mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC 2.0 Yayınlandı
30 Temmuz Perşembe itibariyle MVC teknolojisinin yeni sürümü (Preview 1) duyuruldu. Uzun süredir MVC ile ilgilenmekte ve çalışmalar yapmaktayım. Bloğumu da MVC ile hazırlayıp kullanıma koymuştum. Mart ayı sonlarına doğru 1.0 sürümü yayınlanan Asp.net MVC teknolojisinin Temmuz ayı sonunda da 2.0 sürümü duyuruldu. Sürümler arası geçiş oldukça kolay. Bu geçişi 2.0 sürümü ile gelen dökümanlarda görebiliriz. En kısa sürede MVC ile hazırladığım bloğumu 2.0 sürüme geçireceğim. Yeni sürüm ile beraber MVC teknolojisine yeni özellikler eklenmiş ve bir takım hataların çözümleri giderilmiş. Zaman içinde bu değişimleri ve hata çözümlerini yazacağım MVC yazılarımda takip edebilirsiniz.

MVC 2.0 sürümüne ait setup dosyasına ve açıklamalar içeren dökümana buradan ulaşabilirsiniz. (Asp.net MVC'yi kullanmak için bilgisayarımızda Visual Studio 2008, .Net 3.5 SP1, Visual Studio 2008 SP1 paketlerinin yüklü olması gerekir.)

Ayrıca Asp.net teknolojisini hazırlayanların bloglarında paylaştıkları yazılara da buradan, buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Zaman içinde yeni sürüm ile gelen yenilikleri ve değişimleri bloğumdan takip edebileceksiniz. Şimdilik zamanım kısıtlı olduğu için sadece bu duyuruyu yapabilmekteyim.

Son dönemde ilgimi çeken bu teknolojiyi tüm projelerde kullanmaktayım. En başta kendi bloğumu bu sistem ile hazırlamış bulunuyorum. Ayrıca staj bittikten sonra bölümümüzün internet sitesini MVC ile oldukça kapsamlı bir proje olarak hazırlayacağız. Bu proje için çalışmalarımız başladı. (Yeni sürüm ile gelen Area özelliği ile projemizi çok daha rahat bir biçimde geliştirebileceğimizi ve bu sistemin ekip çalışmasına oldukça yatkın olduğunu gördüm.)

MVC ile proje geliştirmek özellikle nesne yönelimli çalışmak oldukça kolay ve zevkli. Bundan sonra web ile ilgili tüm yapacaklarımı MVC ile yapacağımı söyleyebilirim. Herkese de bu teknolojiyi öğrenmeyi ve kullanmayı tavsiye ederim. Önümüzdeki dönemde hem MVC ile ilgili (yeni sürüm de dahil) yazılarımı hem de MVC ile geliştirdiğim(iz) projeleri bloğumdan takip edebilirsiniz.

Şimdilik herkese iyi çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Okul ve Projeler Yeni İstatistik Servisi Cli.gs Jcrop ve Asp.net ile Resimleri Kesme (Örnek Dahil) Bloğumda Kullandığım SiteMap Sınıfı Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve Yetkilendirme
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ugur yurtman 04 Ağustos Salı 2009 16:14 #1
Preview 1 veriyonunun yayınlandığını belirtmek gerek.
Mehmet Duran 05 Ağustos Çarşamba 2009 11:28 #2
Bu konuda haklısın ancak bu yazıyı kısa sürede ve geç saatte yazdım. Bu yüzden bu şekilde yazdım. Ayrıca preview 1 olsa da sonuçta Asp.net MVC 2.0 yayınlanmış oluyor.
sinan erkan 13 Ağustos Perşembe 2009 09:38 #3
merhaba mehmet. ben başkent üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum. 2.sınıfı yeni bitirdim ve matematik derslerinden kurtuldum:) yeni yeni başlıyorum denebilir bilgisayar mühendisi olmaya. verdiğin bilgiler gerçekten çok işime yarayacak gibi duruyo. MVC teknolojisini de öğrenmeyi gerçekten çok istiyorum. siteni neredeyse hergün ziyaret etmeye başladım. tecrübelerini bilgilerini paylaşaman çok güzel. teşekkür ederim.
BURAK GELEGEN 29 Ağustos Cumartesi 2009 23:15 #4
Her projede MVC kullanılmalıdır seçiminizi doğru bulmuyorum. Her boyuttaki projeyi hep aynı yöntemle yapmanın profesyonelce olduğunu sanmıyorum. Microsoft Webforma çok ciddi yatırımlar yapmaya devam etmektedir. Yerine göre farklı teknolojiler kullanılmalıdır. http://blog.gadodia.net/choosing-between-webforms-and-mvc/
Mehmet Duran 30 Ağustos Pazar 2009 02:07 #5
Merhaba. Görüşünüze saygı duyuyorum. Ancak ben tamamen herşeyi bir kenara bırakıp MVC kullanacağım demedim. Eğer imkan el veriyorsa yapacaklarımın hepsini MVC ile yapacağımı belirttim. Ancak MVC (Asp.net) henüz yeni sayılır. Bir takım eksiklikler, hatalar var. Kaynak pek yok. Ancak ilerde çok kullanılan bir yöntem olacağından eminim. Yazımda da bunu belirttim ve sadece öğrenilmesi gerektiğini söyledim. Ben yine hem Asp.net ile hem MVC ile geliştirmeye devam ediyorum.
Shocked 06 Eylül Pazar 2009 21:38 #6
çalışmalarınızda başarılar
Ali 17 Haziran Perşembe 2010 10:48 #7
MErhaba Mehmet abi ben lise öğrencisiyim kendimi geliştirmek istiyorum web ile ilgili hiç çalışma yapmadım ve sizin örneklerinle kendi bilgisayarımda v.s. 2010 da mvc 2 ile denemeler yapıyorum. Kendim için asp.net desdekli hostingde aldım. Anladığım kadarı ile bunu yayınlamak için bir takım ayarlamalar gerekiyor hatta bir yazınızda yorumlarda yazılmış ama ben bir şey anlamadım. Sizden mvc2 yayınlama konusunda bol resimli açıklayıcı bir yazı yazmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Mehmet Duran 17 Haziran Perşembe 2010 13:32 #8
Merhaba. Eğer almış olduğun host .Net 4.0 destekli ise birşey yapmana gerek kalmadan yaptığın projenin dosyalarını atman yeterli. Ama .Net 4.0'dan daha eski bir sürüm varsa bunun için yaptığın projeye MVC'nin kullandığı dll dosyalarını da eklemen lazım. Bunu da daha önce burada yazdığım yazımdaki gibi yapabilirsin. Ayrıca sorun çıkarsa hostta aldığın hataya göre çözüm bulabilirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009