mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e Yükselttim
Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e YükselttimGeçen Kasım ayında almış olduğum Asus P565 PDA'mın Windows Mobile işletim sistemini yeni sürüme güncellemiş bulunuyorum. WM 6.1 işletim sistemi ile gelen PDA'mın işletim sistemini WM 6.5 sürümüne güncelledim. Güncelleme için Asus'un geliştirmesi gereken yazılımı (rom güncellemesi) değil de bireysel olarak geliştirilen bir yazılımı kullandım. Artık birçok ürün WM 6.5 ile gelmekte ve birçok firma da WM 6.5'e yükseltme için yazılımlarını duyurmuş durumda. Ancak Asus bu konuda bir gelişme göstermedi. Güncelleme konusunu görüşmek için Asus'u aradım ama cevap alamayınca bireysel olarak Asus P565 için geliştirilen ve kullanılması riskli olabilecek yazılımı kullanarak PDA'mı WM 6.5'e yükselttim.

Öncelikle Asus P565 PDA'm için kullanmış olduğum rom güncelleme yazılımını buradaki forumdan elde ettim. Bireysel olarak geliştirilmiş ve kullanılması riskli olabilecek bir yazılım. Ancak bu riski alarak PDA'ma WM 6.5'i kurdum. WM 6.5 görsel olarak WM 6.1'e göre çağ atlamış durumda. PDA'm WM 6.1 ile Asus'un ek yazılımları olsa da görsel olarak beni tatmin etmemişti. Donanım olarak PDA'm iyi olsa da görsellik ve cazibe yok gibiydi. Ancak WM 6.5 ile oldukça görsel, cazibeli ve çekici bir hal aldı. Aşağıda Asus P565 PDA'mın ekran görüntülerini görebilirsiniz.

Asus P565'imi Windows Mobile 6.5'e Yükselttim

Bir süre bu yazılım ile PDA'mı kullanacağım. Eğer Asus güncelleme yapar ve duyurursa orjinal ve üretici destekli olduğu için Asus'un yazılımını kullanırım. Ayrıca bu yıl içinde çıkacak olan WM 7.0'ı da dört gözle bekliyor olacağım.

Yukarıda linkini verdiğim sayfada sadece Asus P565 için gerekli yazılımlar var. Bu yazılımlar her cihaz her marka için ayrı olmaktadır. Eğer markalar kendi yazılımlarını duyurmuş ise onları kullanmakta fayda var. Ancak biraz riskli de olsa bireysel olarak geliştirilen yazılımlar da kullanılabilir.

Asus P565 için Yeni Rom Ayarlarının Kurulumu

Yukarıda linkini vermiş olduğum sayfada belirtilen yazılımlardan (rom güncellemelerinden) birini indirerek cihazımızın hafıza kartı ana dizinine atıyoruz. Attıktan sonra yüklemeye başlamak için aynı anda aşağı tuşu (navigation down pad) ile reset tuşuna boot ekranı gelinceye dek basıyoruz. Bu süreçte ilk olarak cihaz kapanır gibi olsa da tuşlara basmaya devam ediyoruz. Boot ekranı çıkıp, yeni rom ayarları boot edilinceye kadar bekliyoruz. İşlem bittikten sonra yeni işletim sistemi ile cihazımızı kullanabiliriz.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Yoğunluk ve Yaşanan Problemler Asp.net ile MySql Veritabanının Yedeğini (Dump) Alma alperocalan.com | Hasan Alper Öcalan - Site Tanıtımı Asp.net MVC Areas (Birden Fazla Proje Kullanarak) Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Miraç Baran Satıç 20 Ocak Çarşamba 2010 11:47 #1
Bende windows mobile 2005 var Hp İpaq. Yükseltilebilir mi acaba ?
Mehmet Duran 20 Ocak Çarşamba 2010 11:59 #2
Markaya ve cihaza göre yazılımlar geliştiriliyor. Eğer cihaz destekliyorsa ve yazılımı geliştirilmişse yükseltilir. Bunun için cihaza uygun yazılımı ya üreticiden ya da forumlardan bularak yükseltme işlemini yapabilirsin.
Miraç Baran Satıç 20 Ocak Çarşamba 2010 20:11 #3
ok, Teşekkürler ;)
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009