mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Kendi Accordion Alanımızı Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile kendi accordion alanımızı hazırlamayı göstereceğim. Daha önce buradaki yazımda accordion eklentisini ve nasıl kullanılacağını anlatmıştım. Ancak zamanla Jquery'e olan ilgim arttı ve birçok uygulamayı olduğu gibi accordion uygulamasını da kendim yapabildim. (Buradan görebilirsiniz.) Hazır eklentileri kullanmaktansa kendi ihtiyaçlarımıza göre alanlar tasarlamak ve kodlamak en iyisi. Eklentiler birçok özelliği kapsıyor ve boyut olarakta oldukça büyük oluyor. Bizler ise bu eklentilerin tüm özelliklerini kullanmıyoruz ve kullanmadığımız bölümleri boşu boşuna projelerimizde tutarak projemizi yavaşlatıyoruz. Ayrıca herşeyi hazır kullanmak yerine kendimiz de yapabiliriz. Bunun için de bu uygulamayı hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile Datetimepicker Uygulamam
Daha önce Ajax kullanarak hazırlamış olduğum ve kodlamasını C# ile yapmış olduğum takvim uygulamasını tamamen Javascript kodlamarı ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Buradan uygulamanın son halini görebilirsiniz. Böylece oldukça hızlı bir uygulama elde etmiş oluyoruz. Kodlamaları C#'tan javascript'e çevirirken bazı noktalarda sıkıntı olsa da sınavlarımın arasında can sıkıntısından kurtulmak amacıyla bu uygulamayı javascript ile hazırladım ve artık tüm uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilecek bir uygulama haline geldiğini düşünüyorum. Umarım güzel ve kullanışlı bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Belli Bir Süre Bekletme ve Yönlendirme İşlemi
Bu yazımda birçok sitede kullanılan ve özellikle reklam gösterimleri için belli bir süre bir sayfayı göstermek ve daha sonra herhangi bir sayfaya yönlendirme işlemini yapmak için kullanacağımız kodları göstereceğim. Böyle bir olayı kullanmam gerekti ve araştırmalar sonucu basit bir kod ile bunu yapabileceğimi gördüm. Kodları faydası olabileceği için sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Perşembe 2008 0 33165 3,7
Javascript ile Menü Effect
Bu yazımda javascript ile hazırlanan menu effect uygulamasına göz atacağız. İnternette gezinirken gördüğüm oldukça güzel ve görselliği artıran bir uygulama. Boyutu küçük olması nedeniyle de ayrı bir avantajı var. Bu güzel uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Slide Menü
Javascript ile hazırlanmış oldukça güzel bir slide menü uygulaması. Sitelerimizde kullanabileceğimiz, boyutu çok az olan güzel bir script. Bu script ile çok daha şık çok daha görsel uygulamalar geliştirebiliriz. Bu uygulama için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20725 3,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009