mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery'nin 1.3 Versiyonu Yayınlandı
Jquery 1.3 Versiyonu YayınlandıBugün Jquery'nin yeni versiyonu olan 1.3 versiyonu yayınlanmış durumda. Jquery sitesine baktığımda yeni versiyonun yayınladığını gördüm. Bu versiyonun tam olarak Jquery'nin 3. yılı sonunda duyurulduğunu belirtmek isterim. Yeni versiyon Jquery kütüphanesini indirmek için buraya gözatabilirsiniz. Bu versiyon ile gelen yenilikleri, değişimleri detaylı bir incelemeden sonra yazımın devamında bulabilirsiniz.

İlk değişiklik olarak Selector Engine (Jquery'nin elementleri, nesneleri seçen bölümü) bölümünün güncellendiğini, geliştirildiğini söyleyebiliriz. Bu değişim ile hem bir önceki versiyona göre hem de diğer javascript kütüphanlerine göre oldukça performans artışı gözlemlenmiş.

Diğer bir değişiklik ise Html elmentler üzerinde işlem yapan bölümler (append, prepand, after, before fonksiyonları) güncellenmiş ve yine bir önceki versiyona göre performans artışı sağlanmış.

Offset fonksiyonu güncellenmiş ve yine bir önceki versiyona göre oldukça performans artışı sağlanmış.

İlk yenilik olarakta yeni bir event (olay tetikleyicisi) live event'ı eklenmiş. Bu event ile anlık olarak yapılacak işlemleri belirtebiliyoruz. Yani bir element veya bir nesne için herhangi bir eventı live event'ını kullanarak anlık olarak tetikleyebiliyoruz.

Jquery'nin kendi sitesinden bu sürüm hakkında bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.

Ayrıca Jquery'nin tüm özelliklerini anlatan ve nasıl kullanılacağını gösteren yeni bir bölüm hazırlanarak kullanıma sunulmuş. Oldukça güzel bir çalışma olmuş. Bu bölümü buradan görebilirsiniz.

Yeni sürüm ile gelen özellikleri ve kullanımını buradan görebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 14 Ocak Çarşamba 2009 2 11425 0,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery Bütün Özellikler (E-Book) MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma) Facebook Türkçe Oldu Artık Sitemde Ajax Kullanabiliyorum Microsoft Ajax $addHandler Metodu ve Örnek Uygulama
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
sinan ozkan 14 Ocak Çarşamba 2009 19:26 #1
tesekkürler mehmet bizimle bu haberi paylastıgın icin
ImmorTaLGoD 06 Eylül Pazar 2009 21:42 #2
Paylaşımın için teşekkürler.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009