mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ExpressionBuilder ile Kontrollerde Server Tagları Kullanma
Bu yazımda ExpressionBuilder nesnesi ile server kontrollerinde server taglarını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu türlü bir kullanıma statik metinleri direk olarak kullanmak yerine belirli bir kaynaktan çekerken ihtiyaç duyabiliriz. Örnek verecek olursak; statik metinleri arayüz ile değişebilir bir biçimde yapıyorsak bu metinleri kullanırken bu yöntemi kullanabiliriz. Aynı şekilde çoklu dil desteği olan projelerde bu kullanıma ihtiyaç duyabiliriz. Aslında bu türlü bir kullanım olmadan, kodlama tarafında kontrollere erişip, değerleri atayabiliriz. Ancak daha etkin bir kodlama yapmak için bu türlü bir kullanım yapmakta fayda var. Şimdi bu kullanımı nasıl yapacağımıza göz atalım.

Öncelikle ExpressionBuilder nesnesini miras alan ve işlemi gerçekleştirecek metodu override edecek kodlarımızı inceleyelim.

 
public class MDBuilder : ExpressionBuilder
{
  public override CodeExpression GetCodeExpression(BoundPropertyEntry entry,
     object parsedData, ExpressionBuilderContext context)
  {
    return new CodeSnippetExpression(entry.Expression);
  }
}
 

Daha sonra tanımladığımız kodlara göre projede yer alan web.config dosyasında aşağıdaki gibi bir tanımlama yapmalıyız. Bu tanımlamadan sonra ise kontrollerimiz üzerinde tanımlamış olduğumuz sınıfı ve server taraflı tagları kullanarak işlem yapabiliriz.

 
   // web.config'de yapılması gereken ayarlama
 
   <compilation debug="true">
      <expressionBuilders>
        <add expressionPrefix="MD" type="MDBuilder"/>
      </expressionBuilders>
      ....
    </compilation>
 
 
   // Kontrol üzerinde kullanımı
 
   <asp:Button ID="Button1" runat="server" Text="<%$ MD:MehmetDuran.Buton.Kaydet %>"></asp:Button>
 

Statik metinleri belirli bir kaynaktan çekiyor isek bu şekilde bir kodlama daha etkin olacaktır.

İyi Çalışmalar.

Kaynak
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net MVC'de View'lara Veri Taşıma (Aktarma) Yöntemleri C Sharp ile Nesneler Üzerinde JSON Dönüşümleri Asp.net MVC'de View ve MasterPage için CodeBehind Tanımlama Asp.net ve MySql ile Üyelik (MemberShip) Sistemini Kullanma C Sharp'ta Değişken Sayıda Parametre Alan Metot Oluşturma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Hasan Oktay 29 Mart Pazartesi 2010 23:43 #1
Mehmet Abi nerelerdesin ya! Allah'a şükür ekledin bir ders daha. Bütün siteyi gezdim abi bu dersi ekleyene kadar her derse baktım. bu derste çok yararlı olmuş... Bende Mühendis olunca senin gibi olacağım. Derslerinin devamını diler ve kolaylıklar dilerim
Mehmet Duran 31 Mart Çarşamba 2010 13:42 #2
Merhaba. Öncelikle güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Yoğunluktan dolayı bu sıralar pek ilgilenemiyorum. Maalesef bir süre daha böyle devam edecek. Ders konusuna gelince de eklediğim yazılar ders niteliğinde değil de faydalı birer ipucu, bilgi verici, yönlendirici yazılar olarak nitelendirilebilir.
Erdi Çatan 29 Nisan Perşembe 2010 18:40 #3
Merhaba Hocam Gerçekten Çok Eğitici, Kullanışlı Kısacası Çok Güzel Bir Blogunuz Var Özellikle Asp.net gibi Türkiye İçin Çok Yeni Bir Programlama Dili Olan Ve İnternette Asp.net Hakkında Türkçe Az Sayıda Dökümanlar Mevcut Özellikle Asp.net Hakkında Özgün Çok Kaliteli, Verimli Çalışmalar Yayınlamışsınız Blogunuzu Takip Listeme Aldım Hocam Elinize Sağlık c# ve Asp.net Konularına Ağırlık Verirseniz Çok Sevinirim Blogunuzun Tasarımıda Gerçekten Çok Hoş Size Tavsiyem " http://2010.blogodulleri.com/
Erdi Çatan 29 Nisan Perşembe 2010 18:43 #4
Katılmanız Doğrultusunda Olacaktır Bu Arada Bende Web Programla da Kendimi Geliştirmeye Çalışan Webmaster Adayıyım :) Sizin Msn Adresini Ekledim Kabul Ederseniz Sevinirim
Mehmet Duran 30 Nisan Cuma 2010 00:13 #5
Merhaba. Yorumun için teşekkür ederim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yaptıklarımı bir karşılık olmadan yapmaya çalışıyorum. Bahsettiğin yarışmadan haberim var ama katılma konusunda hiçbir düşüncem yok. Msn adresini kabul ettim ama yoğunluktan dolayı msni kullanamıyorum. Çıkmış olduğun yolda başarılar dilerim. Umarım istediğin noktaya gelirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009