mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery İnner Fade Uygulaması
Bu yazımda jqeury ile inner fade uygulamasını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu uygulama ile genelde haber sitelerinde kullanılan haberlerin başlıklarını tek tek gösterimi gibi bir uygulama, fotoğraf ve resimler kullanarak hoş bir slayt veya slayt şeklinde manşetler oluşturabiliriz. Son günlerde jquery'i görsel olarak kullanabileceğimiz uygulamaları örnek veriyorum. Bu uygulama da bunlardan birisi. Oldukça kullanışlı ve güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Kodlarımıza ve yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Accordion Uygulamasını Veritabanı ile Kullanma
Bu yazımda jquery yardımı ile yapılan accordion uygulamasını veritabanı ile doldurarak kullanmayı göstereceğim. Daha önce bu yazımda accordion uygulamasını basit olarak anlatmıştım. Şimdi ise bu uygulamayı bilgileri veritabanından çekerek oluşturacağız. Bunun için Asp.net kontrolü olarak Repeater kullanacağız. Kullandığımız bu repeaterı accordion uygulamasına uygun şekilde tasarlayacağız. Son olarakta istediğimiz verileri repeatera yükleyeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net'te Session ile Sayfaların Okunma Bilgisini Tutma
Bu yazımda hazırladığımız websitelerinde dinamik sayfaların bir kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol etmeyi göreceğiz. Yani Session ile kullanıcının bir sayfayı okuyup okumadığını belirleyeceğiz. Bu işlem ile sayfalarımızın okunma istatistiklerini daha gerçekçi daha doğru şekilde belirlemiş oluruz. Bu yazıyı yazmamım nedeni de kendi sitemde tuttuğum sayfaların okunma sayılarını kontrol etmeyişimdi. Ama artık Session ile kontrol ederek sayfaların kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol ederek, istatistikleri daha doğru şekilde tutuyorum.
Sözü uzatmadan kodlarımıza ve nasıl yaptığımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ekim Çarşamba 2008 4 23176 4,3
Sitenizi Her Konuda Test Edin
Sitenizi Her Konuda Test EdinWeb sitemiz varsa ve sitemize önem veriyorsak bir takım testlere tabi tutmalıyız ki sitemiz tüm kullanıcılara sorunsuzca başarılı biçimde hizmet verebilsin. Bu sitede websitenizi test edebileceğiniz sitelerin linkleri bir arada toplanmış ve siz websitenizin adresinizi yazıp, test edeceğiniz araçları kategorilerden seçip test sonuçlarını görebiliyorsunuz.

Bende bu siteyi arada kullanarak sitemin çeşitli konulardaki durumunu kontrol ediyorum.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Ekim Pazartesi 2008 0 12069 5,0
Animated Gif Producer ile Gif'ler Hazırlayın
Animated Gif Producer ile çok kolay bir biçimde istediğimiz resimleri / fotoğrafları kullanarak gif'ler hazırlayabiliyoruz. Özellikle web tasarımı ile ile ilgilenenlerin faydalanacağı güzel bir program. Gif olarak hazırlayacağımız resimleri / fotoğrafları seçerek ihtiyacımıza göre ayarları tamamlayıp gif'lerimizi hazır hale getiriyoruz. Gayet kullanışlı ve basit bir program.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Fonts Pack 2008 (9 Farklı Font Paketi)
Fonts Pack 2008Bilgisayarımızda veya websitelerimizde kullanmak için hazırlanmış Fonts Pack 2008 ile birçok fonta sahip olabiliriz. Böylece çok daha şık tasarımlar yapabiliriz, bilgisayarımızda ve programlarımızda daha farklı fontlar kullanabiliriz. Ayrıca kodlama işiyle uğraşıyorsak göze hoş gelen gözü yormayan beğendiğimiz fontu kullanmak göz sağlığımız faydalı olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Eylül Cumartesi 2008 7 14723 5,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009