mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.

Setup olarak indireceğimiz programı kurduktan sonra sağ alt köşede bir simge çıkacak ve biz buradan kullanmak istediğimiz servisleri ve programları çalıştırabileceğiz.

Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)

.Net ve MySql ile uğraşanların kesinlikle sahip olması gereken bir uygulama.

Uygulamayı buradan (kendi sayfasından) indirebilirsiniz.

Not : Eğer bilgisayarımızda IIS kuruluysa ve Wamp server'ıda kullanıyorsak her ikisi çakışabilir. Bunun için Wamp server kullanırken IIS hizmetini durdurmamız gerekir.

Bu programı bulmamı sağlayan arkadaşım, hemşehrim Oğuz Yılmaz'a teşekkürlerimi sunarım.
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20722 3,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu Asp.net ile Dosyaları Okuma ve İçeriğini Değiştirme jQuery Takvim Eklentim (Datetimepicker Uygulamam) Facebook Profil Rozeti Asp.net MVC Areas (Birden Fazla Proje Kullanarak)
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
EmrE TURAN 01 Kasım Cumartesi 2008 11:27 #1
Siz peki ms sql yerine mysql imi tercih ediyorsunuz ?
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 11:37 #2
Ben şuanda bloğumda MySql kullanıyorum ve oldukça memnunum. Geliştirdiğim uygulamalarda hem mssql hemde mysql kullanmaya çalışıyorum. Ancak şuanda mysql biraz daha ağır basıyor.
Oğuz Yılmaz 03 Kasım Pazartesi 2008 19:41 #3
Estagfurullah hemşehrim lafı bile olmaz senin bize sağladıklarının yanında:)ii çalışmalar!
Mehmet Duran 03 Kasım Pazartesi 2008 19:47 #4
Sağolasın hacım. Sanada iyi çalışmalar.
acemi 21 Kasım Cuma 2008 22:57 #5
merhaba, ben yeni başlıyanlardanım.database dersinde mysqladmin kullanıyor hoca,ben de kurayım dedim.wamp ı deneyerek başladım ama bir türlü çalıştıramadım:( sağalt köşedeki simgeye kadar herşey tamam,ama gerisi gelmiyor işte,yani bundan sonra nasıl kullnacağımı bilemiyorum. Database management dersi için gerekli
Mehmet Duran 21 Kasım Cuma 2008 23:00 #6
Merhaba. Sağ köşede simge üzerinden Phpmyadmin'i çalıştırınca tarayıcı açılması lazım ve adres çubuğunda da localhost yazması gerekir. Eğer bunlar doğruysa muhtemelen IIS ile çakışıyodur. ISS varsa kapatmalısınız veya kaldırmalısınız.
yardım ltfn 30 Nisan Perşembe 2009 21:41 #7
merhaba siteniz cok guzel ben sizden global.asa yada global.asax hakkında bilgi istiyorum hiç bi sitede bulamadım guzel bilgiler rica ederek sizden global.asa hakkında bilgi istiyorum
Mehmet Duran 30 Nisan Perşembe 2009 23:41 #8
Merhaba. Global.asax dosyası hakkında ne tür bilgiler edinmek istiyorsun? İlgilendiğin konuyu söylersen daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.
zerrin 08 Kasım Pazar 2009 15:28 #9
ee bn intrnet progrmacılıgı dersinde php'i ööreniyoorzz.. ee hoce bize wamp server ve apache olmazsa ne lur die sordu S:S:s acaba noluo yukrda verdiginiz bilgiyi alıyım diorum ama MySql-phpmyadmin ne alaka anlamıs deillim =)
Mehmet Duran 09 Kasım Pazartesi 2009 20:00 #10
Merhaba. Öncelikle Türkçe'yi güzel kullanmanı tavsiye ederim. Konuya gelince de wamp server bir araç ve apache ile olan ilgisi onu içermesi. Yani wamp server tek başına birşey yapmıyor. İçinde barındırdığı araçlarla iş görüyor. Apache, phpmyadmin, php, mysql gibi servisler bu araçlardan birkaçı. Umarım yardımcı olur. İyi çalışmalar dilerim.
gunes 02 Haziran Çarşamba 2010 22:25 #11
hocam merhabalar ben wamp da $_COOKIE yi çalıştıramıyorum. bunu php.ini den mi halledeceğiz yoksa apache bin' den mi?
Mehmet Duran 02 Haziran Çarşamba 2010 23:50 #12
Merhaba. Wamp Server'ı çok detaylı kullanmadım ve Php bilgim çok fazla yok. Bu konuda yardımcı olamayacağım.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009