mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery 1.4 Yayınlandı
jQuery 1.4 YayınlandıJavascript kütüphanesi olan jQuery'nin dördüncü yılında yen bir sürümü yayınlandı. Dördüncü yılında 1.4 sürümü yayınlandı. Yeni sürüm ile yine birçok özellik geliştirilmiş durumda. jQuery'nin yeni versiyonunu (minified) buradan ve (regular) buradan indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sürüm ile ilgili gelişmeleri, yenilikleri jQuery'nin bu sürüm için hazırlamış olduğu sayfadan da takip edebilirsiniz.

Daha öne jQuery'nin tüm sürümlerini host eden ve kullanıcıların hizmetine sunan Google yeni sürümü de host etmeye başlamış ve kullanıcılara sunmuştur. (Eğer script kütüphanesi sitelerde Google'dan host edilirse hepsi aynı dosya olduğu için sayfaların açılma süreleri kısalıyor.)

Yeni sürümde birçok özellik geliştirilmiş ve çok yeni, çok kullanışlı özellikler getirilmiş. Zaman içinde bu gelişmeleri örneklendirerek sizlere bloğumdan aktarmaya çalışacağım. Yeni sürüm ile ilgili yapılan değişimleri ve yenilikleri de buradan görebilirsiniz.

İyi Çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery ile Typing Uygulaması (Harf Harf Yazdırma) Object Oriented Javascript (E-Book) Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi Bloğuma Erişim Sıkıntısı Asp.net MVC'de Kullanıcı Kontrolü (User Control) Kullanımı
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Kenan SARI 15 Ocak Cuma 2010 16:34 #1
Kardeşim paylaşımların için ne kadar teşekkür etsem azdır.
string url = Request.RawUrl;
string[] dizi = url.Split('=');
primary_key = int.Parse(dizi[1]);
kardeşim url de birden fazla paremetre varsa nasıl alabilirim.Şimdiden teşekkürler.
sinan özkan 15 Ocak Cuma 2010 23:37 #2
iyi olmuş jquery çok güzel inş daha da iyileştirirler.
Mehmet Duran 15 Ocak Cuma 2010 23:41 #3
@Kenan, Url'de değerleri alırken senin bu şekilde split ile uğraşmana gerek yok. Eğer url'yi ...?a=adsasd&b=sdasdasd&c=sadasd şeklinde ayarlarsan direk olarak Request.Querystring["a"] (ya da b, c) şeklinde değerleri alabilirsin.
Kenan SARI 16 Ocak Cumartesi 2010 01:05 #4
Kardeşim sorun tam olarak usercontrolden erişmeye kalktığımda başlyor senin facebox edit update olayında yaptığın gibi yukarıdakini denedim ama null geliyor. Herşey için teşekkürler.
Mehmet Duran 16 Ocak Cumartesi 2010 12:11 #5
Bu şekilde ben de birçok yerde kullanıyorum ve bir sıkıntı yok. Gözden kaçırdığın bir nokta olabilir.
Ahmet Yarar 19 Ocak Salı 2010 21:52 #6
http://www.bilnetforum.com/asp-net/3226-gridview-kontrol%FCn%FC-excele-aktarmak-export-etmek.html

kardeşim yukarıdaki makeledeki olayı jquery ve ajax kullanarak yapabilirmiyiz ben denedim fakat webmethod geriye değer dönderemediği için cevap vermiyor bu konuda bir fikrin varmı.yardımlarını bekliyorum.Paylaşımların için ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.
Mehmet Duran 19 Ocak Salı 2010 23:15 #7
Bu işlem tabiki yapılabilir ama grid'i Ajax isteğinde bulunacağımız webmethod içinde yeniden oluşturmamız gerekir. Direk olarak sayfadaki kontrol erişim yapamayız. Ya da grid'in html verisini gönderebiliriz ve bu veriyi Excel'e aktarabilirsin. (Son söylediğim yöntem daha mantıklı gibi) Hangisi uygunsa tercihte bulunup işlemi yapabilirsin.
Ahmet Yarar 20 Ocak Çarşamba 2010 08:54 #8
sevgili kardeşim aynen dediğin gibi geriye html gönderirken bunu excele nasıl basabilirm çünkü yukarıdaki linkteki gibi yapınca webmethoda brakpoint koyup baktığımda geiye değer döndürmüyor anlayacağın kardeşim bu html excele nasıl atacam hiçbir fikrim yok success: function(msg) { dönen html bu arada mı excel basacam nasıl yapacam yardımcı olursan sevinirim. Yada bir örnek paylaşabilirmisin. }
Mehmet Duran 20 Ocak Çarşamba 2010 10:30 #9
Geriye dönme olmadan direk webmethod içinde yapacaksın. Yazdığın bölüm client tarafı ve orada excel'e çevirme işlemini yapamazsın. Server tarafında yapacaksın. Zamanım yok. Bu yüzden örnek yapma imkanım da yok.
mehmet ali 12 Şubat Cuma 2010 12:49 #10
Ben kaynak olarak sizin sitenizdeki jquery-api yi kullanıyordum.Bilgisayarıma format attıktan sınra IE7 den IE8 e geçtim.Şimdi bu jquery-api dökümanı açılmıyor.Neden acaba?Bir de bu dökümanın da son hali var mı?Varsa paylaşırsanız sevinirim.Tsk.
Mehmet Duran 12 Şubat Cuma 2010 12:55 #11
Api dosyası ilk indiğinde boş geliyor ve verileri internet ortamından alıyor. İlk birkaç açışta boş gelebilir. Ancak daha sonra açılması gerekir.
mehmet ali 12 Şubat Cuma 2010 14:22 #12
Tekrar indirdim.Dediğin gibi biraz zaman geçtikten sonra düzeldi.Bir de bunun yeni versiyonu var mı acaba?Teşekkürler..
Mehmet Duran 12 Şubat Cuma 2010 15:59 #13
En son jQuery'nin 1.3 versiyonu için hazırlanmış olanı vardı. Daha sonra çıktı mı takip edemedim. jQuery.com'da alternative resources bölümünde görebilirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009