mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona ErdiBugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı sona erdi. Son haftayla beraber toplam dört haftayı geride bıraktık ve bu süreci tamamlamış olduk. Oldukça eğitici, faydalı bir dönem oldu. Son haftaya "Girişimcilik" konusunda bir gün süren bir seminerle başladık. Daha sonra Mobile konusunda Ekin Özçiçekçiler birgün boyunca eğitim verdi. Son olarak üç gün boyunca Mehmet Tunçkanat ile proje günlerini geçirdik. Proje olarak XNA ile hazırladığımız oyun ile birinci seçildik ve bu dönemi güzel bir son ile bitirdik. Hediyelerimizi ve katılımcı belgelerimizi alarak Microsoft Yaz okulu 2009 Ankara Ayağını sonlandırdık.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Bu yazımda upload veya multiupload işlemleri sırasında sorun yaşamamak için yapmamız gereken ayarlardan bahsedeceğim. Buradaki ve buradaki yazımda upload olaylarını anlatmıştım. Ancak büyük boyutlu dosyalar kullanıldığında eğer ayarları belirtmemişsek hatalarla karşılaşmaktayız. Bu hataları gidermek için projemizin web.config dosyasında aşağıdaki gibi ayarlarmalar yapmalıyız. Bu şekilde dosya upload işlemleri sırasında karşılaşabileceğimiz sıkıntıları engelleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ağustos Perşembe 2009 2 19290 5,0
Asp.net MVC Projesini Yayınlama (Publish Etmek)
Bu yazımda MVC projelerini nasıl yayınlayacağımızdan bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi bloğumu MVC sürüme geçirdim. Ancak hostumda IIS 6.0 ve Windows Server 2003 var. MVC ise yeni bir teknoloji. Yayınlanmasının üzerinden fazla süre geçmedi. Hostumda projemi çalıştırmam MVC bileşenlerine yani dll'lerine bağlı. Eğer MVC bileşeni hostta yüklü ise sorunsuzca çalışmakta. Ancak bu bileşen yüklü değilse gereken bileşen dosyalarını projemize eklemeliyiz. Ayrıca MVC projesini hostta atıp çalıştırmak için ise Asp.net'te olduğu gibi projeyi publish ederek sunucuya atabiliyoruz. Şimdi neler yapmamız gerektiğine daha detaylı bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
mvc.mehmetduran.com Yayında!
Son dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığım MVC ile bloğumunu tekrardan yazdım. Deneme amaçlı olarak açtığım mvc.mehmetduran.com adresinde bir süre deneyip, eksik ve hataları görüp düzelttikten sonra bloğumu tamamen bu sisteme geçireceğim. Kısa sürede yönetim paneli hariç bloğumu en baştan MVC ile tekrar yazdım. Daha önce yazmış olduğum nesnel kodlar bloğumu MVC ile kısa sürede geliştirmeme neden oldu. Ayrıca MVC'nin sağladığı kolaylıkları da söylemeden geçmeyim. Bir süre burada test edeceğim ve kısa sürede bu sistemi kullanmaya başlayacağım. Ayrıca yönetim panelini de bitirmeyi düşünüyorum. Ayrıca MVC ile edindiğim bilgileri, karşılaştığım sorun ve çözümleri kısa süre içinde bloğumda paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Web Projelerinde Editör Güvenliği
Bu yazımda web projelerinde çok fazla kullanılan html editörler ile ilgili güvenlik sorunlarından bahsedeceğim. Editörleri kullanmamızın en büyük nedeni html kodlamalarla uğraşmamızı engellemesi ve bileşenler sayesinde dosya işlemleri gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmemizdir. Güvenlik sorunları da dosya işlemlerini gerçekleştirme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Örnek verecek olursak kendi bloğumda kullandığım ve birçok projede kullanılan FCK editörün dosya işlemlerini yapan bölüm. Bu editörün dosya işlemlerini gerçekleştiren bölümü (kontrol edilmediyse) herkese açık. Bu bölüme ulaşan herkes editörü kullandığımız servera istediği her türlü dosyayı yükleyebilecektir. Bunun için editör kullanırken çok dikkatli olmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Haziran Pazar 2009 3 14869 5,0
Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi
Parmak İzinden Yüz Tanıma ProjesiBölüm başkanımız Profesör Doktor Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen "Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi" geliştirildi. Dünyada ilk kez böyle bir proje geliştirilmekte ve bu projeye bölüm başkanımız Şeref Sağıroğlu başkanlık etmekte. Projenin geliştirilmesinde rol alan diğer isimler ise Araştırma Görevlisi Uraz Yavanoğlu ve Araştırma Görevlisi Necla Özkaya. Hocamız bu projeyi bizlere yaklaşık bir yıl önce anlatmış ve geliştirmeye devam ettiklerini söylemişti. Büyük bir aşama kaydedildikten sonra yapılan bir toplantı ile bu proje tanıtıldı. Birçok basın ve yayın organında da proje hakkında bilgiler yer aldı. Ayrıca topluluğumuzun logosunda yer alan parmak izi de bu projeden esinlenerek tasarlandı. Umarım bu proje hem hocalarımız için hem ülkemiz ve dünyamız için hem de bölümümüz için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 3 14367 5,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009