritmalara ve kodlarına yer veriyorum. Bu yazımda da Bubble Sort Türkçe anlamı ile Kabarcık Sıralama algoritmasını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritmayı okulda mikroişlemciler dersi vizesinde assembly kodlama ile yapmamız istendi. Performans bakımından çok iyi olmayan ve daha önce paylaşmış olduğum Insertion Sort algoritmasının performansına yakın bir algoritma.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Mayıs Cuma 2009 3 46745 4,1
C# ile Quick Sort Algoritması
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Quick Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Quick Sort algoritması daha önce paylaşmış olduğum merge sort algoritmasına benzeyen ve recursive olarak çalışan bir algoritma. Merge sort algoritmasına göre daha yavaş çalışan bir algoritma olmasına karşın sıralama işlemlerinde çok sık kullanılan bir algoritma. Şimdi Quick Sort algoritmasını C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 24117 3,8
C# ile Insertion Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Insertion Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritma ile elimizde bulunan integer türünden bir dizinin elemanlarını sıralayacağız. Bu algoritmayı iskambil kağıtlarını sıralama mantığıyla benzetebiliriz. Sırayla dizinin tüm elemanlarını birbirleriyle karşılaştırarak sıralama yapıyoruz. Performans bakımından diğer algoritmalardan kötü olsa da bilmemizde fayda var. Şimdi bu algoritmayı C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 28404 4,2
C# ile Merge Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinde algoritmasını gördüğümüz ve c# ile program olarak ödev verilen Merge Sort algoritmasını paylaşacağım. Elimizde bulunan rakamsal verileri sıralamamıza yarayan bu yöntemi c# ile algoritmasına uygun bir biçimde kodladım. Merge sort ile verileri belli bir düzeye kadar parçaladıktan sonra verileri teker teker kendi aralarında karşılaştırıp, yerlerini değiştiriyoruz. Daha sonra sıralı küçük parçaları birleştirerek verilerimizi sıralı bir biçimde elde ediyoruz. Bu işlem için recursive bir yapı kullanılmakta. Hazırladığım örnekte tüm bunları görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Mart Cuma 2009 2 31085 3,6
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009